Össze tudnátok állítani egy top 10 anime listát? . Ha igen, hog nézne ki?
1. Ace of diamond
2. Tokyo ghoul
4. Attack on titan
5. Noragami
6. Psychic detective yakumo i
7. Wolf rain
8. Nanbaka
9. Servamp
10. Devils line
Szerintem felesleges ez a top listázás azért mert úgyis mindenkinek más az izlése....és csak azok kerülnek be amiket rengetegen néznek/néztek meg.... pl: fairy tail, naruto, bleach stb.
Mondjuk ez most eléggé ellentmondásos😅
Az én személyes listám:
10. Clannad: After Story - Általában a többévados animéket nem veszem külön, de a Clannad két évadát mégis külön kezelem, méghozzá azért, mert minőségben, hangulatban és műfajban is teljesen más. Az első évad egy egyszernézős romcom, az After Story pedig az egyik legzseniálisabb dráma, amit valaha is láttam. A befejezése olyan pocsék, mint a rohadt élet, de nem érdekel, ez az anime akkor is zseniális.
9. Death Note - Bevallom, egy pöppet túlértékeltnek tartom, de nem fogom vitatni a zsenialitását. Azért tartom túlértékeltnek, mert vannak olyan művek (nem csak animék), amik ugyanezt a témát százszor jobban feldolgozták. Ennek ellenére a DN egy zseniális sorozat. Sokan nem szeretik a második felét, de szerintem a második fele az animének még jobb, mint az első (ha Nearnek lett volna karaktere, akkor még ennél is jobb lett volna). A befejezése pedig a kedvenc anime finálém. Még akkor is, ha a manga befejezése jobb.
8. Fullmetal Alchemist - A sima, nem a Brotherhood. Sokan utálják ezt az animét, mert nem hű a mangához (ezt még olyanok szájából is hallom, akik életükben nem fogtak mangát a kezükben). Ezt a véleményt el is fogadom, de... de ez akkor is fantasztikus anime. A Soul Eaterrel ellentétben ez az anime még jobb lett azok után, hogy eltért a mangától. A befejezése ennek is meh, de a többi 49-50 rész viszont tényleg fantasztikus. Edward pedig egy nagyon jó főszereplő.
7. 91 days - Nem tudom, hogy megérdemli-e ezt a magas helyet, de nem tudom lejjebb rakni. Érdekes a helyzet amúgy vele, mert nem tudok benne hibát találni. Vannak azok az animék, amiket tényleg annyira jól megcsinálnak, hogy csak nehezen lehet bennük hibát találni. Ilyen pl a Death Note, vagy az FMA, és a 91 days is. Egy rettenet jól kidolgozott maffia sztori, a Keresztapa rajongóinak kötelező, függetlenül attól, hogy szeretik-e az animéket. Azért vagyok bizonytalan, mert még csak két napja néztem végig, így lehet elfogult vagyok vele.
6. Kimi no Uso - Nem tudtam feljebb rakni, még úgy sem, hogy nem hiszem, hogy létezik még egy anime, vagy akármi, ami ekkora hatást gyakorolt volna rám, mint ez. Egy hónappal a megnézése után is folyamatosan ezen jár az eszem. Gyönyörű anime, a zenéje kimagasló, az opening szintén, a karakterek nagyszerűek, a vége pedig... a vége pedig letülepszik az ember lelkére. Nézzétek meg! Csak így... nézzétek meg.
5. Code Geass - Amit említettem a Death Note-nál, hogy vannak művek, amik ugyanazt a sztorit sokkal jobban kidolgozták, akkor a Code Geasre céloztam (meg a Breaking Badre, de az nem anime, így nem számít). A Code Geass az Death Note keverve Trónok harcával és mindezt sci-fi környezetben. De egyszerűen valami annyira zseniális... Lelouch az egyik kedvenc anime főszereplőm lett. Sokkal megérthetőbb és szerethetőbb, mint mondjuk Light volt, de ha arról van szó, sokkal kegyetlenebb is. Az anime utosló néhány része pedig példátlanul zseniális. Főleg a zárórész. Megvannak az animével a magam bajai, de ezeket nem emelném ki. Nézzétek meg! Letülepszik a lélekre, sokkoló, brutális, kegyetlen, de zseniális.
4. Attack on Titan - Sokan utálják, mert ,,csak arról szól, hogy a titánok zabálják az embereket", de meghitt elképzelésem, hogy akik ilyeneket állítanak, azok nem látták az animét, legalábbis pár résznél többet biztos nem. A negyedik évad eddig pedig egyenesen fantasztikusan zseniális. Bárki bármit is mond, a története valami borzasztóan jól ki van dolgozva. Kegyetlen, brutális, és nem, nem csak arról szól, hogy vannak a titánok meg az emberek, oszt örihari. A zenéje pedig... a zenéje pedig külön mestermű.
3. The Promised Neverland - Bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban, mert a második évad egyelőre nem bizonyította be nekem, hogy megérdemli a dobogós helyet, de mivel az első évada egyenesen úgy tökéletes, ahogy van, én ide rakom. Az első évad tényleg tökéletes. A történet, amit 12 rész alatt végigvisz... a karakterek, a fordulatok, a rejtélyek, az egész cseszett sorozat egyszerűen zseniális.
A második évadról egyelőre nem tudom, mit gondoljak. Majd mondok véleményt arról is, ha végigmegy.
2. Bunny Girl Senpai - Ezzel is bizonytalan vagyok, de itt azért, hogy ne rakjam-e az első helyre. Nem merem a kedvencemnek hívni, mivel alig egy hónapja ismerem, de hogy mennyire szeretem, arra remek bizonyíték az, hogy ezalatt az idő alatt négyszer néztem végig a teljes sorozatot, elolvastam a mangát, a light novelt, az utóbbihoz fanfordítást is csináltam, és csinálom jelenleg is, és amikor éppen nem jeleneteket nézek, akkor is ezen gondolkodom. Ne törődjetek vele, hogy pocsék címe van - mert az van neki. Csak üljetek le, nézzétek meg az első részt, és figyeljétek meg, hogy be fog rántani! Sakuta a legjobb animés főszereplő, aki valaha is létezett, és pont. Nem csak hogy marha vicces - olyan haláli megszólalásai vannak, amikre tényleg nem lehet mást mondani, mint hogy zseniális -, intelligens, érett, és iszonyúan kedves az emberekkel, emellett talpra esett, és nem olyan inkompetens, mint a legtöbb hasonló anime főszereplője. Mai pedig a kedvenc animés lánykarakterem. Vagy a második kedvenc. Kaori a Kimi no Usoból beelőzi.
Ez az anime iszonyúan vicces - és nincs benne tipic anime-humor, vagy ecchi! - emellett nagyon komoly is, érett és fantasztikus dráma. Nézzétek meg! Tényleg!
1. Boku Dake ga Inai Machi - Amióta láttam - lehetett pár éve - azóta ez a kedvencem. Egy rövid ideig beelőzte a The Promised Neverland, de megint ez van az élen. Ritkán készül ennyire erős anime. Műfaji mix. Ez egy krimi anime, de nem teljesen, mert túl egyértelmű ahhoz a rejtély. Thriller is, de annak nem elég nyomasztó. Romantikus is, de a romantikus szál sosem teljesül be (ezért sok néző felháborodott, pedig szerintem nem kellett volna). Misztikus, de nem ad magyarázatokat. Mindemellett pedig egy zseniális történet, még zseniálisabb karakterekkel. Satoru is egy fantasztikusan zseniális főszereplő, Kayo és Airi pedig zseniális lánykarakterek - amik ritkák az animékben -, Satoru anyja pedig a kedvenc animés anyuka karakterem. A főgonosz kicsit halovány, indítékai nagyon nincsenek, azt leszámítva, hogy őrült, de ő sem volt rossz, ezt leszámítva. Az utolsó rész pedig egyenesen tökéletes... lenne, ha tovább tartana öt perccel. Értem én, hogy mit akartak ezzel elérni, de egy folytatás nélküli (nem is lesz folytatása) történetnek egy ILYEN utolsó képkockát berakni több, mint kegyetlenség. Tehát függővége van. Kerek sztori, nem úgy értem, hanem úgy, hogy az utolsó jelenettől minden egyes rajongó maga viszi fejben tovább a történetet. Kicsit olyan, mint a ,,Mi a neved?" jelenet a Kimi no Na wa-ban.
Ez lenne az én listám! Ajánlom mind a tíz művet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!