Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mik a történelem legnagyobb...

Mik a történelem legnagyobb science-ficktion-ei?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 20:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jó hosszú a lista:

Könyvek: Philip K. Dick a mester, Frank Herbert Dűnéje, minden részével, Ian Watson Warhammer univerzuma (nem a Dan Abnett féle borzalmas folytatások.), Gibsontól a Neurománc és a Shadowrun szerepjátékhoz kapcsolódó könyvek, abból is különösen Nigel Findley iró munkásságai

Filmek: Johnny Mnemonic, 13th floor (13. emelet), Dark City (személyes kedvenc!), Star Trek retro sci-fi, Star Wars (a régi triológia, az új nekem annyira nem jött be, A sejt, Sky kapitány és a holnap világa; Final Fantasy: A harc szelleme, Ghost in the Shell 1-2 és a sorozat: Stand Alone Complex 1-2. évad, Aliens és Predators filmek( nem az AvP2, az r@tyi lettt) és a nem régen látott Inception DiCaprioval még mély nyomot hagyott bennem.

Videojátékból: Deus Ex 1-2, Doom 3, Quake 4, FEAR, Unreal, sorozat, Gorky 17, Aliens vs Predator sorozat, Star Trek játékok, Fallen Earth, Fallout sorozat

Szerepjátékból (már ha vevő vagy az ilyesmire is): Shadowrun, Cyberpunk, CtulhuTech, Fallout PnP, Ghost in the Shell d20.

nagyjából sorolhatnám még egy álló napig, ha szereted a sci-fit és beleveted magadat, ma már olyan sok ága van ennek a műfanak, hogy simán megtalálhatod a legjobb darabokat is. Nekem minden a Dűnével kezdődött, javaslom neked is azt, ha még nem volt meg. Jó szórakozást!

2011. ápr. 18. 09:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Úgy látom a Csillagkapu-Atlantisz minden felsorolásból kimaradt, nekem az a kedvencem. Stanislav Lem összes műve. A Solarist filmen tilos megnézni.
2011. ápr. 18. 12:40
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

ha úgy nézzük, melyik mennyit ért meg tv-ben, akkor fölényesen nyer a Star Trek (~30 évad). ugyancsak sok része van: Stargate(17), Doctor Who(?+6), Smallwille(10), X-Files (9)

de egy gyors keresés után ezt találtam:

[link]

2011. ápr. 18. 20:09
 14/16 anonim válasza:
Sziasztok! A Pitch Black és folytatása a Riddick című filmek mindenképp a listára kívánkoznak még! Rám nagy hatással volt gyerekkorom kedvenc rajzfilmje: Az Idő Urai. Aztán nagyon tetszett még a Napfény, Vörös Bolygó, Lakott Sziget 1-2, Androméda-törzs, A kétéltű ember és a District 9 c. filmek.
2011. ápr. 19. 21:40
 15/16 anonim válasza:

Hááát az avatárt sürgőse levenném a listáról alapratyi hülyegyerekeknek szerintem. Ami valóban jó az megállja az idő próbáját vagy vagy nem reklámmal tápolt.

Könyvek közül hozzátenném Stapledon Első és Utolsó Emberekjét, Sheckley Státuszcivilizációját és Heinlein Csillagközi invázióját (könyvben! a film teljesen más és egy rakás.....) Lem, Knight, Filmek közül 3 sorozatot A csillagközi romboló ( az uj verza a régi elég röhejes de az uj az egyik legjobb) Babylon 5 és a Csillagkapu.

Filmek a klasszikusok, kihagynám a függetlenség napját és mátrix ot, de megemlíteném az ET és az Tront.

2011. ápr. 24. 17:47
 16/16 anonim válasza:
Ghost in the Shell volt, de ne hagyjuk ki az Akirát sem.
2013. okt. 17. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!