Ti adtok borravalót ilyen esetben?
Illik, nem illik, teljesen rád tartozik szerintem, ahogy érzed. Én mindig hagyok, mivel tudom hogy sokat jelent a szállodai melósoknak hiszen nem épp a legjobb a soruk (tapasztalat).
Egyébként természetesen szobára íratásnál is van lehetőség borravalót hagyni, nyugodtan ráírhatod a voucherre amit aláíratnak veled, hogy + tip:10% mondjuk, vagy a konkrét összeget, ilyen esetben ezt is felterhelik, ez közösbe kerül, amit service díjként fognak szétosztani az ottani pincérek között. (de ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg nyugodtan, nem fognak rád furcsán nézni, elvégre nem ázsia, itt ismerik a borravaló fogalmát :'D)
Vagy ha csak az adott pincérnek szeretnéd hagyni, akkor kp. Ez esetben hagyhatod az asztalon, vagy a kezébe nyomod, vagy a számla füzetet aláírod és belerakod abba. Az hogy melyiket választod, szituáció és hely függő.
A mennyire válaszolva, 10% szerintem olyan átlagos, bár ha előkelőbb hely, akkor általában már bele van számolva az árba a service díj, ettől függetlenül persze hagyhatsz külön is ha akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!