Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » One Direction fanfiction?...

One Direction fanfiction? Hogy írjak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! tudnátok nekem tippeket adni hogy hogyan kezdjem el az első fanfactionomat? sok ötletem van..de sajnos hasonlítanak a legtöbb fanfactionhoz. tudnátok nekm tippet adni hogy miről szóljon?

2013. nov. 3. 22:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Hmm, én ugyan nem 1D témakörben mozgok, de többszáz fanfictiont olvastam már, szóval lehet tudok használható tanácsot adni.

Először is, döntsd el, mi lesz a főbb téma, nem tudom, hogy fordítsam magyarra... Gondolok itt olyanra, hogy

- Bandfic: Amikor rendesen a mostani normális életükben találsz ki történetet, semmit nem változtatsz

- High school AU: Az AU az Alternative Universe rövidítés, vagyis megtartod a főbb karaktereket, tulajdonságokat, a bandának nem muszáj benne lennie, adhatsz hozzá szereplőket, és ugye gimiben játszódik, vagylegalábbis olyan orúak, sokszor vannak benne szülők, mindennapjaik.

- Supernatural AU: Valami természetfeletti dolgot (szellemek, angyalok, halál utáni élet, démonok) is beleviszel. Ezt leeht keverni más felállással is persze.

- Real life AU: Nem tudom, így hívják-e, de nekem ilyen mappába vannak könyvjelzőzve azok a ficek, amikor felnőttek a karakterek, rendes állásuk van, a banda nem látezik, csak hétköznapi emberek. Ami ezzel gyakran összejön, az a Kid AU, itt gyerkeük van, vagy a két főszereplőnek egy-egy, és úgy jönnek össze, vagy közös gyerek, elég tág fogalom.

- Egyéb AU: Ez takarhat még sok mindent, van, hogy régebbi időkben helyezik el, esetleg az űrben, a jövőben, bár ritkábban látok ilyeneket azért.

Aztán, hogy milyen korhatárra mész (K, K+, T, M, MA), ezeket tartalom alapján érdemes eldönteni, hogy mennyi erőszakot, szexuális tartalmű dolgot, csúnya beszédet, stb. tartalmaz.

A hosszúság is fontos. Sok kezdőt látok abba a hibába esni, hogy nekiáll egy 180 000 szavas (Kb. két Harry Potter és a bölcsek köve, hasonlításként), többfejezetes, bonyolult ficbe. Ez szép és jó, de én sosem olvasom egyfejezetnél tovább az ilyet, ha nem nagyon jó a történet, nagyon gyakorlott, jól író író :) Szóval azt ajánlanám, kezdj kisebb történetekkel, bár nem szólok bele, ha egy nagyobb írásával jobban ellennél, akkor bátran.

A témában nem várhatod el, hogy valaki segítsen sajnos. Az a lelke a dolognak, hogy a te ötletedről van szó, nem pedig más mondta meg, mit írj... Szerintem nem kell borzasztó egyedinek lennie, én sokszor inkább olvasok el egy huszonötödik sablonos történetet, ha a kedvenc ficírómtól van, mint valami olyan sztorit, ami a 16- században játszódik, plusz az űrben :D

Szóval arról írj, amiről tudsz mit, szeretsz róla írni, örömmel tennéd. :)

Ha valamire kíváncsi vagy még, vagy kihagytam valamit, akkor írj és megpróbálok segíteni.

2013. nov. 4. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!