U. Xorter kérdése:
Mik a legextrémebb dolgok, amiket az ember megpróbálhat elképzelni, de sose fog szabad szemmel látni?
Figyelt kérdés
Néhány objektum/jelenség, amire gondolok:
- Tesseract, azaz 4D-s hiperkocka (és nem csak a 3D-s árnyéka)
- Új színek, szagok és ízek
- Fraktálok zoomolása
- 360°-nál szélesebb perspektíva
- Visszafelé folyó idő, szétágazó időfa
- Téridő görbületek és hurkok
Szóval az emberi képzelőerő határaira vagyok kíváncsi. Ti el tudtok képzelni olyan dolgokat, amiket sokan valószínűleg nem? Mik ezek a dolgok?
máj. 22. 21:56
11/14 A kérdező kommentje:
#9-es, jogos az észrevételed, és szomorú is vagyok, hogy a #3-as és #6-os válaszolókon kívül a többiek elkomolytalankodták. A kérdés pszichológiai jellegű. El tudunk képzelni olyan dolgokat, amiket még nem láttunk? Első sorban matematikai, fizikak dolgokra gondoltam, akár geometriai struktúrák, időben változó alakzatok, fizikai jelenségek. Nem az a lényeg, hogy hülyeség legyen, hanem hogy ha komolyan megkérünk száz embert, hogy próbálja meg fejben elképzelni ezeket, akkor az a visszajelzései, reakcióideje, stb. alapján egy értékelhető, összehasonlítható valami legyen. Egy almát mindenki el tud képzelni. Egy dodekaédert kevesebben. És engem a nagyon absztrakt dolgok is érdekelnek, de ez így tényleg nagyon könnyen elmegy hülyeség irányba.
máj. 23. 06:36
12/14 A kérdező kommentje:
A pszichológián kívül annyi köze van a tudomány kategóriához, azon túl, hogy matematikai, fizikai tematikájú, hogy pontosan definiálható dolgokat várok el. Pl. dimenzió fogalma lineáris algebrából vagy analízisből ilyen. Amit eddig többen írtak, az egyszerűen csak abszurd.
máj. 23. 06:41
13/14 anonim válasza:
Igen, csak pont ez a baj, hogy így nincs limit, ha elrugaszkodunk a valóságtól. Ha pedig nincs limit és elmegyünk a képzeletbeli kitalációk irányába, akkor igazából a hülyeség sem hülyeség, hisz a helikopter rotorján pörgő hegedülő majom épp ugyanolyan képzeletbeli kitaláció, mint a 4D hiperkocka, vagy a 360°-nál nagyobb látószög. Csak éppen az nem matematikai/fizikai kitaláció, de kitaláció akkor is.
14/14 anonim válasza:
Hát miután láttam az interstellart(film) azután már nem is szólok inkább semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!