Code Geass vagy Psycho pass? ☺☺
Szerintem is túlértékelt kissé a Psycho pass. Nem volt rossz és az alapötlet is tetszett, de semmi sem fogott meg benne.
A Code Geass-t viszont imádom.
11: Hát azért egy mű első és második évada jóval szorosabban függ össze, mint az OVA-ival vagy mozikkal, ez alól legfeljebb a movie remakek a kivételek.
Másfelől még a Psycho Pass is 8 fölötti értékeléseket szokott kapni, a Code Geass mindenhol 9 körüli de jellemzően afölötti az összes animés portálon, azért a 7-es erősen a te magán értékelésed. Továbbá a Code Geass pálcika ember karakter dizájnja különösen ellenszenves, így a CG alapból hátrányból indul a grafika tekintetében kifejezetten letisztult PP-vel szemben.
Hát erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Véleményem szerint a Code Geass az animetörténelem legjobbja. Nállam abszolút 10/11-es. A Psych Pass nekem szintén tetszett a második évadot leszámítva (az első évadban nagyon nagy szerepet kapott a "fő gonosz", és ehhez képest a második évad fő gonosza számomra gyenge volt, meg úgy egészébe sem tetszett...) Szóval én egyértelműen a Code Geass-t választanám.
Ui: Alig várom a movie trilógiát.
@Sheral
Annyira függ össze az OVA/Movie/Special/bármi, amennyire akarják, hogy összefüggjön. Néha side story, néha kánoni előzmény vagy folytatás, néha meg csak egy önironikus paródia. A PP második évadán nem az eredeti stáb dolgozott, ők a movie-t hegesztették, ami meg is látszik. Plusz a PP sem adaptáció, egy eredeti történet, szóval aki hivatalos folytatást akar neki csinálni, elég rugalmas tud lenni, mert nem kell alkalmazkodnia forrásműhöz. Pont, mint a CG esetében.
Annak meg most tényleg hitelt adunk, hogy egy halom 10 animét látott casual 10/10-re értékelt mindent? Jó, persze, félmillió 14-16 évesnek, akik nem láttak még 100 animét vagy idősebbeknek ezt sem nézték újra 10 éve és csak nosztalgiára alapozzák a véleményüket, biztosan 10/10. Rengeteg "klasszikust" ez tart a népszerűségi, illetve pontlisták élén. Mellesleg egy halom más anime is rendre magas értékeléseket szokott kapni. Olyanok is, amiket messze nem sorolnánk a jók közé, csak mert kamaszok tömegeinek imponál.
Plusz... [link]
Vagy csak szimplán nem nézted újra a Code Geasst 6-8 éve. Akkor még nagyszerűnek hathatott, azóta érettebb vagy, de még mindig ahhoz az emlékeidhez méred, amilyennek akkor láttad. Mint említettem, rengeteg "klasszikus" reked meg a népszerűségi listák elején csak ezen szimpla ok miatt.
Plusz konkrétan a CG esetében szilárdan hiszem, hogy a saját jó hírneve is fenn tartja a felszínen. A köztudatban marad, rengeteg eleme van, ami kifejezetten kamaszoknak imponál és mivel ki van kiáltva az "okos ember animéjének", felfelé húz a keze, amikor értékeli. Ha ma jönne ki hype nélkül, szerintem simán beleszürkülne a szezonban a 7.5-8.0 közötti értékelésű animék közé (MAL) és egy-két év múlva nem nagyon kerülne szóba.
Egyszerűen jókor jött. Akkor, amikor az otaku szubkultúra az internet hatására felrobbant nyugaton. Plusz, mint említettem, amúgy tényleg nem rossz, csak a hypejához nem ér fel.
kedves 16, 17-es személy.
Először is 19 éves vagyok. Másodszor is pedig az életemből eddig 3 és fél hetet töltöttem anime nézéssel (lehetne jobb is). Harmadszor pedig nállam eddig 3 10/10-es van: a Code Geass, Steins Gate és a Full Metal Alchemist Brotherhood (meg még talán a Mongatrari series csak azt még nem láttam végi és ezért nem merem 10/10-es nek mondani). Ja és van még pár shouen anime amiket nagyon szeretek de a maximumot nem érik el, szóval azért láthatod te is, hogy nem hypeolak agyon mindent. Azt írtad, hogy a CG csak a hypenak köszönheti a népszerűségét... Nos, nem tudom te voltál e már így animével és ha igen hánnyal, de nekem idáig a CG volt az egyetlen anime aminél teljesen beleéltem magam é megfeledkeztem a külvilágról. Ennek ellenére azok az Akitos szarok meg egyáltalán nem tetszettek és nagyot csalódtam a készítőkben. Remélem a következő 3 rész az első két évad színvonala lesz.
Gondolom az utolsó keresett meg privátban, hogy reagáljak neki. Terveztem visszatérni a kérdéshez a hétvégén, figyelőlistán van, de ha ennyire visszatapsolnak, hát legyen. Nem tudom, ebben mire kellene reagálnom, szerintem semmi olyan nem hangzott el. Ha farokhosszt méregetünk, én cirka 10 évvel idősebb vagyok nálad és myanimelist szerint 202,9 napot toltöttem animétéssel, ami testvérek közt is 29 hét, szóval én nyertem.
Azt meg sehol nem írtam, hogy csak a hypenak köszönheti a sikerét. Legalább három okot megneveztem mellette. Hogy egy jó (de annyira közel sem jó, mint a híre mutatja) anime, ami jókor (a 2000-es évek második felének nagy anime bummja idején) jött, és hogy majdnem mindenki animés pályafutása elején látja, aminor jó eséllyel tényleg az átlagán felüli lehet és később ebből az emlékből él, vagy felhagy a hobbival, az értékelés meg marad. Amikor én először láttam, én iis 10, illetve 9 pontot adtam az egyes évadjaira. Már nem emlékszem, melyikre melyiket. Nagy szerepe volt benne, hogy megszerettem a mecha műfajt. Mostanra viszont 7 közepénél tart. Ez tőlem nem számít alacsony pontszámnak. Amíg a komplett animés közösségnél ez szürke átlag, nálam azt az 5,7 pont jelenti, szóval a 7 közepe nekem még így is jóval átlagon felüli és egyenértékű az "átlag" animés 8,5 fölötti pontszámaival.
És hogy volt-e anime, amibe teljesen belemerültem? Volt. Olyan is, amit ma már annyira sem tartok, mint a CG-t, olyan is, ami azóta felülemelkedett rajta. Nálam egy értékelés sosem végleges. Ami komolyan megragadott, járatom rajta az agyam, újranézem, észre veszek dolgokat, amiket korábban nem, néha ez az fölfelé buktatja, néha lefelé. Ahogy élem az életem, új dolgokat tapasztalok meg, változik az ízlésem, a világlátásom más szemszögből látom ugyanazt. Nagyon kevesen szokták így felülvizsgálni önmagukat. Sokan úgy vannak vele, hogy látttam, ismerem a történetet, minek újranézni. Aztán a régen látott animék lassan klasszikus korba lépnek, tekintény épül köréjük és beragadnak a pontlisták elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!