Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Baj ha egesz 19-dik eletévembe...

Baj ha egesz 19-dik eletévembe nem ittam egy csepp alkoholt se?

Figyelt kérdés
Es nem is szeretnek inni, nem is ittam még soha, se hell,go, ciki, stb.. csak elektromos cigiz hasznaltam 2 hetig semmi mast, de nem is kovanom, csak most felmerult a kerdes, mert mindenki itt mar alkoholt meg cigi, stb.. dolgokat

2023. ápr. 3. 19:06
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Miért lenne baj? Ha nem akarsz inni, ne igyál, ilyen egyszerű. Pozitívuma hosszútávon úgysincs.
2023. ápr. 3. 19:16
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Mégis kinek lenne baj? Neked biztos nem.
2023. ápr. 3. 19:22
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
miért lenne baj?
2023. ápr. 3. 19:23
 4/10 anonim ***** válasza:

“csak most felmerult a kerdes, mert mindenki itt mar alkoholt meg cigi, stb.. dolgokat”

leírnád ezt érthetően?

2023. ápr. 3. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Én 25 vagyok, se kávét, se cigit, se energiaitalt nem ittam még, viszont voltam már annyira részeg hogy kimaradtak dolgok, de szerencsére jó társaságban úgyhogy semmi olyan nem történt ami számomra visszaütött volna, vagy nagyon kínos lenne.

Az alkoholivás nem lehet társadalmi elvárás, ahogy a cigizés sem. Az hogy te eddig nem ittál alkoholt nem jelent semmit és nem is baj. Én mostanában pár havonta összeülök barátaimmal és 2-3 sör mellett kibeszéljük a dolgainkat, átbeszéljük ki mit szeretne csinálni, mik a céljaik a következő hónapokban, ilyesmik.

Mi úgy szoktuk hogy kezdésnek beülünk pizzázni, 4-en vagyunk, két 32cm-es pizzát rendelünk, mindenkinek jut egy fél, utána elmegyünk sörözni. Mindig k*rva jó szokott lenni egy ilyen összejövetel még ha csak beszélgetünk is.

Na, de oda akarok kilyukadni, hogy 3-4 korsó sör után már érezni fogod az alkohol hatását és ez bőven elég hogy megtapasztald. Ennél többet nem kell inni, még jó társaságban sem.

A cigizéssel nekem az a gondom, hogy sokan csak elpöckölik a csikket, közben meg a szűrű az full műanyag, nem fog lebomlani, ráadásul ha víz éri a talajt is szennyezi. Akár az állatok is megeszik miközben nem tudják megemészteni. Nem gyakori, hogy a sün például lenyeli és azért döglik meg.

A rágózás is ilyesmi, ha csak úgy kiköpöd a járdára két dolog történhet vele: letapossák az emberek, így ott fog maradni a nyoma évekig, elég csak a 4-6-os felől az ELTE-TTK felé megnézni a járdát, az a sok paca az mind rágó folt. A másik ami történhet vele hogy egy madár megtalálja, lenyeli és megfullad.

Kávézás nekem azért nem szokásom, mert ki nem állhatom a kávészagot, de aki issza annak sincs feltétlen szüksége rá, hanem a szervezete igényli, szokássá, beidegződéssé, függőséggé válik.

Energiaitalról nincs ilyen infóm, én szimplán a cukortartalma miatt kerülöm. Szerintem részét képezi az egészséges táplálkozásnak a cukorbevitel csökkentése, pláne sportolás mellett, így én kihagytam eddig és ezután is.

2023. ápr. 3. 19:43
 6/10 anonim ***** válasza:
#4 Gondolom azt akarta írni, hogy mindenki ivott már alkoholt, és próbálta a cigit és mást.
2023. ápr. 3. 19:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Inkább jó!
2023. ápr. 3. 21:44
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
82%
Hát, erre nem mernék ex katedra válaszolni. Minden életkornak megvannak a maga szükséges lépései. Egy gyerek játsszon, mert az fejleszti a fantáziáját, kézügyességét, a normális emberi kommunikációját. Egy kamasz ismerje meg, feszegesse a határait, csináljon hülyeségeket, és gyűjtse be az élettől az érte járó pofonokat. Nem érdemes túl óvatosnak lenni, minden veszélytől, egészségtelen dolgoktól óvni magunkat. Aki így tesz, nem éli, csak túléli az életet.
2023. ápr. 4. 15:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Én még alkoholt se probaltam, se cigit..

Nem voltam még részeg se

2023. ápr. 9. 23:30
 10/10 anonim ***** válasza:

(első vagyok)

Figyi: 26 leszek idén, és én sem dohányoztam soha. Voltak osztálytársaim, akik már 12 évesen csinálták, de a legközelebbi barátaim úgy vannak vele, mint én, hogy ki sem próbálták. Volt több dohányos a családomban, nem lett jó vége, és büdösnek is tartom. Arra sem vágyom, hogy rászokjak, és folyamatos cigiszüneteket kelljen beiktatni a napjaimba, úgyhogy semmi nem szól mellette.

Alkoholt ittam/iszok. Kiskoromban is engedtek annyit a szüleim, hogy (szó szerint) épp csak belenyaljak. De volt előttem egy normális példa is, hogy mondjuk hétvégén vagy heti egy-két alkalommal a szüleim ittak egy pici alkoholt. Amikor középiskolás voltam, soha nem beszéltünk róla, de biztosan tudták, hogy nem Fantát iszunk, ha valakinek szülinapja van. Részeg is voltam, de hidd el, nem vesztettél semmit. Ha tényleg annyira erre vágysz, akkor szerintem tudunk adni "tippeket", hogy úgymond "biztonságosan" csináld az ivást, főleg első alkalommal, de tényleg nem maradsz ki semmi jóból, és lassan amúgy is olyan korba érsz, amikor már nem a megivott sörök számától lesz valaki menő egy (normális) társaságban.

2023. ápr. 11. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!