Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki?

Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szeretnék elkezdeni horgolni, de fogalmam sincs hogyan kezdjek neki. Tudnátok segíteni? Mit szerezzek be, mi az ami az elején tényleg szükséges? Hogyan kell neki kezdeni vagy hol tanulhatnám meg hogyan kell?

Elsősorban lányomnak szeretnék később plüssöket horgolni, ez a cél.

Egyébként milyen árban mozog ez a hobbi?

Előre is köszönöm a segítséget!

aug. 19. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kis csipkék, könyvjelző, nagyikocka, hajpánt, sapka. Ezekben megvannak az alapok, amiket akkor is szükséges elsajátítani, ha amigurumi figurákat szeretnél horgolni. (Komolyabb figuráknál vagy az azoknak szánt egyszerű kis kiegészítőknél.)

Én a pamutfonalat preferálom.

A fonalakon van tűajánlás. Ott azt kell figyelembe venni, hogy 1 számmal kissebb tűvel kell dolgozni akkor, ha figurát készítesz, hogy ne legyen lyukacsos.

Mindenképp azt ajánlom, hogy elsőköben egy üzletben vásárolj online vásárlás helyett, mert tudsz az eladótól segítséget kérni.

1-2 horgolótűt vegyél (pl. 2,5 és 3,5), fölösleges egy egész szettre költs, mert nem fogod használni az összeset. Szemjelölőnek pedig megteszi egy fonaldarab, mint az a műanyag kis huncutság... ami bár jól néz ki, meg minden, de borzasztó kényelmetlen. Főleg egy kezdőnek. (Meg aztán úgyis eltöröd/elhagyod... csak szemét az egész.)

Nézz YouTube videókat. Bányai Juditnak van most horgolós csatornája, azzal el tudsz indulni. Viszont szerintem az angol nyelvű videók is hasznosak, főleg a későbbi mintaolvasásban (sokkal több angol nyelvű minta elérhető, és a leírása is érthetőbb, mint a magyar mintáknak -szerintem-.)

Vannak biztonsági szemek, mindenféle színben és méretben. Na hát ezek nem olyan biztonságosak. Eltörhetnek, fulladásveszélyes. Kisgyereknek nem ajánlott ilyet adni. Inkább hímezz rá szemet. 2-3 öltés, plusz pár szenpilla, ha extrát akarsz s kész is. Persze ennél vannak komolyabb szemhímzések is, de nem mindegyik figura "követeli" meg az ilyen komoly hímzésű szemet.

Figurához tömőanyagra lesz még szükséged. Vatelin. Ebből is van választék.

Nagyobb tű (fém vagy műanyag), amivel a figurák végtagjait varrhatod fel.

Olló.

:)

Remélem tudtam segíteni. Ha kérdesed van, írj nyugodtan (akár itt, akár privátban).

Üdv, Pamutkirálynő. 👸

aug. 19. 22:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, valószínűleg foglak keresni, ha elakadok!🩷
aug. 20. 12:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Most látom, elírtam: hajpánt=fülvédő. :))
aug. 20. 12:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Néz meg honnan van a minta. Van angol és amcsi minta, ahol ugyanaz a szófordulat más jelent, pl a double crochet alatt két külön minta az nem ugyanazt az öltést érti.
aug. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!