Hogyan állítsam meg magam h ne egyek cukrot?
A "nem tudok nemet mondani" és az "egyébként nem vagyok függő" elég ellentmondásos egy mondatban. Kampányszerűen amúgy sem lehet fogyni, hogy most nem eszek 1 hónapig nasit, esetleg fogyok 1-2 kilót amivel megelégszem, utána jöhet ismét a zaba ezerrel, mert már sóvárgok a cukros dolgok után. Ezzel vissza is hízol 3 kilót, miután leadtál 1-et.
Az életmódváltás elköteleződéssel és önkontrollal jár, hogy mostantól nincs napi csoki/chips/kóla és ez így is marad.
Az sem egészséges, hogy december elején jól megfontoltan és odafigyelve eszek, de a karácsonyi időszakban hányásig tömöm magam mindennel, mert mikor máskor lenne rá alkalom, ha nem most. Utána meg jön a bűntudatból koplalás.
Az édességek nagy mennyiségű, finomított/hozzáadott cukráról átállhatsz a kevésbé káros, rosttal bevitt, kisebb mennyiségű cukorra, ha CSAK GYÜMÖLCSÖKET eszel, amikor édeset kívánsz.
A mazsola nálam egy ideig kiváló pótszer volt. Banán, alma stb.
Vigyázat, a mazsolát meg a banánt túlzásba lehet vinni mert magas a cukortartalmuk, az almát nehezebb, mert több rostot kell megrágnod.
Semmilyen gyümölcslét ne igyál!
Ha kívánod a csokit, lehet, hogy a kakaót kívánja a szervezeted, ami nem feltétlenül rossz. Enyhe stimuláns (teobromin) de mértékkel fogyasztva tudtommal jó hatásai vannak az emberi szervezetre. (Kutyákra nézve mérgező.)
Ráteheted sok mindenre, pl. zabpehelyre.
Zabpehely alatt a közönséges, hengerelt zabpelyhet értem, amiben zabon kívül semmi nincs.
Zabpehely + só + kakaópor + fahéj + kókuszreszelék + tetszés szerinti mennyiségű víz, nekem nagyon bevált.
Egyébként 161 cm magasság és 59 kg testtömeg nem tűnik nagyon vészes állapotnak.
Itt meg tudod nézni a pontos testtömegindexedet:
(Én nem tudtam kiszámolni mert a nemed és a korod is kell hozzá.)
"de egyszerűen amikor megkívánom a csokit akkor nemtudok magamnak nemet mondani"
Tudjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!