Tudnátok ajánlani jó animét egy olyannak aki még életében nem látott hasonlót se de szeretné megkedvelni? (csak mert a haverjaim közül csomóan néznek)
Kritérium féleség:
valami romantikus, esetleg vicces, izgalmas, lehet véres is, jó karakterek
ne legyen ez a határ ostoba meg fárasztó féle
1,2
Nem hiszem hogy Miyazakival kellene kezdeni és nem azért mert nem jó, kitűnő és gyönyörű művészfilmek, csak majdnem mind gyerek célközönségnek szólnak. (szerintem a kérdező nem olyat keres)
Én ezeket ajánlom kezdő animének (egyik sem nagyon elvont, de azért összességében mindegyik értelmes mű):
Death Note (magyar szinkron tök jó hozzá, nézd azzal)
Btooom! (feliratozva megtalálod az AnimeAddicts-on.. Rohadt jó, csak befejezetlen)
FMAB (shonen, de abból a legjobb amit valaha láttam)
Ha pedig mégis Miyazaki, akkor a Szél Támad, szerintem a legjobb alkotása.
Egyébként ha még ezeknél is érettebb műveket keresel, abban is tudok segíteni, csak azok nem épp a kezdő kategóriába tartoznak :D
Egyetértek az előző válasszal, Miyazaki filmjei jók, de nem a legjobbak arra, hogy a kezdőknek azokkal példálózzunk, mert (egy-két kivétellel) kvázi mesék.
Ellenben a Fullmetal Alchemist Brotherhood (FMAB) és a Death Note tipikus kiindulópontok. Mindkettő viszonylag igényes magyar szinkronnal rendelekzik és a saját shounen-nek nevezett műfajukon belül kiemelkedőek.
Az már csak a saját ízlésemen múlik, hogy én inkább az előbbit ajánlom neked. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!