Látjátok a sztereogramokat?
Én látom őket, viszonylag egyszerűen, egy pillanat alatt. Annyi a trükk, hogy "mögé kell nézni", mintha a kép mögött pár tíz centivel lévő dologra fókuszálnál.
Aki fordítva látja: te kancsalítva nézel rá, azért olyan.
Én is látom :)
Egyébként kidormborodó, 3D-s formát kéne látni, nem bemélyedőt. Gondolom te, ahogy leírtad, jó formát látsz, csak bemélyed és nem domború... Furi :)
nekem ez nem megy. néhány hete próbáltuk a főnökömmel, ő 10mp után elmondta, hogy látja amit kell, nekem 10 perc után sem sikerült.
Bezzeg amikor tanulnék, rögtön elmosódik minden, ilyenkor miért nem tud? :)
Én is látom. :) valameik kidomborodik,és valameik besüllyed.(A besüllyedést azt úgy értem, hogy egy kicsit kijön, de nem jön át a képernyőn, a másik pedig olyan érzetet kelt mintha kijönne :D )
itt egy példa (ez kiemelkedik): [link]
Ez meg besüllyed: [link]
Ha nem látjátok, akkor leírok egy taktikát hátha sikerül: Először is aki tud bandzsítani(vagyis amíg az egyik szemével jobbra néz a másikkal balra),annak csak annyit kell csinálnia, hogy (ugye a sztereogramok több, ugyan olyan képekből állnak)az egyik szemével "megfogja" az egyik ilyen képdarabot, és megpróbálja összeilleszteni egy másik ilyen képdarabbal,(vagyis virtuálisan ráilleszti a másik képdarabra), ezután szembecsukás nélkül nézzük a képet, amíg kinem élesedik..és tulképpen ennyi lenne :)
itt egy ilyen kép példának: [link]
Egy másik trükk: Menj közel a képhez és nagyon lassan távolodj el tőle.(ez is annak az elvén működik, amit az előbb leírtam [a szemed ilyen közeli képnél, haakarod, hanem: bandzsít, mivel nemtudja feldolgozni a közeli képet]). Remélem hasznát veszed annak amit leírtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!