Mit tegyek azért, hogy "igazi" animésnek érezzem magam?
2-3 hónapja kezdtem el animéket nézni és mangákat olvasni, de még sem érzem azt, hogy igazi animés lennék. Pedig nagyon tetszik ez az "életstílus". Conra nincs nagyon lehetőségem elmenni, de nagyon szeretnék animés barátokat, de nem tudom, hogyan és hol kezdeményezzek. A (normális) válaszokat előre is köszönöm és bocsi, hogy ilyen "fura" a kérdésem. :D
14/L
Nos, amennyiben a közvetlen környezetedben nincsenek animések, úgy esetleg animés csoportokban lenne lehetőséged ismeretségeket kötni.
Én személy szerint a Con-t javasolnám ismerkedési helyszínnek a leginkább, mintsem az internetet, de írtad, hogy sajnos nincsen rá lehetőséged.
Szerintem az anime nézésen, manga olvasáson, rajzoláson és a szakszavak megtanulásán kívül a leginkább úgy tudja az ember ,,igazi" animésnek érezni magát, hogyha animés barátokat is szerez, valamint Con-ra megy, illetve cosplayezik.
Egy ideig én sem éreztem magamat annyira különlegesen animésnek, pedig az én baráti körömben vannak olyan emberek, akik szintén osztoznak ezen.
Számomra az volt az áttörés, amikor az első MondoCon-on vettem részt, amin már cosplay-ben mentem, az emberek képeket kértek tőlem, vettem néhány animés kis fan cuccot...
De esetleg, ha a Con nem jöhet össze akkor a Meet-eket javasolom, amik kisebbek, mint a Con, de animés találkozóhelyek.
Esetleg a fanfiction írás is segíthet, hogy kicsit jobban benne érezd magad ebben a világban.
Valamint, még azt tudnám mondani, hogy akár te is létre hozhatnál valamilyen online platformon egy csoportot, egy oldalt, egy közösséget, és oda írhatnál kritkákat animékről, megoszthatnál néhány dolgot az emberekkel, akiket szintén az érdekel, ami téged is...
Esetleg felvehetnél az oldalra adminokat még, hogy ne egyedül posztolj.
Tehát röviden és tömören: cosplay, fanfiction írás/olvasás, animézés, manga olvasás, conok vagy meetek, szavak tanulása, online közösségek, animés barátok szerzése :)
Köszönöm szépen a válaszodat 22-es, sokat segítettél te is!:)
23-as: Ne vedd magadra, nem kell vele foglalkozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!