Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az EMG KH...

Mi a véleményetek az EMG KH 21-ről? .

Figyelt kérdés
Megér 60000Ft-ot?

2014. júl. 5. 20:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

LoL, nekem szar a fülem, mert te nem hallasz különbséget két gitár között. :D

Egy értelmes indokot nem tudsz mondani, hogy miért ne lenne különbség. Tudod egyáltalán mi az az aktív hangszedõ?

2014. júl. 6. 09:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Már akkor aktív hangszedőt terveztem és építettem, mikor még tologatós pillangónak örültél és betonhoz csapkodtad a segged.

Ha gondolkodnál kicsit észrevennéd, hogy azon a jelszinten, amin az aktív EMG-k dolgoznak a legtöbb erősítő előfokozata már túlvezérlődik réges régen...

Már csak ezért sem szólhat oly szépen, mint egy passzív hangszedő.

2014. júl. 6. 09:35
 13/19 anonim ***** válasza:

LoL, és szerinted amikor a gitárosok 90%-a amúgy is torzìtott hangon játszik, nem pont, hogy elõny ez? :D

Köszönjük a szakértõ hozzászólást, LoL. :D

2014. júl. 6. 09:39
 14/19 anonim ***** válasza:

" a gitárosok 90%-a amúgy is torzìtott hangon játszik,"

Ez mondjuk nem igaz, de még ha igaz is lenne. Én pl játszok torzítva. Egy ibanez tube screamerrel. Most azt a torzítást ne hasonlítsd már ahhoz, amit az aktív EMG csinál.

Az erősítő legelső buffer fokozatának túlvezérlése pedig egy dolgot eredményez: összemosott, mélyekkel teli, folyós hangképet.

Ami szerintem undorító mondjuk.

Hasonlíts össze egy jtm45-vagy egy jcm800-as torzítást, meg egy túlvezérelt bufferes fender fm65-öt. Elhányod magad a másodiktúl.

Na amikor aktív hangszedőt használsz a másodikat utánzod le.

Ő volt az első működő aktív szedőm:

[link]

méretezett közép frekvenciával, 7.05kOhm-os DC ellenállással.MEgtéveszt a látványa, single coilnak néz ki, de egymásra van tekerve ellen irányba a két tekercs. Jó sok a közepe, szép a magasa és nem búgnak a mélyei még nyaki pozícióban sem.

Az aktív elektronikát már eldobtam róla, jópár éve. Blues szedő lett belőle. Pont most készülök újra lewaxolni, mert letekeredett róla a spárga, ami védte.

2014. júl. 6. 09:58
 15/19 anonim ***** válasza:

Te vagy az Jeti? :D

Üvölt rólad, hogy még soha az életben nem hallottál aktív szedõt, úgyhogy tényleg nem értem minek okoskodsz...

2014. júl. 6. 10:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Akárcsak a 440es kérdésnél itt is elég nagy pofaja van 64%oskám. Hány éves vagy te mondd már meg?
2014. júl. 6. 12:26
 17/19 anonim ***** válasza:
Bár nem szívlelem, most Guitar God véleménye mellett állok. Nemcsak metal gitárosok használnak aktív hangszedöket, és hogy lélektelen lenne a hangja, meg hogy uugyanúgy szól minden gitárba, az is egy orbitális baromság. Legegyszerûbb példának elég csak felhoznom Steve Lukhatert, aki a Luke-1,(van szerencsém egy ilyen birtokosa lenni), Luke 2 saját Musicman modelljeiben Emg szettet használt. Nála színesebb hangzásvilágú, és sokszínûbb gitáros nem sok van. Az ô személyét aztán tényleg nem metálozhatod le. A másik, ugyanazt a hangszedôrendszert 85-SA-SA, a cort is belerakta a Custom modeljába. Az is jó gitár, de azért hallgasd meg Musicman-nel, meg a Cortos verziót....Az csak annak szól ugyanúgy,aki süketebb, mint Beethovennál....
2014. júl. 6. 13:18
 18/19 anonim ***** válasza:

;)

A stílusommal lehet vitatkozni, a tudásommal nem érdemes.

2014. júl. 6. 13:34
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. júl. 6. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!