Össze tudnátok állítani egy top 10 anime listát? . Ha igen, hog nézne ki?
Személy szerint nem, ugyanis túl sok a jó, és nem tudnám őket egymáshoz képest sem rosszabbra ítélni...mind egyenrangúan bennelennének.
Viszont erre van lista különböző nézőpontok megnevezésével. "rövid-animék"(maximum 32 rész), hosszú animék (minimum 150 rész), illetve műfajok szerint, vagy hogy sokszereplős, démonos, reális vagy fantasy, stb.
A sorrendet ezen belül a hivataloslistában nem tudom, csak hogy a rövid animéknél ezek vannak:
-Sword Art Online
-High School DxD
-Kaichou Wa Maid-sama
-Hanaukyo Maid Team La Verite
-Tokyo Mew Mew
-Dusk Maiden Of Amnesia
-Ookami to Koushinryuu
-Asobi ni Iku yo!
-Kaichuu!
-Inu x Boku SS
-Tayutama: Kiss on my Deity
-Kamisama Hajimemashita
-Dance in the Vampire Bund
-Omamori Himari
-Kiss x Sis
-Ladies versus Butlers
-Jigoku Shoujo
-Loveless
-Love Live!
Nem tudom pontosan mennyit írtam le, de a hivatalos lista top100 egy része.
1. Sword Art Online, a legjobb amit valaha látni fogok
2. Naruto, nem olyan jó mint a sao de nagyon jó
3. Bleach, ez is nagy kedvencem
4. Guilty Crown, remek történet és főszereplő
5. Fairy tail, izgalmas történet, remek karakterek miatt
6. Soul eater, az eleje unalmas, de a vége és a befejezése zseniális
7. Ao no exorcist, az eleje ennek is unalmas, de a vége és a lezárás nálam mindent vitt
8. Death Note, bár az első fele nem tetszett de a második fele igen
9. Fullmetal alchemist, amilyen rosszul indult olyan jó lett
10. ide már nem tudok mit írni, már felsoroltam a legjobbakat
hát valahogy így:
1. Neon Genesis Evangelion (én az eredeti sorozatot preferálom, de az end of evangelion is idetartozhat)
2. OreShura (ez az anime egyálltalán nem jó, ciszont Natsukawa Masuzu szerintem az egyik valaha volt legélethűbben ábrázolt karakter)
3.Ghost in the Shell (eredeti film)
4.Mahou Shoujo Madoka Magica
5.Spice and Wolf (mindkét évad)
6.Bakemonogatari
7.Yosuga no Sora
8.Chuunibyou demo Koi ga Shitai
9.Detroit Metal City
10.Kiddy Grade
Igazából a lista csak a saját ízlésemet tükrözi, ebből az első 3-4 amit tényleg sorrendbe tudok rakni, a többiben csak nagyon minimális eltérések vannak. Van még ugyan pár sorozat ami úgy lehet elférne rajta (pl. Code Geass Haruhi, Tenshi no Tamago, Ergo Proxy, Haganai), viszont ha választani kell akkor inkább amiket leírtam.
Igazság szerint kevés nagyon de nagyon jó anime van ami tényleg évek mulva is gondolkodsz akár vagy emlékszel rá . Pl a Sao vagy a Clannad (csak ez első évad) egyszerűen felvan hypolva , kész vicc az egész . Nálam a 10pont minimumja hogy emlékezetes anime legyen és ne megint a szokásos sablon .
1: Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 ( Az az a 2.ik Code Geass évad , egyszerűen azért , mert a hiányossága ellenére is zseniális , fordulatos és az utolsó 10perce az animék "történelmének" leg epikusabb lezárása.Nem mellesleg Lelouch is a legzseniálisabb karakterek közt van .)
2: Juuni Kokuki ( Vagy Juuni Kokki , vagy The Twelve Kingdom , sok alter címe van . A legjobb fantasy az biztos , szóval aki preferálja a sao-t az ezt az animét hót biztos hogy nem látta , mert emellett a sao elbújhat , max a hypeja nagyobb . Annyira magával ragadó kb az első 2 rész után az egész hogy abba se tudod hagyni . A főszereplő hatalmas jellemfejlődést tesz meg a végéig . )
3: Angel Beats! (Mert a dráma és az akció tökéletes keveréke . A AS Clannad lezárása miatt , szerintem ez a legjobb dráma . )
4: Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. (Röviden : Ano Hana , az AB után a második legjobb dráma , egy olyan dolog amit kb mindenki átérez és nem az a Clannad fajta drámája van hogy elkezdi neked mesélni stb . Nem mellesleg az egyik legdrámaibb dal az Endingje.)
5: Tengen Toppa Gurren Lagann ( Igen egy mecha anime , de az egyik legjobb - CG nálam nem számítt mechának, mert nincs benne csak 1-2 jelenet - Az utolsó kb 10-12része a túlzások ellenére is meggyőző és nagyon jó )
6: Monster ( Egyik legjobb thriller , nagyon szép és meglepő története van , fordulatos stb .. nagyon várom hogy magyar felirattal is újranézhessem , lassan elkészül vele az AA )
Nos nálam ezek a 10 pontosok , innentől csak kisebb pontosokat tudok berakni .
7: One Outs ( Méghozzá azért mert egy műfajt teremtett kb ez az anime , igaz nem is nagyon viszi tovább más . Sport + Psycho nagyon szép keveréke )
8: Hagane no Renkinjutsushi (2009) ( Angol címén : Fullmetal Alchemist: Brotherhood , a top1 anime mal szerint is .. hát egy gondom volt vele , az erőltetett poénok , ez miatt lett 9es , de a storyja még mindig baromi jó és az összes karakter még mindig emlékezetes . )
9: Mahou Shoujo Madoka★Magica ( Igen az egyetlen agyonhypolt anime ami tényleg nagyon tetszett , mert a "pofádba vágom milyen szemét a világ" Stílusban intézi az egészet .. lassan jön a folytatása a 3. movie személyében .)
10: Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance ( A második NGE remake movie , viszont ez sztem az egyik legjobb animés mozifilm lett , az NGE is régi kedvencem volt , de itt amit a mozifilmben leműveltek az valami hihetetlen epikus volt. )
1. naruto shippuuden
2. fairy tail
3. soul eater
4. ao no exorcist
5. death note
6. HOTD
7. lovely complex
8. black rock shooter
9. detective conan
10. magic kaito
Dragonball
Yu Yu Hakuso
Death Note
Ragnarok The animation
Shingeki no Kyojin - Attack on Titan
Slayers
Sword art online
Highschool dxd
Valvrave the Liberator
ichiban ushiro no daimaou
Sorrendet nehéz, de talán az első 10 sok van amúgy még
10. Fullmetal Alchemist
9. Junni Kokuki
8. Death Note
7. Vampire Knight
6. Ao no exorcist
5. Inuyasha
4. Slayors:Revolution
3. Bleach
2. Fairy Tail
1. Naruto/ Naruto Shippudeen
Első hozzászóló feltűnően hasonlatos az említett listád ehhez a listához:
Viszont az általad említett animéket lehetetlen egy listán említeni, mivel némelyik között olyan sarkalatos eltérés van. Esetleg IMDb vagy MAL lista szerű förmedvények sorolhatnak be így, de azoknak meg én nem igazán hinnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!