Miért mondja mindenki hogy szokjak le az animékről? 15/L
Egyre többen mondják nekem hogy fejezzem már be a nézésüket! Főleg anyum. Állandóan azzal jön hogy már megint ezt lesegeted? Ebből nem tanulsz semmit! Miért nem lehet kijönni egy filmet megnézni ami a valóságról szól és valós emberekről? Pedig két éve még nem ellenezte ennyire és elfogadta hogy con-ra járok. De hogy már 15 múltam azt akarja hogy komolyodjak meg végre és nézzem azt ami ebben a világban történik.
Meg mivel én ezeken nőttem fel csak ehhez tudok hozzászólni és a mostani filmekről meg semmit sem tudok. Nem ismerek híres színészeket csak egy-kettőt.
Fogalmam sincs arról hogy mi történik a világban.
Ez akkoris mese! Nem lehet másnak nevezni.
-Azért nézek animéket mert utálom az unalmas valóságot!
Ez a világ amúgy sem normális már és soha nem is lesz.
Egyre kegyetlenebb és elfajzottabb lesz.
-A korombelieket totál más érdekli. Anya szerint az animék miatt nincsenek barátaim. Mert a mai sorozatokat filmeket újságokat, könyveket nem olvasom és a korombeliek már mindent tudnak a világról és komolyabbak.
-Engem ez marhára nem érdekel! Én szeretem az animéket és én ettől vagyok különleges. Az animék által jöttem rá hogy a karate a számomra tökéletes sport és ez az egyik legjobb döntésem volt.
-De mégis ha elmegyek valahova és egy társaságban kérdezik hogy mi a hobbim: akkor ha azt felelem hogy anime nézés akkor elkezdik azt mondani hogy miért nézem ezeket? Mi értelmük van? Azt mondják hogy te még itt tartasz?
-Miért kell rám furán nézni? Az animék által jobban meg tudom érteni az embertársaim érzelmeit. Mert az animék az érzelmeket nagyon jól kifejezik és bemutatják hogy egy embernek milyen gondolatai vannak belül a lelke mélyén ahova senki nem lát bele!
-De mégis sokan kinevetnek és elítélnek miatta? Miért?
Azért mert Magyarországon egy kalap alá veszik a 10 áveseknek szóló rajzfilmekkel.
Én még most is 24 évesen nézek animéket évek óta, bár barátaim, szüleim nem tudnak róla. Ennek ellenére szociális kapcsolataim, sport, tanulás sose látta kárát ennek és szinte mindig a barátaimat részesítettem előnyben.
Fontos, hogy megtaláld az egyensúly, anime nézés csak egy hobbi maradjon.
Érdekes kettősség, aki nem tudja mi igazán az az lenézi, úgy hogy bizonyos szinten nincs igaza. Ám Japán nem egyszer bebizonyította hogy csak a szexuálisan felizgult 14 éveseknek készít animéket, értelmes darab nagyon kevés van, amiből tényleg lehet tanulni. Ennek ellenére nézd... miért ne? A Game of Thrones azt hiszik tanít...? Vagy bármi más..? A TVben futó nevetséges dolgok sem tanítanak. Egyébként meg azt csinálsz és azt nézel amit akarsz.
Én egy ideig néztem őket, és élveztem nem értettem miért szólják meg, de nyár óta abbahagytam, rájöttem hogy annyira egykaptafa mindegyik és csak a reklámozás meg a gagyi klisék a lényegük hogy beleuntam az egészbe.
Elárulom miért ítélnek el miatta. Azért mert ez egy szubkultúra, egy olyan szórakoztatási forma amit nagy körben nem fogadnak el. És a mai világban ami más mint a többi azt elítélik. Engem azért ítéltek el az animész szubkultúrán belül mert nem szerettem a mainstreamet, ergó én voltam a -hülyén mondva- szubkultúra a szubkultúrában.
Én elárulom az animék miatt anno nagyon sok sportot kipróbáltam, és egy olyat is amivel ma is foglalkozok heti szinten és szeretem. A világhoz való "unalmas valóságot" dolgot meg ne 15 évesen kezd már taglalni lécci, gyakorlatilag 15 évesen még nem érhettél el semmit...
Annyira sír muterod ültesd le a South Park elé... annak elég sok értelme van, és zseniális, még is garantálom hogyha a nyelvezetét meghallja visszaküld animézni.
The End.
Igen sajnos magyar emberek már csak ilyenek.
Animéket titkolni kell kis hazánkban,
mert nem ezeket adja tévé orrba szájba, a tévében látottak jó a Netes marad zárt közösségé.
Valószínűleg anyud, ismerőseid nem láttak még egy részt sem végig. Csak azt látják, hogy rajzolva vannak ezért vágják rá egyből, mese, gyerekes részben igaz is, de nem mind gyereknek szóló történetek. Ne ez legyen a fő témád, ha zavar nézz amikor akkor már alszanak. Pl osszd be az időt jól 10től este éjfélig úgyse mész már akkor sehova. I love Violetta, Éjjel nappal Budpest, Star wars, mizéria sem sokkal másabb. Animék elfogadottabbak lennének. Pár felnőtt anime: Death Note, Parasyte the maximum, Mirai Nikki, Attack on Titan, Claymore, Monster. Ezektől csak lehet eltiltanának. :) Azoknak ajánlom, akik gyerekesnek tartják.
Hm... eléggé érdekesen viszonyulsz a "külvilághoz".
Kicsit olyan mintha félnél az új és ismeretlen dolgoktól és túlzottan bezárkózol ebbe az anime rajongásba.
A való élet egyáltalán nem unalmas, jó még fiatal vagy, tapasztalatlan és kissé szűklátókörű, talán ezért gondolod az ellenkezőjét.
Nem szabad bezárkóznod és fontosak az emberi kapcsolatok, barátok.
Egyetértek az 1#-vel, az anime nézés nem egy életstílus... csak hobbiként kell tekintened rá.
Próbálj több hobbit szerezni, ne ragadj le csak egy dolognál mert unalmas leszel.
"Én szeretem az animéket és én ettől vagyok különleges."
Tévedsz, nem leszel különleges! Ennyi erővel én is mondhatnám "-én szeretek edzeni és én ettől vagyok különleges" baromság...
Na szóval a lényeg, hogy lépj ki kicsit az álomvilágból.
(bocsi ha kicsit erősebben fogalmaztam)
Én is így vagyok vele, de engem nem anyu, hanem apu szekál állandóan, hogy minek nézem ezeket a japán szarokat?! És mindig ő van felháborodva, hogy ha vissza merek szólni!! Nagyon idegesít engem az, ahogy te mondtad, hogy a barátaim le fujjogják az animéket. Szerintem van tanulsága az animéknek, mondjuk, ha olyan régóta nézel animéket, akkor mondj anyukádnak valamit japánul, nem baj, ha nem helyes, úgy sem érti!XD
Anyu nekem azt mondta (amikor néztünk amerikai filmet, és kijavítottam a japán aláírást) hogy miért nem megyek (nem emlékszem pontosan) ilyen japán nyelvi szakra?
Én meg mondtam, oké jó ötlet. A barátaidnak meg annyit, hogy amit te szeretsz az szent, ne fikázzák, mit szolnának, ha te is elkezdenéd az ő szeretett valamiüket becsmérelni?!! Úgyhogy, ne hagyd abba az animéket, sőt szoktasd rá pár osztálytársadat, de az ő ínyükre megfelelően, aztán már is azt mondják "...mekkora hülyék voltunk?" stb. Mindent bele!!
Én is az #5 véleményét osztom.
Valószínűleg az zavarja az anyukád hogy túlságosan is CSAK animéket nézel. 15 évesen széles látásúnak kéne lenned( ne vedd úgy hogy megmondom mit csinálj, csak nem tudtam máshogy megfogalmazni ), az anime nézés szabadidős tevékenység, sok a jó anime, de igenis vannak olyan filmek, amerikai sorozatok, helyek, események, amiket nem érdemes kihagyni csak azért mert nem japán.
-A valóság se nem jó, se nem rossz, főleg nem unalmas, pusztán nem érted a természetét. Én ma kint voltam Conon, és bevallom egyszer csak rám tört az érzés hogy szívesen átmennék az Expo másik felére beszállni a nagyok játékába, a pokol legmélyére, amit Fidesz pártkongresszusnak hívnak. (a duplakordon biztonsági őrökkel megállított)
Egy tanács a végére: Soha ne fordulj el azoktól akik támogatnak, mert egyedül maradsz, aminél kevés rosszabb dolog létezik.
18F
Anno eleg magányos voltam es az animenezes pont kapóra jott. Lényegében pont azert kezdtem el nézni, mert ez kirangatott a kegyetlen hetkoznapokbol. Nagyon szerettem az olyan műveket ahol a szerencsétlen hős a kitartasaval kijut a bajból es vegeredmenykent o lesz a legjobb.
A valóság ettol eltér: Az animezes kepes melyiteni a depressziót es egy ongerjeszto folyamat lehet belole.
Nalam nem ez tortent. Középiskolában hamar kiderult, hogy jonehany osztálytársam animes. Mondani sem kell, hamar osszebaratkoztunk. Ez nem az animezesnek hanem a sors egyéb játékának volt köszönhető, de nagyon örültem a barataimnak.
Végső soron ez egy szubkultúra ugyan ugy mint az emosok vagy a punkok (peldakat napestig sorolhatnak), szinte törvényszerű, hogy aki nem tartozik közéjük az egybol az előítéletekkel jon. (sokszor Megkaptam, hogy ápolatlan bunkó vagyok, mert rockot hallgatok)
Senkire nem szabad ráerőltetni, hogy szeresse, de az, hogy csípőből ne szolja le az lehetne elvárás. A szuleim kezdetben elleneztek, hogy nezzem, sot! Faterom első ízben eltiltotta a Naruto nézést. Ez, es ugy 100sorozat utan rajottem, hogy az animek ugyan ugy korosztalyoknak szolnak. Ma mar inkabb valasztok egy drámát vagy egy akármilyen minosegibb muvet, mint egy shounent. Anyámmal meg egy Wolf Children-t is sikerult megnezetnem es láss csodát: Tetszett neki.
Bocsánat a kicsit összefüggéstelen fogalmazasert. 18/F
Ugyanez van nálam is de nekem nem csak az anyám hanem az apám meg a testvéreim is azt mondják hogy hagyjam abba.
Az is vicces még hogy az olyan barátnőim mondják nekem hogy ne nézzek animéket akik szintén animét néznek
Amúgy hozzá lehet szokni ahhoz hogy mindenki piszkál azzal hogy hagyjad abba az anime nézést
Én még csak 14 vagyok és kb csak 1 éve kezdtem az anime nézését és valószínűleg ez miatt de kb csak 2 barátom van...az osztálytársaim szintén piszkálnak (fogyatékosnak neveznek mert animét nézek)
Amúgy nekem sincs fogalmam arról hogy mi folyik a világban ^-^
Amúgy meg ha szeretsz animéket nézni akkor ne hagyd abba azért mert azt mondják neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!