Ti mit gondoltok Paul Street legújabb videójáról?
Amikor gimnazista voltam, összebarátkoztam egy lánnyal. Legjobb barátnők lettünk és igazából rajta kívül egy barátom se volt. Szerencsére - vagy nem szerencsére egy nagyon törődő ofőt kaptam, akivel mindent meg lehetett beszélni és mindent meg is beszéltünk.
Ahogy telt az idő, egyre jobban közeledni kezdtem a lány felé, aki leépített majd a szülei kivették az iskolából. Amikor felkerestem, a lány elmondta, ő nem leszbikus.
Akkor én összeomlottam. Szégyelltem magam, megrémültem, hogy így megaláztam magam, de ahogy teltek a napok, egyre jobban szembesültem vele, hogy hiába tagadom, beleszerettem a lányba.
Ki voltam borulva, nem mertem otthon erről beszélni, más barátom nem volt, a lány meg nem vette fel a telefont és ajtót se nyitott, de aztán már hívni se mertem.
Odamentem a tanárnőhöz, akinek elmondtam, mi volt. Megvártam, hogy kettesben legyünk, elmondta, megnyugtatott. Utána másnap az óráján tett megjegyzéseket, hogy amivel burkoltan utalgatott arra, hogy a lányokat szeretem. Óra után odamentem, de elzavart, hogy nem ér rá.
Aznap ment haza és az utcán utolért engem elmondta négyszemközt, hogy garantálja, hogy senki sem fog szeretni.
És ez így is lett volna, ha nem találtam volna ki az egészet.
A másik meg, ha igaz is lenne, akkor is ott van a tanárnő elmesélése;
Volt egy félénk tanítványom, Timi, meg egy másik, nevezzük Annának. Anna eléggé magának való volt és erőszakos. Senki sem barátkozott vele, Timi is csak azért tette, mert sajnálta őt. Én beszélgettem Annával, segítettem őt, mindig meghallgattam, adtam tanácsokat neki.
Timit kivették az iskolából, majd odajött hetek múlva Anna, aki sírt és elmesélte, hogy többet érez Timi iránt.
Aznap Timi is felkeresett és elmesélte, hogy Anna lelki terrorban tartotta és emellett nem tartotta tiszteletben a privátszféráját és többszöri kérés ellenére is túl kellemetlenül közeledett és még mindig jár a lakására és ott ücsörög az ajtaja előtt, pedig direkt kérte, hogy ne tegye.
Másnap az órán a ruhadarabok neveit vettük (angolt tanítok) és megkérdeztem Annától pár női ruhadarab nevét, amit személyes sértésnek vett.
A szünetemben oda is jött hozzám , de fénymásolnom kellett meg egy hívást elintéznem és Janival is a nyelvi pályázatát is át kellett nézni, szóval elküldtem.
Tanítás után pont együtt mentünk haza, gondoltam megbeszélem vele a dolgokat. Oda se figyelt rám, sőt, durva volt velem, meg is fenyegetett, hogy majd meghalok és táncol a síromon, így elmondtam, hogy garantálom, hogy senki sem fogja szeretni, ha így bánik az emberekkel.
Amíg nem hallottam a tanárnőt, nem gondolok semmit a történtekről.
És ezt úgy írom, hogy nekem is volt lelkiterror, bántalmazás, stb.
És tényleg ez most egy olyan dolog, hogy mindenki a saját sérelmeit látja bele az egészbe. Sokaknak nehéz azt mondani, hogy jó lenne a tanárnőt is hallani vagy megállni és végig gondolni, hogy minden úgy volt e, ahogy, elvégre ez most nem Paul Street-rők és a tabárnőjéről szól, hanem mindenki saját magát látja bele és, mivel ők a valóságban is megélték, kizárt, hogy Paul Street ne értelmezett volna félre valamit.
Nézd meg a hozzászólásokat, kb senki sem ecseteli, hogy mi történt Paul és a tanárnő között, hanem, hogy ő mit êlt meg, ahogy Te is saját magad láttad meg a sztoriban.
Ez azért nem jó, mert lehet, Paul volt tanárnője félre lett értve, aztán most mindenki privát üzenetben bombázza, mert őket Gizi néni vagy Józsi bácsi megalázta.
Ja és ez a stílus, amivel előadja magát? Írta is valaki, hogy egy tanár undorító viselkedését akarja elmesélni, de a saját stílusa is undorítóvá válik. Arról nem is beszélve, hogy a két videó között vannak lényeges eltérések, ami a sztorit illeti.
Na pont ezt írtam le részletesen a kommentjeimben. A negyedik kommentelő is feltétel nélkül elhiszi, mert volt rá precedens a saját vagy ismerőse életében; Paul Street nem értelmezett félre semmit, minden úgy volt, ahogy mondta a negyedik kommentelő szerint és a tanárnak nincs joga megvédenie magát, holott az is benne van a pakliban, hogy a fele nem is igaz vagy az egész félreértés.
Előbb hallgassuk meg a tanárnőt. Vagy, ami még jobb; Paul intézze el vele személyesen és mindenki más úgyszintén személyesen a saját tanárával.
Túl sok értelme nincs, hogy itt írjja ki mi denki magából a múltját és élje meg újra.
Én is elmesélhetnék pár hajmeresztő és igaz sztorit, de mit érek el vele?
Múltkor is egy tanárnő mesélte a GYIK-n a tanárok alkategóriában, hogy nekik oda kell figyelniük, hogy mit mondjanak, mert még egy ártalnatlan megjegyzéssel is árthatnak, sokszor a modorukkal pont kedveskedni akarnak vagy nevelni minket és nem látják, hogy nekünk ez fájt és összeroppantunk lelkileg.
Érdemes lenne tényleg mindenkinek a tabárával ezt elintézni, mert, amíg itt írja ki magából a dolgokat vagy paul street videója alatt kesereg a múltja miatt, nem lesz előrébb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!