Hetalia: mit gondoltok arról, hogy ilyen viszonyok alakultak ki az országok között? (bővebben lent)
Nem a párosításra gondoltam! :D
Mindannyian tudjuk, hogy a valóságban minden országnak van valami baja a szomszédjával vagy más országokkal, vagy éppen semmi közük egymáshoz. És, hogy a Hetalia csupán egy paródia!
Például:
Oroszország:
-imádja piszkálni a Balti államokat, főleg Lettországot; Litvánia meg (érdekes módon) a kedvence
-nagyon szereti a testvéreit, Ukrajnát és Belaruszt és bántja a lelkét, hogy szétmentek. A valóságban az oroszok és az ukránok folyton vitatkoznak egymással.
Magyarország jóban van Ukrajnával, Belgiummal meg Liechtensteinnel. Az utóbbi érdekes számomra, mert nincs ilyen kapcsolatunk ezzel a kicsi országgal (vagy csak nem hallottam róla)
Skandináv államok: szinte olyanok, mint a testvérek. Rajonganak Izlandért. A valóságban az izlandiak utálják a dánokat; a dánok, a svédek és a norvégok egymást bosszantják a Kalmár Unió óta; a svédek kisöccsükként kezelik a finneket, amit a finnek nagyon utálnak, sőt, pipák is rájuk.
Észtország meg csatlakozni akar hozzájuk. Ilyesmiről nem hallottam a hírekben.
Anglia és Franciaország: mindig veszekednek, ennek ellenére a lelkük mélyén jó barátok (a filmben is ezt említették).
Hollandia és Belgium: Belgium nagyon szereti a bátyját és bántja, hogy megváltozott, magát hibáztatja. A valóságban a két ország nem ápol jó viszonyt egymással.
Sealand miniállamokkal barátkozik. Lettországot testvérként szereti.
Izland és Hong Kong: fura nekem, hogy Himaruya ilyen kapcsolatot hozott létre a két ország között. :D
Bulgária-Románia-Moldova: nincsenek jóban egymással, mégis testvérek a Hetaliában. Románia nagyon szereti Moldovát, aki olyan aranyos,hogy Ukrajna sem tudja utálni őt.
Nekem is fura volt Mo. és Ukrajna baráti kapcsolata. Lehet, hogy az ellenségeskedés a két országban nem olyan erős, mint gondoltam.
Az is megfordult a fejemben, hogy nemcsak paródiának tekinti a Hetaliát, hanem szeretné, ha nem lennének viták a világban a történelmi és a politikai háttér miatt. Én például sosem utáltam az oroszokat, pedig a szocializmus idején születtem. A románokat sem utálom, mert tudom, hogy vannak jó fejek köztük. Ugyanez a helyzet a szlovákoknál is. Akik itt tanulnak Mo.-on, nincs okuk bennünket utálni.
én már sok románnal találkoztam nem voltak azok kedvesek de hiszek abban hogy vannak normálisak is :) (az egyik azt írta hgy FTH= f*ck the hungarians.. -_-')
de tényleg nem ártana a béke :) micsoda gondolkodás!
Én inkább most nem térnék a szomszédainkra, annál sokkal bonyolultabb, hogy ezt egy-két mondatban le lehessen tudni....az ukránokról csak annyit, hogy ők állnak hozzánk genetikailag a legközelebb a szomszéd államok közül, talán ezért (is) a nagy barátság a Hetáliában, bár Kárpátalja helyzete azért vet egy kis árnyékot a kétoldalú kapcsolatokra. Mondjuk én megkérdőjelezem azt is, hogy létezik e olyan, hogy ukrán nép....no mindegy, ebbe inkább nem megyek most bele.
A sorozaton belül Magyarország és Poroszország kapcsolata kissé meglepett, ennyire azért nem álltunk közel soha egymáshoz, leszámítva azt a kis barcasági affért a XIII. században....ezt a se veled, se nélküled viszonyt inkább Ausztriával tudnám elképzelni. :)
A nyugati országokat- és úgy összességében a nagyobb államokat (Oroszország, Kína) -szerintem egész jól ábrázolták.
A személyes kedvenceim a "Rettegő Trió", avagy a Balti államok és Lengyelország, bár az utóbbi esetében vicces, hogy csináltak belőle egy látens homokost (vagy transzszexuálist). :) Tényleg, ha már Lengyelország, akkor hiányoltam a Magyarországgal való kapcsolat ábrázolását...de lehet, hogy majd a jövőben szerepelünk majd együtt a Hetáliában is. :)
Visszatérve Ukrajnához, az országot jellemző kettősség a heterogén összetételű lakosságnak(is) köszönhető, az ország keleti részén élő oroszok értelemszerűen Oroszország felé, míg a nyugaton élők inkább az EU felé húznak, ez a kontraszt rendesen rányomja a bélyegét az országra, ezt elég jól is ábrázolták szerintem...
Amit kissé hiányoltam még a sorozatból az az amerikai-orosz szemben állás bemutatása, ez a vonal valahogy kimaradt....bár, egyelőre maga a hidegháború sem kapott túl nagy jelentőséget...
Belgium 2 népből áll akik utálják egymást és az egyik holland.
Én nem értem, hogy miért vagyunk szerelmesek Ausztriába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!