Irnátok véleményt a versemről? Tudom béna.
Javaslat:
írd le az elsö sort, ahogyan neked tetszik. Számold meg a szótagokat (magánhangzókat)
írjál hozzá egy második sort, számold meg azt is, ha egyezik, jó, mehet tovább. Ha nem, akkor használd a szinonima szótárt, megfelelő szavakat keress azzal pótold.
Javaslom még magyar nótaszövegeket is olvass, ezeknek a dallam miatt kötött a szótagszámuk.
Ki fog alakulni egy ritmuskényszer, nekem ez már gondolkodás nélkül megy, de van olyan eset, amikor nekem sem megy, ilyenkor otthagyom folytatom másnap, vagy amikor ráérek. Ha eszedbe jut valami jóm gondolat, azt írd le, mert hasznát veszed!
Nem biztos, hogy azonnal, egyszer biztosan. Én legalábbis így csinálom, Tele van a telefonom mindenféle jó gondolattal, szókapcsolattal.
Először a szótagszám egyezzen, majd utána ráérsz variálni a felező nyolcasok, tizesek tizenkettesek tekintetében (a ritmust figyelve)
Nem akarok tolakodó lenni, A keresztneved neved elárulod?
Könnyebb lenne a kommunikáció
Nagyon okos vagy!
Ne add ki SOHA a személyes adataidat SENKINEK!
Szerencséd van, ilyen esetekkel kapcsolatos a munkám.
A szabadvers azért szabad, mert nincsen ríme és ritmusa.
Én azért rímeket rakok bele, mert rím nélkül "meztelen" a vers - szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!