Hol lehet Japánban anime készítést tanulni?
2-es! A kérdésben írja is h rajzolni akar megtanulni! Mivel az animéket ma is rajzolják, így ha profin tud rajzolni, akkor már jó esélye van rá :)
1-gyes: Miért mondjon le? Ha van, amire az anime megtanított, az az hogy soha ne adjuk fel az álmainkat! Küzdjünk értük!
Azért drága barátom mert egy komplett fél föld választ el Japántól, és azért mert legközelebb Párizsban van olyan iskola ahol elegendő skill-t szerezhet ehhez. Arról nem is beszélve hogy magyar szemmel a tandíj kifizethetetlen, és ha el is végzi ki kellene mennie, és kint találnia egy stúdiót aki külsőst felvesz. Tudni illik hogy a stúdiók is válogatnak, legalább is a jobbak.
De ez a szakma olyan mint itt euban a szoftverfejlesztő, van 100 (most csak mondtam egy számot) szoftverfejlesztő, abból 98nak nincs papírja, csak tehetsége van hozzá, és van mondjuk 3000 papírral aki semmit nem tud vele kezdeni mert elvárás a több éves tapasztalat. Ugyan ez a helyzet.
Tök fölösleges ilyenen gondolkodni, ez egy hatalmas út, nem azt mondom hogy lehetetlen, de elég nagy szerencse kell hozzá, és ha nincs tehetséged és nem karol fel valami suli már ahhoz hogy elkezd akkor bukta van.
Amúgy miért nem gondolkozol Képregényben? Azt saját magad is csinálhatod szabadidődben, találsz hozzá egy magyar kiadót és kiadják itthon, nem kell ehhez külföldre menni, alap szinten el lehet kezdeni itthon is.
Amúgy: "Ha van, amire az anime megtanított, az az hogy soha ne adjuk fel az álmainkat!"
Ez egy oltári klisé. :D Anno mikor (10 éve...) elkezdtem animézni én is ezt hittem. Mára átlátom hogy mekkora bullshitek vannak ebben is, ugyan úgy egy média alkotta pénzlehúzás az anime ipar is, csak egyenlőre kicsiben terjeszkedik. Ennek ellenére mára inkább tömeggyártás van, mint sem értelmes felhozatal.
Az meg már mellékes, hogy bár a japánok szeretik a külföldi turistákat, a dolgozókat annyira nem. Egyrészt mert elveszik a japánok elől a munkát, másrészt azért, mert a külföldi dolgozók nem bírják azt, amit a japánok. Anno olvastam egy külföldi énekesnőről, aki Japánban is dolgozott, és nem bírta, otthagyta, és nem is vágyna vissza.
De a mangakák, szerkesztők, rajzolók, stb. élete is kemény, nemcsak az idoloké.
Igen, csili vilinek látszik a felszínen, de olyan elvárásoknak kell megfelelniük ami embertelen. Nem véletlenül beteg folyamatosan Oda Eiichiro (One Piece mangakája) meg egy jópáran. Több olyan mangaka is van aki felhagyott vele, (Lásd Nana, vagy a High school of the dead mangakája) és olyan is akinek több évig szüneteltetni kellett mert nem bírta (D.Gray-Man manga..).
Idolokról meg ne is beszéljünk, nekik még az is megvan szabva hogy mit kell enniük (ugyebár egy női idolnak tartania kell a súlyát). Nem véletlenül lehetett hallani még kb 4 éve hogy az egyik AKB tag valami súlyos állapotban hetekig intenzíven volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!