Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » 1 hét mire elég Londonban?

1 hét mire elég Londonban?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy Londonról millió kérdés volt már de nem kaptam meg ezt konkrétan (ha van bocsi) szóval előre elnézést, de az a helyzet, hogy napra szoló tervet kell összeállítsak 1 hétre Londonba, hogy miket látogassunk meg (nyaralni megyünk augusztusban) és jó volna tudni, hogy mennyi időt vesz igénybe példáúl kényelmesen megnézni a központot és ilyen dologk. Az is érdekelne hogy egy nap alatt hány nevezetességet lehet megnézni

2014. márc. 22. 20:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy nap alatt (szerintem) kettőnél több nevezetességet ne nézzetek meg, mert rohadt fárasztó. Egy napot mindenképp szánjatok a British Museum-ra, a City bejárása meg attól függ, hogy be is akartok-e menni helyekre (pl. Parlament, Buckingham palota stb.) ha nem akkor egy délután alatt az is megvan.
2014. márc. 23. 11:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, sokat segítettél! Amúgy a múzeumok ingyen vannak? Megéri London Passt venni? Annyi minden van a neten minnél inkább keresgélek annál tanácstalanabb vagyok.
2014. márc. 24. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sok múzeum ingyenes. Érdemes felmenni az adott múzeum weboldalára és megnézni. De a nagyobb múzeumok és galériák általában ingyenesek. Esetleg ha van időszaki kiállítás: azért kérnek pénzt.

London Passt szerintem nem éri meg. Inkább vegyél retúr vonatjegyet például (reptér<->London) és vedd igénybe a 2for1 kedvezményt. Annyi mindent úgysem fogsz tudni végignézni, hogy megérje a Pass.

Én idén megyek ki nyolcadjára egy hétre, gyakorlott programösszeíró, tervező/szervező vagyok. Az előttem szóló jól írta, napi 2-3 látnivalót részletesen bőven elég megnézni, többre nem nagyon van idő. London amellett, hogy fantasztikus város, igencsak ki tudja fárasztani az embert.

Én javaslom, hogy érdemes felülni 1-2 buszra (nem turista-buszra) és buszozni csak úgy, ami körbemegy a belvárosban. Ha gyorsan akartok közlekedni, akkor egyértelműen metró.

Szívesen segítek, ha gondolod. Első lépésben javaslom, hogy nézz szét a múzeumok, galériák, látnivalók között és gyűjts ki mindent, ami érdekel - lehetőleg névvel, címmel, nyitvatartással, belépőárakkal. Csinálj táblázatot. Aztán ha minden a listán van, akkor kezdj el szelektálni. Mi az, amit feltétlenül megnéznél, stb. Ezeket jelöld be. Ha szerencséd van, akkor /napra lebontva kijön a 2-3 látnivaló. Innentől kezdve lehet koordinálni: mi-mihez van közel, mi-mikor nyit és meddig van nyitva. Érdemes ezek szerint sorba rakni. Aztán ha ez oké, akkor összeadod a költségeket. Erre nyilván rá fog jönni a kaja meg az útiköltség, illetőleg a költőpénz. Ezzel nagyjából tudsz kalkulálni, mennyi pénz fog kelleni. Kajaárakra tudok neked mondani saccperkábét, meg utazásra is, ha tudod, mivel akarsz menni. Én javaslom egyébként a hetes Oystert. Olcsóbb és nincs peak-off peak időszak. Peak időben (pl. reggel) érdemesebb a buszt választani, alig vannak rajta. Tapasztalat. A metrón tömegnyomor...

A British Museummal kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy arra tényleg legalább egy nap kell, ha alaposan végig akarod járni. Szerintem ha most mész először (gyanús), akkor ne szánj rá egy egész napot. Az rengeteg. Érdemesebb megnézni az egyiptomi, a görög, a római, a kínai gyűjteményt, ezek pár óra alatt végignézhetőek. Nagy élmény, voltál bent és mégsem rabolja el az egész napodat. Ha érdekel Egyiptom, érdemes ellátogatni például a Petrie Museum of Egyptian Archaeology-ba is. Szintén szép gyűjteményük van.

2014. márc. 25. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: a hetes Oyster alatt a hetes Travelcardot értettem, amit most már Oysterre töltenek rá. Ezért kell 5-6 font depositot fizetni pluszban, amit ha leadod a kártyát, visszafizetnek.
2014. márc. 25. 11:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Még mindig én. Hátha ezekből merítesz egy kis ihletet. :) ;

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. márc. 25. 11:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! megcsinálom a listát és a szelektálást is:D mégegyszer köszi
2014. márc. 28. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!