Ha az egyik szülő félvér, a másik mugli, a gyerek milyen származású? (Harry Potter)
félvér volna?
előre is köszi
Sokszor olvastam már a könyveket, de én egyáltalán nem emlékszem olyan kifejezésre, hogy "negyedvérű".
Újra ELOLVASTAM a hp 2 részében, azt a részt amikor Draco sárvérűnek hívja Hermionét, a FILM-ben Hagrig azt mondja, hogy negyedvérű de igazából a film nem ugyanaz mint a könyv sok mindent hozzátesznek és sok mindent elvesznek.
ITT AZ IDÉZET A KÖNYVBŐL:
"- Undorító dolog sárvérűnek nevezni valakit - morogta Ron, és remegő kézzel megtörölte verejtékező homlokát. Különben is, ma már a legtöbb varázsló félvér. Rég kihaltunk volna, ha nem házasodunk be mugli családokba"
Nem találtam semmi negyedvérűségre utaló jegyet...
WIKIPÉDIA-ról egy idézet ami a félvérséget magyarázza.
"Félvérnek azokat a varázslókat vagy boszorkányokat nevezzük, akiknek egyik szülője mugli volt, a másik pedig mágus, vagy tágabb értelemben bárkit, akinek a felmenői közt varázslók és muglik is találhatók."
De itt az a lényeg hogy a felmenői között van-e mugli vagy nincs.
HA van mugli akkor akármilyen vérű a másik szülő, félvér lesz, azért mert van mugli a felmenői között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!