Felvilágosítana valaki az airsoft fegyverekről?
Ha jól tudom nem kell engedély ahhoz, hogy vegyél, viszont nem hiszem, hogy csak úgy magadnál hordhatnád + önvédelemre sem alkalmas, max ha csak a fejét lövöd valakinek, akkor legjobb (legrosszabb) esetben megsérül a szeme, de egyébként nem okoz sérülést sem nagy fájdalmat.
Én ezt gondolom, elképzelhető, hogy nincs igazam, de akkor majd kijavítanak.
Először is ez airsoft fegyver. Vagyis gyakorlatilag játék.
+ jogszabály tartozik a fegyver szállításához mivel pánik keltésre alkalmas eszköz.
" az airsoft fegyvert csak és kizárólag dobozában, tár és töltény nélkül szállítható"
De még a dobozt is be kell tenni valamibe hogy azon se látszódjon hogy nálad fegyvernek látszó tárgy van.
Ha ennyire meg akarod óvni magad meglátogatod a legközelebbi önvédelmi eszközöket árusító boltot és veszel magadnak egy erre a tevékenységre kifejlesztett és legálisan használható eszközt.
Egy régebbi hasonló kérdésre adott válaszom:
"NEM! Nem arra való. El kell felejteni azt hogy bárki is olyanra használjon airsoft fegyvert amire nem való. Az airsoft fegyverek szabadidős sportfegyverek. Ezt kéne megérteni!!! Mert aztán meg megveszed, hordod magadnál, ne adj isten használnod kell.... Véletlenül kilövöd a támadód szemét aztán úgy meghurcolnak mint annak a rendje... Tudom hogy erről egyeseknek lennének véleményei, de az nem ide tartozik. A lényeg hogy utánna az egész békésen, szabályosan játszó airszoftosokat fogjak basztatni egy , vagy inkább ahogy elnézem több idióta miatt.
Neked gaz fegyverre van szükséged! Arra kaphatsz viselési engedélyt is! Ajánlanám a ZORAKI R1 GG-t
Járj utána. Na ennek van stophatása..."
Csak, hogy értsed, az airsoft fegyver alacsony energiájú légfegyver, így nem kell rá tartási engedély, de viselésit semmi féle képen nem kapsz rá!!! Nem is beszélve arról, hogy a stophatása jelentéktelen ezért önvédelemre alkalmatlan. Ha arra akarod használni, és elkapnak vele akkor nagyon meg fognak hurcolni, kb mintha valódi fegyverrel mászkálnál.... Ahogy az idézetbe is írtam, erre a célra vannak kitalálva a gáz/riasztó fegyverek, amik rendelkeznek valódi stophatással, a kinézetük is megrettentő és kaphatsz rá viselési engedélyt is!!!(árban is hasonlóak mint az átlagos airsoft pisztolyok)
!!!Ha érdekelnek a fegyverek, akkor legalább annyi időt szánhatnál rá, hogy utána jársz a dolgoknak/jogszabályoknak és akkor nem tennél fel ekkora hülye kérdést!!!
Ne haragudj , hogy kifakadtam, de sajnos sok hozzád hasonló emberek miatt minket, a kikapcsolódásra vágyó tisztességes airsoftosokat ítélik el és rekesztik ki!!!
Bárki mondhat bármit, de szerintem igazam van!!!
Bocs, csak ez már a sokadik. Nem csak itt a GYK-en hanem az életbe is... Sajnos! Én csak annyit szeretnék elérni, hogy aki valamennyi érdeklődést is mutat a fegyverek iránt, az először rágja át magát a hozzá tartozó írásokon, jogon, etikán... stb aztán ha valami nem tiszta neki akkor kérdezzen. Hozzáteszem, sajnos még airsoftos társaimmal is vannak problémák, ez is elég nagy baj!!! Én vidéki gyerek lévén illetve apán jóvoltából elég hamar el kezdtem ismerkedni a fegyverekkel, és láttam már csúnya baleseteket is... sajnos ... meg fölösleges konfrontálódást is, és a legtöbbjük a szabályok/etika nemtudása és be nem tartása miatt van. Na mind egy, ez nem ide tartozik!
Igazad van, bocs!
(Azért remélem azért annyit elérek, hogy egy picit beleásod magad a témába. Érdemes! Sok érdekességet megtudhatsz.)
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!