Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért 4 ujjasak a rajzfilm...

Miért 4 ujjasak a rajzfilm figurák?

Figyelt kérdés
2009. júl. 27. 15:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontos választ nem tudok mondani de mint "rajzoló"(elég sokat rajzolok és állítólag egész jól) könnyebb négy ujjat rajzolni mint 5-öt hiszen a hüvelykujjat nehezebb mert nincs a "sorban". Másik elképzelésem elég hülyeség sőt nagyon is az de lehet így akarták szemléltetni hogy az csak mese:D na mondtam hogy butaság.
2009. júl. 27. 16:04
 2/7 anonim ***** válasza:

De nem, mert van hüvelkyujjuk, de többiből 3.

Biztos nem fér oda több, olyan vékony a keze, ugy hogy kivehető legyen h az ujj és szép legyen.

2009. júl. 27. 16:10
 3/7 anonim válasza:
Szerintem csak az egyszerűség kedvéért a rajzolónak. (Simpson családban volt egy rész, amikor asszem Lisa mutatott egy képet Bartnak, hogy a jövőben 5 ujja lesz az "embernek". Erre meg Bart: "-Öt új? Csúcs!":D)
2009. júl. 29. 19:30
 4/7 A kérdező kommentje:

lehet az egyszerűség kedvért

köszönöm az eddig válaszokat

2009. júl. 29. 22:33
 5/7 anonim válasza:

Egyszerűsítés. Én is 3 (+ hüvelykujj) ujjat rajzolok a saját karaktereimre. Ezt alkotó maga illetve a dönti el, hogy él vele vagy sem, megengedhető-e vagy sem. A rajzfilmes stílusban alkotók többsége él vele, mivel nem kell realisztikusnak lenni, illetve aki ember szerű állatokat (anthro) rajzolók többsége.

Régen megkérdeztem erről egy (külföldi) animátort, ugyanezt válaszolta.

2009. aug. 16. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert a kisujjat jóformán nem is használjuk, így a rajzfilmfiguráknak se nagyon kell.
2009. okt. 24. 15:12
 7/7 anonim ***** válasza:
mert egyszerűbb és nem kell annyira kidolgozni
2009. nov. 1. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!