Szeretnék megtanulni gitározni. Mivel/Hogyan kezdjek neki?
Mindenkinél más válik be.
Én akkordozással kezdtem (Em-Am-G-C-D-Dm-F barré, kvintek stb.), utána gyakoroltam csak be a tabulatúra olvasását. Ajánlom a Muszty-Dobay féle oktatókönyvet, abban mindkettőnek ott vannak az alapjai, egyszerűen, érthetően.
Szerintem is akkordokkal kezdd.. Én személy szerint a Google-t használtam (először) ott néztem meg mit hogyan kell.
De persze mielőtt meglett a gitárom, heteken keresztül gitáros videókat nézegettem, és mikor megkaptam nem úgy álltam hozzá, hogy semmit nem tudtam. Szóval nem árt megismerni a húrok neveit, az akkordokat, aztán mehet a tab olvasás is. Én személy szerint azt is magamtól tanultam. Aztán az, hogy megvannak az első sikerélmények (pl. felismered kedvenc zenéid dallamát), már megadja azt a lökést, ami miatt többet akarsz tanulni.
Jó tanulást! :)
Én is akkordokkal kezdtem anno, aztán mikor már úgy voltam vele, hogy unom őket - és természetesen jól is mentek -, elkezdtem tanulni youtube-ról azokat a számokat, amiket szerettem, és hallgattam, amiket szívesen játszottam volna gitáron. :) Nagyon sok, jó videó van fent a neten gitár trükkökről, technikákról, és különféle számokról, úgyhogy érdemes utánuk nézni. :)
Ajánlom a "martyzsong" nevű profilt a youtube-n. :)
Sok sikert a gitározáshoz!
Ui.: A Muszty-Dobay könyv tényleg nagyon jó (lehet). :D Érdemes beszerezni, de én megtaláltam őket interneten is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!