Fiatalok! Van értelme manapság (2020-ban) Youtube csatornát indítani?
Úgy látom, hogy jelenleg van egy hatalmas pangás a magyar Youtube-on, a hazai szórakoztató jellegű videók (főleg tartalmi) minősége messze lemarad az amerikaiakétól. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Magyarország még erőteljesebben kéne copyzza az amerikai jelleget, hanem én, mint szórakozásra vágyó fiatal lány, nem kapom meg ugyanazt az élményt, mint egy amerikai videóban, tehát a hazai videók UNALMASAK és hiányzik belőlük a kreativitás. Nem igénylem a külföldihez hasonló kaliberű tartalmat, ne utánzat legyen egy magyar videó, hanem simán kreatív, pörgős, tömör, egyedi...
Gondolom nem nehéz levenni a fenti gondolatmenetből, hogy én is szórakoztató (szórakoztató-edukációs) jellegű videókat készítenék.
Itt van pár külföldi youtuber lány, akik viszonylag rövid idő alatt váltak ismert(ebb)é az egyediségüknek köszönhetően.
https://www.youtube.com/results?search_query=joanna+ceddia
https://www.youtube.com/results?search_query=kelly+stamps
https://www.youtube.com/channel/UCxSz6JVYmzVhtkraHWZC7HQ
Úgy látom, hogy nem a téma egyedisége a mérvadó, hanem, hogy a videós hogyan adja elő magát. Tehát nem kell Los Angelesbe, meg Dubaiba utazgatni ahhoz, hogy nézett legyen a videó, hanem elég, ha a videós saját körülményeihez mérten tud egy vicces és szórakoztató hangulatot teremteni.
Van rá esély, hogy az embert hamar (1-3 éven belül) észrevegyék? Jelenleg a magyar youtube-on a vezető érában mind olyan csatornák állnak, amik ~10 éve kezdték meg az aktivitásukat.
Tudom, hogy többet tudnék nyújtani az embereknek, mint amit jelenleg látnak. Főleg a tini korosztály lenne a célközönség, a mindennapokban aktívan foglalkozom is ezzel a korosztállyal, így ismerem nem csak az aktuális trendeket, de az általános problémáikat és "veszélyeiket" is (elhidegülés a szülőktől, tik-tokban és úgy amúgy a közösségi médiában való elveszés). Tudom, hogy tudnék role-model lenni abban, hogy megmutassam, hogy hogy lehet menő és mások által elfogadott valaki ebben a korban úgy, hogy ne kelljen folyton magát mutogassa, alkoholizáljon, bullyingoljon. Az lenne a cél, hogy könnyedebb videókkal hintsek el üzeneteket a tanulás/önképzés szükségességéről, a sportolás fontosságáról, arról, hogy lányok körében sokkal fontosabb egymás felemelése és támogatása stb. Tehát a száraz és elméleti edukációs jellegű, leülős és kamerába nézős videók helyett gyakorlatban mutatnám meg, hogy én hogy szórakozom, hogy küzdöm le az emberek között a szorongásomat és szrom le mások véleményét.
Lehet érdekelt egy olyan tartalom, ahol a "szórakozás" feeling megamarad, de a mértéktelen pazarlás és önrombolás helyét az önképzés, tudatosság veszi át?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!