Mi a véleményetek az EMG KH 21-ről? .
LoL, nekem szar a fülem, mert te nem hallasz különbséget két gitár között. :D
Egy értelmes indokot nem tudsz mondani, hogy miért ne lenne különbség. Tudod egyáltalán mi az az aktív hangszedõ?
Már akkor aktív hangszedőt terveztem és építettem, mikor még tologatós pillangónak örültél és betonhoz csapkodtad a segged.
Ha gondolkodnál kicsit észrevennéd, hogy azon a jelszinten, amin az aktív EMG-k dolgoznak a legtöbb erősítő előfokozata már túlvezérlődik réges régen...
Már csak ezért sem szólhat oly szépen, mint egy passzív hangszedő.
LoL, és szerinted amikor a gitárosok 90%-a amúgy is torzìtott hangon játszik, nem pont, hogy elõny ez? :D
Köszönjük a szakértõ hozzászólást, LoL. :D
" a gitárosok 90%-a amúgy is torzìtott hangon játszik,"
Ez mondjuk nem igaz, de még ha igaz is lenne. Én pl játszok torzítva. Egy ibanez tube screamerrel. Most azt a torzítást ne hasonlítsd már ahhoz, amit az aktív EMG csinál.
Az erősítő legelső buffer fokozatának túlvezérlése pedig egy dolgot eredményez: összemosott, mélyekkel teli, folyós hangképet.
Ami szerintem undorító mondjuk.
Hasonlíts össze egy jtm45-vagy egy jcm800-as torzítást, meg egy túlvezérelt bufferes fender fm65-öt. Elhányod magad a másodiktúl.
Na amikor aktív hangszedőt használsz a másodikat utánzod le.
Ő volt az első működő aktív szedőm:
méretezett közép frekvenciával, 7.05kOhm-os DC ellenállással.MEgtéveszt a látványa, single coilnak néz ki, de egymásra van tekerve ellen irányba a két tekercs. Jó sok a közepe, szép a magasa és nem búgnak a mélyei még nyaki pozícióban sem.
Az aktív elektronikát már eldobtam róla, jópár éve. Blues szedő lett belőle. Pont most készülök újra lewaxolni, mert letekeredett róla a spárga, ami védte.
Te vagy az Jeti? :D
Üvölt rólad, hogy még soha az életben nem hallottál aktív szedõt, úgyhogy tényleg nem értem minek okoskodsz...
;)
A stílusommal lehet vitatkozni, a tudásommal nem érdemes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!