Van itt rajtam kívül olyan ember aki az eredeti cd-ket, dvd-ket részesíti előnyben?
Mivel nagyon sok filmet (naponta általában egyet) nézek, nem is tehetném meg, ha akarnám sem.
A DVD, CD lemezek nem egyenértékűek a könyvekkel, 7-8 év múlva veszítenek a minőségükből, amíg teljesen használhatatlanok nem lesznek.
Nem írjátok ki ? Akkor gépen hallgattok zenét vagy hol ?
Szerintem az nem ugyanolyan , mint mikor berakom a lejátszóba , de hát ízlések és pofonok .
Én PC játék gyűjtő vagyok, szóval teli van a polcom eredeti játékokkal, de hozzátenném azt is, hogy csak nagyon kiemelkedő játékokat szoktam vásárolni.
Mivel én főként retro eredeti játékokat gyűjtök, így szeretném megcáfolni a #2-es hozzászólást!
A gyári lemezek, nem tudom miért, vagy hogy csinálják, de megfelelő tárolással és használattal nagyon sokáig használhatóak. Konkrétan nekem van több 93-as, 94-es, 95-ös eredeti gyári CD-m is amiknek semmi baja.
Azoknál régebbi CD-s eredeti PC játékom sajnos nincs mivel, azelőtt még floppyn jöttek ki. :(
Az írott lemezekre természetesen igaz, hogy átlag 5 év az élettartamuk.
A 2-es vagyok.
Én mindent kiírok, de egy üres lemez ára max. 80 forint (maxell), nem teszem ki a polcra.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:
"Élettartam
Egy közönséges DVD élettartama, jó tartási körülmények közt 10-15 év. Érdemes fénytől védett, hűvös, páramentes helyen tartani őket. Léteznek archiválási minőségű DVD-k, ezek élettartama hosszabb (100 év). Áruk a normál DVD többszöröse (5-6X).
A DVD-lemezek élettartama igencsak szóródik. Az ismert NIST-tesztek szerint csupán a vizsgált termékek 47%-ának becsült élettartama van túl a 15 éven. A legrosszabb eredmény 1,9 év a becsült élettartamra.[1] A lemez állapotromlása többféle módon történik: finoman felkarcosodik a lemez adatoldalának felszíne, például a sokat használt, tok nélkül vagy papírtokban tárolt, vagy helytelenül tisztított lemezeknél, szórva a lézernyalábot; homályossá válik vagy elszíneződik a műanyag, esetleg az adatréteg felszíne, azt károsító tisztítóanyag hatására; vetemedik, görbül a korong, ami a lejátszót is károsíthatja; az írható DVD felső fedőrétegében hajszálrepedések, esetleg karcolások alakulnak ki, ami rontja a lézerfény visszaverődését a tárolt jelekről; szintén az írható lemezek tárolóanyagában, amely egy viszkózus, igen vékony folyadékréteg, a gyakran használt lemez meghajlásai miatt néhány helyen romlik a jelek karakteressége, egyértelműsége, bizonyos mérték felett már adavesztést is okozva."
22:56 -os válaszadónak üzenném , hogy : Tudod vannak olyan alapfilmek , amik sokat jelentenek egy embernek .
És azokért "illik" pénzt adni .
Csak sajnálni tudlak , ha nincs olyan film vagy zene az életedben , amire pénzt áldoztál volna ...
Én pl. képes voltam fél évig gyűjteni a pénzt , hogy a Keresztapa díszdobozt meg tudjam venni .
Mert vannak értékek , amikre áldozni kell szerintem , vannak olyan klasszikusok , amiket nem a gépen kell megnézni , hanem néha-néha leemelni a polcról , és újra átélni azt , amit ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!