Nektek bejött a psycho című film?
Megértem, hogy neked nem tetszett. Mai szemmel kicsit lassúnak tűnhet az avatatlan szemnek. Nekem borzasztóan tetszett. Elsőre, másodjára huszadjára is. :) Meg kell érteni, hogy ez a film, ott és akkor, 1960-ban hatalmas nagy újítás volt. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de az érdemeit nehéz elvitatni.
A Bates Motelt még nem láttam, szóval nem tudom összehasonlítani. Viszont vitathatatlan, hogy Hitchcock egyik legjobb filmje. Szorosan mögötte (mellette) a Hátsó ablak, Észak-északnyugat.
Ha érdekel a Psycho lélektana és szimbolikája, akkor ajánlom Báron György "Alászállás az alvilágba" című könyvét, melyben részletesen elemzi az egész művet. Nagyon tanulságos és olvasmányos.
A "slasher" a kedvenc horrorfilm tipusom, és a Psycho az valóban egy klasszikus Slasher. Nem az első ilyen film, de talán mégis ez volt az, aminek a nyomán elindult a slasher láz.
Sokszor láttam, és mindig megfog a jelenet, amikor elhangzik, hogy "I will not hide in the fruit-cellar". Nem brutális, nem trancsíroznak fel senkit 3 másodpercenként, de mégis remek horror hangulata van a filmnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!