Lenne itt egy elég nehéz találóskérdésem amit még én sem tudok. Megoldjátok? (lent)
A helyes kérdés:
Ha megkérdezném a másik madarat, hogy a mellette álló ajtó hova vezet, mit válaszolna?
Ha azt mondja, hogy a másik madár szerint a mennybe:
-akkor ő a hazug és a másik madár mellett lévő ajtó a pokolba megy
-vagy ő mond igazat és a másik madár hazudna, tehát az ajtó még mindig a pokolba megy
Ha azt mondja, hogy a másik madár szerint a pokolba:
-akkor ő a hazug és a másik madár mellett lévő ajtó a mennybe megy vagy
-vagy ő mond igazat és a másik madár hazudna, tehát az ajtó még mindig a mennybe megy
Egyszerű logika... a válasznak az ellentéte lesz igaz, mert az egyik madár mindenképp hazudna.
Erre a klasszikusra van az a vicc, hogy:
A teremben két ajtó és három őr, egyet lehet kérdezni, de:
-Az egyik őr csak igazat mondhat
-A másik őr csak hazudhat
-A harmadik pedig leszúrja azokat akik trükköseket kérdeznek :D
Először is bemutatkoznék a madaraknak hogy én Martin vagyok.
Utána fognék két papírt, az egyikre ráírnám hogy Martin, a másikra meg egy random nevet pl. Roland.
Azt mondom nekik: Vigye azt a cetlit amin az én nevem van a mennyország kapujához. Amelyik rossz nevet visz az nyilván rossz kapuhoz is viszi.
De a madarak nem tudnak beszélni!
Amúgy én megkérném őket , hogy bökjenek rá a mennyországi kapura (azt írja, hogy szóban hazudni nem mutogatással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!