Csak engem idegesít a YouTube korigazolása?
Nem ez az első eset hogy a YouTube behoz valami szabályozást ami elb*ssza a felhasználói élményt, de most már ott tartunk hogy minden sz*rért már bizonyítanod kell hogy elmultál 18. Kérdem én. Miért? Mi értelme van ennek? Miért férek hozzá könnyebben egy p*rnhub videóhoz mint egy Radics Petis YouTube videóhoz?
A rendszer megkerülésére pedig nem nagyon találok módot. Ha csinálok egy email címet ahova beállítom kornak hogy 30 éves vagyok, akkor ugyanúgy kéri a korigazolást, személyigazolványon vagy bankkártyán keresztül. A videót letölteni sem tudom, mert hibát jelez. Egyáltalán etikus bekérni ilyen személyes adatokat? Valaki tud valami módszert amivel ki lehet kerülni a rendszert?
Ne hallgass azokra akik azt mondják hogy küldd el a személyes adataidat. Használd inkább ezt a kiegészítőt (ami nekem idáig tökéletesen bevállt): [link]
Görgess az "Installation" részig, ott válaszd ki a böngészőt amit használsz (chrome vagy mozilla), telepítsd fel a kiegészítőt majd add hozzá a "Simple-YouTube-Age-Restriction-Bypass.user.js" scriptet amit szintén elérsz a megadott linken.
Amúgy ez a "korigazolási baromság" jelenleg az EU-ban van bevezetve (legalábbis az EU kérésére vezette be a youtube). Célja nem is a kiskorúak védelme hanem sokkal inkább az adathalászat. Ugyanis most már nem elég az IP alapján (és egyéb eszközökkel) történő nyomon követés, most már odáig jutottunk hogy az emberek SAJÁT MAGUK szolgáltassák be a személyes adataikat (ennél már csak a facebook a jobb, nem véletlenül nem használom már évek óta).
6-os voltam
Biztonság esetére nem árt ezt is hozzáadni a böngészőhöz, ha esetleg a fenti lehetőség nem működne tökéletesen: [link]
# 8
Tisztázzunk valamit. A youtube nem hatóság és semmilyen joga nincs személyes adatokat erőszakkal kicsikarni, ha én ahhoz nem járulok hozzá. (Ha meg emiatt elérhetetlenné vállnak a videók, akkor ez már a zsarolás kategóriájába is tartozik.) Nem először éltek már vissza emberek személyes adataival olyan óriások is mint pl. a google vagy a facebook. De hát az embernek joga van eldönteni hogy mit csinál, ha akarja adja meg fűnek-fának minden személyes adatát, beleértve a bankkártyája pin kódját is. (De akinek van egy kis csöpp esze, az természetesen nem fogja hagyni hoz az orránál fogva vezessék.) Erről ennyit.
Tegyük fel, hogy a google teljesen tisztességes (nem az) és tényleg csak korigazoláshoz használja fel a személyi másolatát. Viszont nem egyszer történt már adatszivárgás ilyen nagy cégektől. A kovetkezőnél már olyan adat is kiszivároghat, amivel megszemélyeséthetnek téged és szerződhetnek a nevedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!