TheVR csatorna miért forgat vissza ennyi pénzt a csatornába?
Abban nem fogsz változást látni, hogy green screen előtti kis betekintő kép megy majd a végigjátszás alatt. Tényleges változás abban van/lehet, hogy fejleszteni tudják az eszközparkot, ami a kép/hangminőségben adhat változást. Ennek egy része, hogy milyen környezetben történik a 'munkavégzés', ami a felvételeknél adhat vizuális élményt. Természetesen van, akinek az utolsó utáni prioritás, hogy milyen kinézetű szobából megy egy felvétel, amit néz, mert nem az érdekli. Van, akinek mégis számít, a folyamatos fejlődés pedig egy visszacsatolás arra, hogy nem hülyeségre megy el a támogatás, nem közvetlenül a zsebüket tömöd, amit költhettek volna saját házra vagy kocsira.
Bármire költhetnék a pénzt, mégis a távlati tervekbe fektetik be, hogy naprakészek és akár vezetők legyenek abban, ha új trendek vagy technológiák lesznek felkapva. Most például hülyeségnek és feleslegesnek hangzik, ha például minden videójukat 8k-ban veszik fel és teszik közzé, hiszen úgysem tudod min megnézni. De 5-10 év múlva ha esetleg már elterjedőben lesz vagy teljesen alap a 8k-s tartalomfogyasztás, hatalmas előny lesz mindenki mással szemben, hogy náluk ott van a "csúcstechnológiás" tartalom nemcsak indulásra készen, de tesztelve, bevezetve és évekre visszamenőleg elérhetővé téve is.
Na mondjuk az egyes nagyon el van tévedve, hogy nem magukra költenek.
Persze veszik a sok cuccot, hiszen kell is nekik, de azért nem évi tíz milliókért. Plusz ezek leírhatók költségként.
Kocsit is vettek maguknak, lízing, így az áfa megmarad.
Csak tavaly úgy, hogy fizetésekre kiadtak 25 milliót maradt még adózottan 33 millió. Ha jól tudom 3an voltak tavaly Balázzsal, tehát ezt úgy nézd, hogy 3 darab kb bruttó 650-700as fizu, van 2 kocsi lízingelve, vettek egy rakat tech cuccot meg még amiket az ember cégre tud (telefon, laptop, tv stb), ezen felül maradt annyi pénz a cégben, hogy fejenként ki tudnának venni még több, mint 10 millió forintot osztalékként, szóval jó duma ez a mindent a nézőkért szöveg, de azért kezeljük helyén a pénzügyeket.
We are media tech bt.
E-beszámolón néztem meg.
Minden cégnek fordítania kell a fejlesztésre. Ez érdeke a cégeknek, ha fenn akarnak maradni.
Ahogy az egyik előző írta, sokminden leírható az adóból, elszámolható (az irodabérlettől, rezsitől, felújítástól a tárgyi eszközökig mint szoftver, hardver, stb. minden) és minden vállalkozás él ezekkel a lehetőségekkel. Én is vállalkozok és ugyanezt csinálom. Évente veszek új eszközöket, ha már nem fér el a vállalkozás, akkor keresek új telephelyet, így számolom el a bérleti költségeket (azaz a könyvelő), a rezsit, stb. Több bevétel, több elszámolható költség. Én is azt mondom, hogy az ügyfelek miatt, hogy jobb szolgáltatást tudjak nyújtani, ami több bevételt fog nekem hozni. Minden cég így működik, legalábbis minden más cégnél eddig ugyanezt láttam.
A céginfó adatai alapján ( [link] Net revenue 91 888 000 ft 2020-ban) mindent bőven el tudnak számolni.
A fix fizetés is teljesen megszokott, nincs ebben semmi különleges. Adnak maguknak mondjuk havi nettó 1 milliót fizetésként (szerintem többet) és akkor még mindig elég nagy összegek maradnak, ha tippelni kellene, akkor már saját stúdióépítésre tesznek félre, vagy azokra az időkre, amikor lecseng a videós hype korszak. Biztos vagyok abban, hogy az eddigi bevételek egy jó részét befektették már ingatlanokba, azt kiadják és abból is jön plusz bevétel. De ezeket nyilván nem kötik a nézők orrára.
Értem én, hogy el lehet számolni, de ha csak azért lesz véve valami akkor még mindig nem éri meg.
Mert oké, hogy ha veszel 200.000-es telót céges számlára, akkor az -200.000 adózott eredmény. (Talán kb. 30.000 ami lejön így az adóból), viszont még így is 170.000 elment a telóra.
Nyilván ha úgy is kell új telefon akkor érdemes így csinálni, de amúgy nem. De lehet, hogy félre értettelek #8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!