Csak engem idegesít a YouTube korigazolása?
Nem ez az első eset hogy a YouTube behoz valami szabályozást ami elb*ssza a felhasználói élményt, de most már ott tartunk hogy minden sz*rért már bizonyítanod kell hogy elmultál 18. Kérdem én. Miért? Mi értelme van ennek? Miért férek hozzá könnyebben egy p*rnhub videóhoz mint egy Radics Petis YouTube videóhoz?
A rendszer megkerülésére pedig nem nagyon találok módot. Ha csinálok egy email címet ahova beállítom kornak hogy 30 éves vagyok, akkor ugyanúgy kéri a korigazolást, személyigazolványon vagy bankkártyán keresztül. A videót letölteni sem tudom, mert hibát jelez. Egyáltalán etikus bekérni ilyen személyes adatokat? Valaki tud valami módszert amivel ki lehet kerülni a rendszert?
Bankkal kénytelen vagy szeződni és a papírt a hivataloktól kapod. A Google esetében ez egyáltalán nincs így. Teljesen opcionális a használata és nem vagy rászorulva, hogy a személyes irataidat kiadd nekik.
Plusz amellett, hogy szükségtelen, beiktatsz még egy bukási pontot. Most már nem csak két helyről, hanem három helyről tud kiszivárogni a személyid másolata. Ha a Facebooknak is kiadod, mert neki márpedig muszáj tudnia, hogy tényleg te vagy te, az már négy hely. És náluk például épp idén év elején volt egy több százmillió felhasználót érintő szivárgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!