Ha egy aranyvérűnek gyereke lesz egy félvértől, akkor a gyerek milyen származású lesz? (Harry Potter)
Annyi logikus, hogy két félvérnek félvér utódja lesz pl. Remus Lupin és Nymphadora Tonks félvér, és a fiuk, Teddy is az.
De ha egy aranyvérű+félvér(vagy talán harmadvér)= ?
Elméletileg félvér lesz, ez igaz?
Heló!
Igen, ahogy Voldemort is félvér - ez ugye az egyik pikantériája.
Voldemort anyja aranyvérű, de az apja mugli, így nyilvánvalóan félvér.
Viszont, ha aranyvér és félvér, akkor is félvér lesz, ahogy olvasom.
de köszönöm a (gyors) válaszokat!
Nekem ez jutott róla eszembe:
Harry Potter: félvér
Ginny Weasley: aranyvérű
Szerintem a gyerekei félvérek
olyan nincs hogy harmadvér, legalábbis a tudomásom szerint.
Nincs, csak olyan van, hogy: aranyvérű, félvér, sárvérű (mugliszületési boszorskány), kvibli és mugli
aranyvérű=összes felmenője boszorkány és varázsló
félvér= van mugli felmenője
sárvérű= elődei muglik (bár pontosítanám, hogy szülei mindketten muglik/kviblik)
kvibli: vaárzslónak/boszorkánynak gyermeke, aki vaárzstalan
mugli=varázstalan ember, mugli elődökkel
a sárvérű az nem "hivatalos" megnevezés, hanem egy elég durva szitokszó a varázslóvilágban.
Draco mondta Hermione-ra hogy sárvérű, csak azért mert mugli születésű és ezzel is azt akarta érzékeltetni, hogy ő mondhatni a varázslóvilág legalja az aranyvérűek és félvérek alatt.
miért ne lehetne "harmadvérű"? ha mondjuk a nagyanyám aranyvérű lenne, nagyapám mugli, akkor anya félvér. és ha apa mugli és anya félvér, akkor harmadvérűnek minősülnék szerintem.
mellesleg Hagrid említette, hogy senki sem tiszta aranyvérű már vagy a mugliivadékok sem teljesen muglik, van varázsló felmenőjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!