Elfogadható a romantikus jelenet a regényben, amit írok? Kérhetek megoldásfókuszú kritikát hozzá?
Alapvetően misztikus, sci-fi, dráma a stílus amelyet meglőttem célként.
Viszont az elejétől kibontakozik két főszereplő között egy romantikus száll.
A negyedik fejezet végére azzal szembesültem, hogy össze kell hoznom a fiatalokat egy éjszakára, miközben egyfajta rejtély nyomában vannak.
A probléma az, hogy a romantikához hülye vagyok. Erről a volt nejem is tanúskodhatna. Na de mégis megkíséreltem megírni a jelenetet:
"
Brian és Renate hosszasan böngészték a pendrive tartalmát, de a legtöbb fájl megnyithatatlannak vagy értelmezhetetlennek tűnt. Renate próbálkozott különböző módszerekkel, hogy hozzáférjen az adatokhoz, de minden erőfeszítése hiábavalónak bizonyult.
- Ez zsákutca - szólalt meg végül Brian, és csalódottan hátradőlt a székében. - Ezek a fájlok mintha titkosítva lennének vagy még valami másra várnának.
Renate bólintott, és ő is elengedte a számítógépet.
- Igen, úgy tűnik, hogy ezekhez az adatokhoz még nincs hozzáférésünk. Talán szükség van egy speciális kódra vagy valamilyen más módszerre, hogy megnyissuk őket. A többiekkel is meg kellene osztanunk ezt az egészet.
ROMANTIKA
Brian elmosolyodott, és finoman megérintette Renate kezét. bőrének melege és bársonyossága más volt, mint amit eddig megtapasztalt.
- Talán most itt az ideje, hogy egy kicsit pihenjünk és valami másra koncentráljunk. Rajtam kifog ez a rejtvény! - súgta lágyan, hangjában valamiféle ígéret rejtőzött.
Renate szemei felcsillantak. Érezte, hogy Brian érintése olyan melegséget hoz a hevesebben dobogó szívébe, mint egy hideg nyári reggelen a felkelő nap első sugarai.
- Jó ötlet, - hangja és mosolya huncutsággal telítődött - Egész nap ezen agyaltunk, ideje lenne kikapcsolódni egy kicsit.
A lány felált a székéről és a fiú is így tett. Brian közelebb lépett hozzá, tekintetük összefonódott. Finoman megérintette Renate arcát, ujjaival végigsimítva bőrét, mintha érezni akarna minden apró rezdülést.
- Mit szólnál, ha leülnénk a kanapéra és néznénk valamit a tévében? Talán egy kis pihenés és beszélgetés jót tenne. - Javasolta Renate, hangjában egy cseppnyi izgatottsáággal.
Brian bólintott. Egy különös érzés kerítette hatalmába, ahogy leültek a kanapéra. Már évek óta nem érzett hasonlót. Közelebb húzódott a lányhoz és finoman megérintette a combját. A tévé fényei táncoltak az arcukon, de mindkettejük gondolatai egészen máshol jártak.
- Rendben, nézzük meg, mi megy a tévében, - mondta Renate, de a hangjában ott bujkált a várakozás miközben a távkapcsolót nyomkodta.
Érezte, hogy Brian közelségétől, mintha apró pillangók repdesnének a hasában. Az a pillanat amire egész délután várt, elérhető közelségbe került.
Ahogy a tévében a képek váltakoztak, Brian és Renate tekintete újra és újra találkozott. A szoba csendjét csak a tévé halk zaja törte meg, de a levegőben ott vibrált a kimondatlan vágy és izgalom. Mindketten sejtették, hogy a tévé csak ürügy volt arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.
Brian közelebb húzódott Renate-hoz, és mélyen a szemébe nézett.
- Renate, az elmúlt időszakban sok mindenen mentünk keresztül együtt. -kezdte a fiú
- Én is így érzem, Brian. -felelte a tv-t kapcsolgató Renate, majd Brianre nézett.
Brian lélegzete elakadt egy pillanatra. Renate tekintetében valami olyat pillantott meg, amit soha azelőtt. Tudta, hogy elérkezett a pillanat és a szavak ideje lejárt, ez már a tettek ideje. . Finoman közelhajolt a lányhoz és megcsókolta.
Ajkuk már találkozott többször is, de ez most más volt, mint eddig. Nem hasonlított sem az első, sem a második csókra. Ez az a csók volt volt, mely után minden örörkre megváltozik.
A nappali fényei halványan villództak, ahogy a tévé képei váltakoztak. A műsor hangjai tompán szűrődtek át a szobán, miközben a földön sietve levetett ruhadarabok hevertek szanaszét. A hálószoba ajtaja hirtelen becsapódott, és mögüle tompán kihallatszott a szerelem nesze.
Renate dolgozószobájában sötétség uralkodott, csak néhány LED világított a wifin és a számítógépén. Az egyik pillanatról a másikra a monitor bekapcsolt, és a képernyőn gyorsan pergő sorok jelentek meg. A számítógép önálló életre kelt, mintha valamiféle hacker támadás érte volna. A pendriveon, amit korábban Renate csatlakoztatott, most vörösen apró pont villogott, és az ismeretlen óriásfájlok elkezdtek feltöltődni.
"
Tehát ne kíméljetek!
#20 Nyugodtan gyúrd össze, vagy használd bárhogy.
A #16-os válaszról pedig nem tudom eldönteni, hogy mesterséges intelligencia írta-e. Nekem annak tűnik, de nem vagyok teljesen biztos benne. Eljött volna az idő, amikor chatbotok már képesek átmenni a Turing-teszten?
Utolsó! Fején találtad a szöget.
Helyenként kicsit fájt a kritika. De ez a fejlődés fájdalmas.
Egy valamit megtanultam a 36 évem alatt:
Bármi újba is kezdek, abban sz@r leszek. De ha nem adom fel, hanem gyakorlom és ügyelek az építő jellegű kritikára, akkor fejlődök benne.
Ez a törvényszerűség pedig mindenre igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!