Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A kockás magazint miért nem...

A kockás magazint miért nem nyomják minőségibb papírra?

Figyelt kérdés
Szerintem 1500 Ft-ért már nyomhatnák fényes papírra, színvonalasabb ragasztott kötéssel. Nem ezzel a legolcsóbb irkafűzött olcsó papíros megoldással kellene a képregényrajongók szemét kiszúrni. A 2000 Ft-os különszámokról nem is beszélve.

2021. máj. 30. 22:23
 1/4 anonim válasza:
60%
Üdvözlöm! Kinek válaszolhatok a kérdésére? Én Gyöngy Balázs vagyok a Vitanum Kft-től, a felelős kiadó.
2021. máj. 31. 09:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy maga a kiadó is olvasta a kérdésemet, bár bevallom nem számítottam rá. Mivel nyilvánosan tettem fel a kérdést és az is lehet, hogy több olvasójukat is érdekelné a válasz, ezért szerintem a legjobb lenne, ha itt nyilvánosan válaszol, köszönöm.
2021. máj. 31. 11:12
 3/4 anonim válasza:
52%

Kedves kérdező!

A "több olvasónk" már értesült róla, mert az újraindulás után néhányan feltették ezeket a kérdéseket és ott is válaszoltunk rá, de annyival nagyobb a "régipapíros" tábor, hogy nem volt kérdés, erre a papírra készül.

Az árkérdés:

Az újságokra (illetve könyvekre) ráírt ár (összeg) nem a kiadóé, hiszen annak felét (esetenként 60%-ot) a terjesztő megtartja magának, tehát csak a fele pénz áll rendelkezésre. 745 illetve 995 forint. A jogok vásárlására, a fordításra, tördelésre, szerkesztésre, nyomtatásra, bérekre, a webshopban vásárolt példányok INGYENES postázására stb. és NAGYON pici betűkkel írom: haszonra.....

A papír:

Az "olcsó papíros megoldás" amire készül a kiadvány drágább, mint a sokak által favorizált hófehér műnyomó, ami szerintünk egyáltalán nem hozza a Kockás hangulatot. Tehát nem spórolunk, sőt, többe kerül! Annak érdekében, hogy maradjon az érzet, erre a jelentősen drágább papírra készül.

A ragasztott kontra tűzött kérdés...

Így készült a sorozat a 41-es számtól és ezt folytattuk, most a 92-nél járunk. Egyébként semmi nem indokolja, hogy egy 60-80 oldalas kiadványt ragasztott gerinccel készítsünk, azért, hogy úgy tűnjön, komolyabb kiadvány, így drágábban lehet adni, így gondolták a nyolcvanas években.

A korábbi 1-40-ig számok így készültek, érdemes megnézni, hogy, hogy (nem) bírták a strapát, keskeny a gerincfelület, kevés ragasztót képes felvenni, szétesik, leválik.

Próbáltam minden felvetődött kérdésre kimerítően válaszolni.

Üdvözlettel:

Gyöngy Balázs felelős kiadó (nem mellékesen, nyomdász :)

2021. jún. 1. 17:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ. Érthető a régi Kockás hangulat miatt a matt papír használata és lehet, hogy a fényes papírral más hatást érnénk el, de talán a nyomás minősége jobb lenne. A mostani papirral ami ezekszerint még drágább is, sokszor találkozok szellemképes vagy halványabb nyomással. Szerintem a fényes papír, és a ragaszott gerinces kötés minőségibb érzetet ad egy kiadványnak és talán nem lenne meg ugyanaz a nosztalgia faktor, de élvezetesebb lenne a képregények lapozgatása a Kockás esetében is. Egyébként a régi számok közül nekem csak az irkafűzött Lutra féle kiadás számai nem akarnak egyben maradni a régebbi ragasztottaknál én nem tapaszaltam ilyet idáig. De ha az olvasók többsége ezt a papírt és kötést favorizálja akkor azzal én sem szállnék vitába. Talán egyszer valamikor azért meg lehetne próbálkozni egy olyan Kockás különkiadással ami fényes papirral, ragasztott kötéssel jelenik meg vagy akár fényes fóliázott fedéllel. Üdv, egy olvasójuk.
2021. jún. 1. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!