Mit tegyek azért, hogy "igazi" animésnek érezzem magam?
2-3 hónapja kezdtem el animéket nézni és mangákat olvasni, de még sem érzem azt, hogy igazi animés lennék. Pedig nagyon tetszik ez az "életstílus". Conra nincs nagyon lehetőségem elmenni, de nagyon szeretnék animés barátokat, de nem tudom, hogyan és hol kezdeményezzek. A (normális) válaszokat előre is köszönöm és bocsi, hogy ilyen "fura" a kérdésem. :D
14/L
Szerintem te "igazi" animésnék éreznéd magad ha:
-Még több animét néznél.
-Utánanéznél a műfajoknak
-Utána néznél a kultúrájuknak, szokásaiknak, és ki kit hogyan szólít.
Ööö, mit takar az "igazi" animés? Ha esetleg azt, hogy befested hülye színűre a hajadat, minden második szót japánul mondasz és ráerőlteted másra ezt a szubkultúrát, akkor légyszi ne legyél az, ilyenből már így is elég van.
Nem értem, az emberek miért akarják ezt ennyire kimutatni, ilyen büszkék rá? Nem mintha rossz dolog lenne egyébként, én is animefannak tartom magam,csak nem értem ezt a feltűnősködést.
Ismerkedni meg ajánlom az animés oldalakat (pl AnimeAddicts fórum), ha tudsz angolul, akkor reddit-en vannak sub-ok különböző abiméknek/mangáknak.
hogy érted azt, hogy: "igazi animés"?
ha Otaku akaarsz lenni, akkor nem lesz túl sok barátod, de "igazi animésnek" fogod érezni magad.
ha Hikkikomori (mint én) akarsz lenni, akkor valószínűleg egyátalán nem lesz barátod, de "igazi animésnek" fogod érezni magad.
ha NEET akarsz lenni, akkor nem lesz túl sok barátod, de az sem biztos, hogy "igazi animésnek" fogod érezni magad.
De ha "igazi animésnek" akarod érezni magad, akkor nézz több animét, olvass több mangát, rajzolgass anime karaktereket, ha van időd, csinálj AMV-ket .. én ezeket csinálom, és "igazi animésnek" érzem magam.
Először is ne úgy fogd ezt fel, mint "életstílus", abból semmi jó nem lesz. Az anime lehet az életed része, de ne erre építs ki mindent. Előzőekkel annyiban egyetértek, hogy nézz utána szavaknak, amik szembejönnek és nem ismered a jelentésüket (UrbanDictionaryn egész jó meghatározások vannak), ha szeretsz rajzolni vagy tetszik a nyelv, azt is elkezdheted, de tényleg ne arra törekedj, hogy "igazi animés" legyél, inkább valaki, aki sok animét néz, de nem kizárólag arra függ rá. Egy idő után rájössz, milyen műfaj érdekel, milyen sztorik, keresgélj a nem agyonhypeolt sorozatok-filmek között is.
Barátilag szélsőséges introvertként sok tanáccsal nem szolgálhatok, esetleg Facebookon vannak csoportok, ahol körülnézhetsz. ^^"
Egy biztos a gondolkodásmódon meglátszik hogy 14 éves vagy, nem sértésből de hatalmas hülyeség amit írtál. Tetszik a szubkultúra, nagyszerű folytasd, legyen ez a hobbyd ennyi. Esetleg még jobban bejön fejlődj, blogolj róla, oszd meg a véleményeidet.
Persze mindenhez az is hozzátartozik hogy idővel a "színes animés világ" egyszerűen beszürkül. Igazából annyira nem is különbözik az animés szubkultúra a filmektől. Profit orientált dolog az egész, és még mindig a 12-18éves (értelmiségileg) korosztályra készül az animék 95%-a, de ugyan ez igaz a filmekre is.
Ha annyira más animésekkel akarsz beszélni ajánlom az AnimeAddicts oldalát, jelenleg a legnagyobb magyar animés oldal.
Én írtam egy listát, hogy:
Címe, hány részből áll, hol tartok azon a napon amikor utoljára néztem, befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!