Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért jó partyzni?

Miért jó partyzni?

Figyelt kérdés
Sok embert látok/ismerek,akiknek heti program,hogy elmennek az ismerőseikkel egy kocsmába,vagy egyéb szórakozóhelyre és az egész éjjelük arról szól,hogy isznak,hánynak,majd másnaposan ébrednek,és több száz facebook fotó után próbálják kitalálni,hogy mit is mondtak/tettek előző este.Nem tartom magam régimódinak,vagy ünneprontónak,csak éppen nem értem mi ebben a jó.Én alapvetően rosszul érezném magam,úgy hogy nem vagyok magamnál,és a többieknek kell figyelnie,hogy ne csináljak valami hülyeséget.Rossz érzés lenne,hogy nem vagyok tudatában a tetteimnek,plusz én akkor találkozom egy adott emberrel,ha a társaságában jól tudom magam érezni alkohol nélkül is.Értsd,minek költsek nem kevés pénzt arra,hogy általában rossz ízű italt lenyomjak a torkomon,hogy aztán alig emlékezzek a történtekre,de azért elmondjam,hogy hú de milyen jó estém volt?Bocs,hogy hosszúra nyúlt,meg persze mindenki máshogy tudja kiengedni a gőzt,csak egy őszinte kíváncsiság van bennem. :)

2013. szept. 27. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Amit leírsz, annak nem sok értelme van, maximum "rajoskodni". A normális emberek elmennek valamerre, vagy beülnek valahova, isznak néhány pohárral vagy akár többel is, beszélgetnek, elszórakoznak, kiadják a felgyülemlett gőzt és hazamennek.
2013. szept. 27. 15:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Hajajj, te sem voltál még tudatmódosult állapotban, vagy nem ittál egy jó pálinkát, valamint nem voltál jó partyban. Mindegy, azért "röviden" megpróbálok válaszolni.

Emberek között vagy, összeültök a fárasztó hét után egy társasággal egy kocsmában, vagy egy házban, lakásban, nyáron akár egy parkban. Elkezdtek iszogatni, mesélitek egymásnak a sztorikat, kivel mi történt a héten, ismerkedsz közben lányokkal/fiúkkal. Az alkohol hatására feloldódsz, jó kedved lesz, mint mindenkinek a társaságban, majd ha a hangulat a tetőfokára ér, fogjátok magatokat, és elindultok egy zenés szórakozó helyre, ahol még több ember, még több ismerős van, még többet beszélgetsz, még többet iszol, még jobb lesz a hangulat. Közben hangosan szól a zene, az alkohol hatására "megjön a bugi" és táncra perdültök. Élvezitek a zenét, a fényeket, a hangerőt, a látványt, az élményt, a ritmust, a dallamot, önfeledten táncoltok, tomboltok, kiengeditek a gőzt. Mindegy, hogy egy rock koncert, egy diszkó, egy elektronikus zenei buli, vagy egy reggae est, jól érzed magad. Nyilván olyan helyre mész, ahol a te ízlésednek megfelelő zene szól, és a társaság is megfelelő számodra.

Tehát ha utálod a rock zenét, és a rockereket, nem mész be egy rock koncertre. Ha nincs sok pénzed, vagy nem akarsz költeni, valamint nem érzed magad jól egy sznob helyen, nem szeretsz kiöltözni, nyilván máshova mész. Ha nem szereted a kegyetlen hangerőt, az egész estén át tartó tombolást, és elektronikus zenét, nyilván nem mész be egy dubstep buliba.

Egyszerűen jól érzed magad, fiatal korban az alkohol, és egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt keletkezik rengeteg, rengeteg vicces vagy olykor kevésbé vicces sztori, valami említésre méltó eszméletlen nagy hülyeség, biztos hogy születik minden hétvégén. Még évek múlva felhozva is jókat mosolyogtok majd rajta.

2013. szept. 27. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Másik oldala, maguknak a tudatmódosító szerek hatásának élvezése. Ez megérdemel egy külön témát.

Elsőnek a cigit említem, sosem dohányoztam, elszívtam életemben 4-5 szálat, de sosem láttam értelmét, így erről nem nyilatkozom.

Az alkohol, hát igen, legkedveltebb drog az emberek körében. Mint minden drog hatását, ezt is meg kell tudni tanulni kezelni, és ki lehet jelenteni, meg kell tanulni élvezni azt, amit ad. Amég be nem rúgsz úgy isten igazából 3-4x addig úgy sem érted meg. Kicsit megszédít, de egyszerűen jó kedved lesz tőle, feloldódsz, nagyobb mértékben kitolja a felelősség érzetet, nagyon nagy dózisban mozgásképtelen leszel, nagy mértékben befolyásolja a mozgáskoordinációt, és mivel gyakorlatilag méreg, a szervezeted hányással reagál. Persze mindenkiből más hoz felszínre, van aki tök vicces, van aki tök bulizós, van aki tök szomorú, van aki tök agresszív lesz tőle. Valamint a különböző italok íze. Egy JÓ pálinka, vodka, whiskey, bor, sör bizony finom. Persze alkohol tartalma miatt erős, ezt is meg kell tanulni, hogy ízleld meg az italt, elsőre nyilván undorító. Persze nem a

Krajcár vodka, a gagyi házi pálesz, vagy az olcsó Steffl sör, netán Dankó Pityu, tablettás bor... Viszont már egy Finlandia Vodka, Tokaji Aszú, Jack Daniels, JÓ házi pálinka, Heineken már egész finom. És akkor ezek még csak az átlag ember számára megfizethető, alsó-közép kategóriás italok. De mindenképp jobb, mint a kommersz szarok. Ja, és ha egész este normális piát iszol, nem kevered össze-vissza, nincs másnap. :)

Van a többi drog, kevésbé népszerűek, mivel illegálisak. Ezeknek teljesen más hatásuk van, mint az alkoholnak. Van amelyik felpörget, annyira rá tudsz pörögni a zenére, hogy szinte benne vagy, vagy a zene benned, fene se tudja. Van amelyik ellazít, és ad egy olyan állapotot, mikor teljesen rendben vagy lelkileg, van ami kihozza az ételek ízét, mint még sosem érezted, van amitől hirtelen minden körülötted lévő ember a legjobb fej a világon, van amelyik a szexet hozza eléd olyan formában, amit elképzelni sem tudtál addig. Én azt mondom, a könnyű drogokat (alkoholon kívüliekre gondolok) is lehet használni, ÉSSZEL (!). Nem gyerekjáték, sosem tudhatod hogy reagál rá a szervezeted, könnyű túladagolni. És ez nem alkohol, hogy kihányod, aztán fél nap múlva rendbejössz, ha túl sok lett belőle... Van olyan, amelyiktől 2-3 napig egy percet sem alszol, van olyan, amitől egyből alszol egy nagyot, van amelyikbe belehalsz. Bár azok inkább a kemény drogok.

Másik, mivel illegális, sosincs megbízható forrás, sosem tudhatod mit adnak, így SOHA nem szabad élni a "szokásos" adaggal. Veszel egy exstasit, beveszed egybe, jó volt a buli. Legközelebb is veszel, de ha abból beveszel egy egészet, lehet, hogy a toxikológián kötsz ki. Ésszel.

Ja, és ahhoz, hogy átéld velük a fentebb leírt hatásokat, ezeket is meg kell tanulni kezelni. Az első csík, az első vicces cigi, az első tabi mindig vagy semmilyen, vagy szar. És akárki akármit mond, hogy ezek a könnyű drogok nem okoznak függősét... Akkora élményt tudnak adni, hogy igen is, rá lehet ezekre is szokni, csak úgy, mint az alkoholra. Ezért nem kell minden hétvégén 2x berúgni, betépni, beszívni, mert utána a következő bulin is hasonlót akarsz, amit nyilván megint csak úgy érhetsz el, ha leiszod magad, vagy széttéped az agyad.

És még egyszer, mindent mértékkel, sok mai 15-20 éves aki belecseppen az éjszakába, nem tudja mi az a mérték. Ezért látni, alkoholtól okádó, magát össze szaró-pisáló, speedtől habzó szájú, ugráló, extasitól mindenkit ölelgető, puszilgató srácokat/lányokat. Jó dolgok ezek, a partyzással járnak, van ahol az alkohol a "divat", van ahol a speed, vannak olyan sznob diszkók ahol a kokain. Csak ésszel, és felelősség teljesen kell belevágni az estébe, mert senki se szeretné, ha részegen elüsse egy autó, beleessen egy üvegbe, megverjen valakit, vagy befüvezve elaludjon -20 fokba. Nem beszélve (főleg az alkohol mivel azt fogyasztják legtöbben) a szervezetben okozott hosszú távon okozott károsodásokról. Sok hülye egyetemista azt hiszi, a piától nem lesz baja. Aztán meg szív, mikor 23-25 évesen nem tud megcsinálni

egy államvizsgát, mert szivacsosra itta az agyát. Az alkohol is LEGALÁBB olyan veszélyes DROG mint a többi könnyűdrogként emlegetett tudatmódosító.

2013. szept. 27. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Még azt is hozzáteszem, mivel nem vagyunk egyformák, van aki sosem bulizik életében, van aki állandóan, van aki kinövi. Van aki olyan szinten vevő a drogokra (alkoholra is) hogy egy életen át függővé válik, van aki csak buliban, fiatal korában, van akinek egy kortyot nem lehet lenyomni a torkán, és teljes mértékben elutasít mindent. Mindenki maga dönti el, mit kezd az életével.
2013. szept. 27. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!