Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Melyik távcsövet válasszam?

Slamec kérdése:

Melyik távcsövet válasszam?

Figyelt kérdés
Repülők megfigyelésére keresek távcsövet amivel látni szeretném a gépeken a festést is nem csak hogy ott van valami. Szerintetek melyikkel látom jobban 20x70 vagy 25x70? Vagy valami ötlet? Természetesen fenn a magasban akarom látni.

2023. dec. 18. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
Sajnos itt senki sem ért tavcsövekhez
2023. dec. 18. 15:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Hol érdeklődjek akkor?
2023. dec. 18. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
A boltban, az eladónál
2023. dec. 18. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#1 Nem biztos.

Azért van 1-2 szempont.

A 20*70 az 20 szoros nagyítást jelent és 70mm-es belépő lencsét.

Ebből a szempontból 75-ös jobb, bár nem sokkal.

Nagyobb "baj", hogy a 20-as nagyítást már nem igazán tudod szabad kézben tartani, állvány kéne, viszont azt figyelés közbe mozgatni kell a haladás szerint.

Nekem 10*50-es van, ez nagyobb fényerejű (mert 50/10 az 5), bár ez szürkületben hasznos.

Este, ha szimplán csillagokat nézek, szivdobbanás ütemében rezdül, mozdul, és ez csak 10*-es.

2023. dec. 18. 15:47
 5/9 A kérdező kommentje:
A támasztását meg tudom oldani. Van egy piacos 60x90 de szerintem az nem annyi. Azzal csak annyit látok hogy az a valami ami ott repül az egy repülő lenne. Ettől közelebb szeretném látni
2023. dec. 18. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Fényerő, emnlegettem..

Az emberi pupilla 5mm átmérőjű, az 50/10*-es osztata 5mm, a teljes kinyílt pupillát éri a fény, így a lehető legnagyobb a fényerőm, több kb.felesleges.

Ha ennél (50/10 az enyém =5) kevesebb, csökken a fényerő.

Az a 60/90 az nagyon fals, bár lehet, valós.

60*-os nagyítás (az olyan nagy, hogy nem találod meg a célt vele), nekem a 10*-es is csak rutinnal megy).

Amit ellenőrizhetsz, az a belépő lencse átmérő, fenti adatok szerint 90mm.

A fényerő 1,5 az igen szerény, bár verőfényben talán jó lehet, de ennyire elfajzott értékű távcsövet nem láttam, de miért ne létezhetne kínaiban, ott bármi lehet. Megnéztem tényleg létezik.

Viszont tuti nem üveg a lencse, már újkorában sem víztiszta, idővel romlik,geometriája sem precíz.

Nem túl drága, próbáld ki, netán ha találsz ilyet "egyszeműben" és eldöntheted jó lehet-e.

[link]

Itt láthatsz egy kb. ilyet. Mondom a megtalálás is gond már az égen.

Mesterlövész puskákon vannak nagy nagyítású távcsövek, de van rajta jóval kisebb nagyítású kereső távcső, ha annak a közepén látja, átmegy a lövő monokulárra.

2023. dec. 18. 20:11
 7/9 A kérdező kommentje:
70 mm a lencse az enyémen. Maradnék a binokulárnál.És esetleg valamelyik zoomos távcső? Azok jók vagy csak reklám?
2023. dec. 18. 20:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezen a területen nincs tapasztalatom, összehasonlításom se.

Azért annyit tudok, hogy a leképezésük nem olyan tiszta, kompromisszumos,de hogy ez mennyire zavaró, észrevehető, azt már nem tudom.

Valahol próbáld ki amit szeretnél, mert már a 10*-es is promlémás megtalálni az égen.

Repülőt könnyű, mert van csíkja, de az esti égbolton meglelni egy csillagot nem egyszerű.

Ugyanígy erdőben valamit megtalálni (madarat a fán) szintén nehéz.

És én csak a 10-es tudom emlegetni,mert olyanom van..

2023. dec. 19. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdésed alatt vannak olvasandók, olvashatók, pl:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

Itt is emleget pacát...

2023. dec. 20. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!