Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Wattpad...

Mi a véleményetek a Wattpad oldalról?

Figyelt kérdés

Szoktatok ott olvasni?

Lehet rajta jó sztorikat találni?

Érdemes oda kitenni történetet?

2022. ápr. 15. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Igen, igen és igen.

1) Mostanság már nem olyan gyakran szoktam új történeteket olvasni, de ha nincs kedvem rendes könyvet olvasni, akkor Wattpaden szoktam olvasni.

2) Kinek mi számít jó történetnek. Vannak több százezres megtekintésű könyvek, amik úgy rosszak ahogy vannak. Helyesírás szempontjából ritkán lehet jó történeteket talűlni, mert nagyon sokan gonodolnak egyet és elkezdenek írni, mert jó lesz az úgy. Elárulom, nem lesz az úgy jó. Facebookos csoportokban lehet jókat a találni.

3) Én is ott publikálom a történetemet, amit a visszajelzések alapján szeretnek. Persze, én is beleesetem abba a hibába, hogy azt hittem, egy hét alatt összejön az ezres nézettség. Hát nagyon nem. Félévig nem is olvasták a történetemet, talán egy vagy két ember. Hiába megy el sok szabdidőm az írással, ha nem teszek azért, hogy sok emberhez eljusson. Hirdetni kell, mert nem a legjobb a Wattpad algoritmusa.

Összeségben az a véleményem az alkalmazásról, hogy jó, viszont vannak hiábái. A reklámokról inkább nem is beszélek, de rengeteg jó történet van fent, csak elnyomják a rosszabb a sztorik őket. Vagyis nem a nézettség és csillagok alapján kell belekezdeni egy történetben, mert hiába a +100k nézettség, ha tele van szúrkálva képekkel és már több olyan sztori is található csak más-más nevekkel és helyszínekkel.

2022. ápr. 15. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

1) Már nem.

2) Kb. lehetetlen, de nem azért mert abszolút nincs rajta jó sztori, hanem. mert az oldal algoritmus alapján működik, és borzasztó a keresője. Lényegében esélytelen, hogy olyan történetet találj, amit olvasni szeretnél, a legnépszerűbb sztorikkal meg tök fölösleges megpróbálkozni, mert a Wattpad fő olvasótábora alapján áll össze a lista, ők meg 12 évesek, és helyesírásról meg a normális történetfelépítésről életükben nem hallottak még.

3) Kirakni mindig mindenhova érdemes, egyszerre több platformra is (Wattpad, Merengő, polc, fanficnek AO3...). Minél több helyen kinn van a történeted, annál többen találhatnak rá.

2022. ápr. 15. 13:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Szoktam olvasni és írni Miraculous fanfic-eket, mert egy jó közösség van ott (vagyis inkább volt... az utóbbi egy-két évben eléggé elhalt). Másra nem nagyon használom a wattpad-ot a kereső és a minőség miatt.
2022. ápr. 15. 15:47
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én olvasni nem szoktam ott, ugyanis eddig akárhány történetbe belekezdtem, egyik sem igazán fogott meg. Valóban tényleg azt vettem észre, hogy ugyanaz a cselekmény, csak más nevekkel.

Nekem is van pár történetem kirakva, bár nem nagy nézettséggel.

2022. ápr. 15. 17:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia, a wattpadosok facebook csoportot érdemes hozzá használni, és úgy már lehet jó sztorikat találni. Sokan hirdetnek ott, illetve rendszeresem kitesznek idézetes játékokat a felhasználók, és ezekből nagyon hamar le tudod szűrni, hogy kik írnak olvasható minőségben.
2022. ápr. 16. 07:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam ott olvasni, de csak bizonyos írókat akiket máshonnan ismerek. Az oldal szörnyű, 99 százaléka hulladék az írásoknak, totálisan igénytelenek. A keresője meg... inkább nem minősíteném. Azt a kevés normális írót meg szinte lehetetlen megtalálni. (hozzátenném: minek erőltetnék meg magukat az ottaniak, ha a legnagyobb szemét alatt is áradozik valaki hogy hú de jó? És ezt akkor is megteszik ha gondolkodni kell rajta mit akart mondani az író, pedig elvileg magyarul ír.)
2022. ápr. 16. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!