Mennyien vagytok itt anime/manga rajongók?
Jelen!
17/l
Mostanában egyre több szerintem az anime rajongó, vagy csak jobban felvállalják az emberek. Az osztályomban is hárman vagyunk. A minap pedig akartam venni Mondo Magazint, erre azt felelte az újságos néni, hogy hiába rendel egyre többet mindig kifogy belőle, nekem már nem is jutott.
Még annyit, hogy amit a 19-es mond azt ne nagyon mond másoknak (ne hívd magad otakunak).
Az hogy valaki animés az nem jelenti azt, hogy otaku. Az otaku Japánban egy negatív jelző azokra, akik túlzásba viszik a hobbijukat (legyen az anime, videójáték, könyv vagy bármi hasonló ami a szociális élet rovására megy). Aki otaku annak a saját világán kívül gyakorlatilag nincs élet, szociális élet. Ha úgy tetszik az otakuk leginkább a legszélsőségesebb kockákra hasonlítanak. Egyébként igen, tényleg elég sok animés van Magyarországon.
Hú de megszaporodtak a kommentek. :D
Én azzal kezdtem az egészet, hogy a Death Note mangát a kezembe nyomta az egyik barátnőm, hogy olvassam el. Nagyon megtetszett, ezért az animét is elkezdtem nézni. Utána egy ideig nem érdekelt, de pár hónapja nagyon rákattantam a Sword Art Online-ra. Azóta megnéztem az Attack on titan-t, a Free!-t, a Btooom!-ot, meg még párat, amik most nem jutnak eszembe. :)
Tudtok ajánlani valami izgalmasat?
Jelen!
21/L. A Sámán Király volt az első animém amit szisztematikusan néztem, és nagyon rajongtam érte, aztán jött a többi. Az első mangám az Árnybíró volt, és még most is imádom.
Az ajánlás kérés miatt (amúgy 22-es válaszoló voltam):
Code Geass- Ha a Death Note bejött, szerintem ez is tetszeni fog. Lelouch talán még zseniálisabb karakter, mint Light.
Steins;Gate- Téma az időutazás, továbbá kapunk egy nagyon jó karaktergárdát, bár néhány részt végig kell nézni, mire beindul.
Accel World- SAO univerzumában játszódik a még távolabbi jövőben, de annak karakterei nem jelennek meg.
Fullmetal Alchemist - Testvériség- Engem ez az anime rántott be a rajongók közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!