Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi az a Dark Academia?

Mi az a Dark Academia?

Figyelt kérdés
Nem értek túl jól angolul :/ --"

2020. nov. 27. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy stílus. Az ilyen modern "aestethic" izék közül talán az egyik legkiforrottabb és a legkomplexebb. (Úgy szaporodnak, mint eső után a gomba és nagy az átfedés közöttük.) Klasszikus műveltségre épít: bölcsészet, zene, irodalom, európai helyek stb. meg a nevéből is adódóan a klasszikus egyetemi élet romantizálására. Divat fronton mintha a régi idők bentlakásos iskoláiból szalasztottak volna.

Ha csak egy filmet nézel meg, az a Holt költők társasága legyen: https://www.youtube.com/watch?v=GIsxcqtOq-I

Lusta vagyok, úgyhogy ezt itt hagyom neked, nem gáz google fordítóval végigmenni rajta, meg kikeresni az ajánlott irodalom megfelelőit magyarul.

[link]

2020. nov. 29. 00:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Olyan Instás stílus, amely követői olyan hangulatú képeket lőnek, mintha valami menő, régi, 16-19. századi építésű egyetem diákjai lennének.

Szívesen fotózkodnak még régi kolostorokban, múzeumokban, könyvtárakban.

Öltözködés szempontjából nagyon mennek náluk az angolszász iskolarendszerek kissé “Harry Potteres” konzervatívabb fazonú ruhadarabjai.

Általában mindenre rátolnak valami barna filtert.

2020. nov. 30. 00:53
 3/3 anonim ***** válasza:
65%
Én a zenéket hallgatom belőle, és úgy, mint én Goth vagyok, bejönnek, de tudom, hogy nem Goth zenék. Inkább olyan gótikus jellegűek. És amúgy az emberek, akik ebben az "aestethic"-ben vannak csndesebbek és érdekli őket a dark szubkultúra. Vagyis ez a személyes tapasztalatom.
2021. jan. 30. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!