Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Elvontabb, különösebb, szürreá...

Elvontabb, különösebb, szürreálisabb, sötét hangulatú animéket tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Olyasmikre gondolok, mint a Le Portrait de Petit Cossette, vagy akár olyan művész-animékre, mint az Angel's Egg, tehát ilyen egyedibb gyöngyszemekre.

De jöhetnek komolyabb, lélektani thriller témájúak is, mint a Perfect Blue (sok jó anime thrillert láttam de ahhoz foghatót még nem), esetleg olyan kisebb, furcsa horrorok, mint a Kakurenbo (Hide and Seek).

Nem kifejezetten sorozatokat és sokrészes cuccokat keresek, de akár azok is jöhetnek.

Legyen igényes, szépen kidolgozott, szemet gyönyörködtető grafikája, markáns, erős, sötét hangulata és képi világa. Mechák ne legyenek benne.

2014. júl. 8. 15:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

A Dante Pokla (más néven: Dante: Pokol, Dante's Inferno) nem egyenlő a Devil May Cry című animével. A DMC egy verekedős játék alapján készült anime, bár eléggé sötét hangulattal rendelkezik.

Dante's Inferno: [link]

Devil May Cry: [link]

2014. aug. 16. 12:34
 22/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megvagyok! A Dante Pokla is jól hangzik, azt is mindenképp megnézem, a Noragami az ismertetője alapján nem tűnt kifejezetten érdekesnek, de bele fogok kezdeni abba is, köszi! :)
2014. aug. 17. 06:45
 23/33 anonim ***** válasza:

Az idei szezonból a Zankyou Terror is jónak tűnik.

Pszichológiai, dráma, thriller, nyomozós-terroristás.

Leírás:

Egy alternatív jelenben járunk, ahol Tokió lakosságát egy terrortámadás tizedelte. Az egyetlen nyom a bűnös azonosítására egy, az internetre feltöltött furcsa videó.

A rendőrség tehetetlenül áll a nyom előtt és képtelen megakadályozni a lakosság között terjedő paranoiát.

Míg a világ egy bűnöző lángelmét keres bűnbaknak, addig két titokzatos gyermek - akiknek nem is kellene léteznie ebben a világban - mesterien űzik szörnyű terveiket.

Ők, kiket Kilencnek és Tizenkettőnek neveztek el, egyesítik erejüket és létrehozzák a Sphinxet, egy titkos szervezetet, aminek célja, hogy felébressze az embereket az "álmukból" és, hogy beindítsa a világot.

Forrás: [link]

2014. aug. 19. 15:38
 24/33 anonim ***** válasza:

Itt újra a 7-es. Requiem for the Phantom.

[link]

2014. aug. 29. 00:26
 25/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb javaslatokat, azt hiszem egy időre el leszek látva néznivalóval! :)
2014. aug. 29. 01:01
 26/33 anonim ***** válasza:

Itt újra a 7-es.

yahari ore no seishun love come wa machigatteiru

Ez nem épp sötét hangulatú, de elég elgondolkodtató a magányos emberekről.

Death Note? Nem tudom láttad-e.

2014. aug. 29. 21:22
 27/33 anonim ***** válasza:
Oké itt megint a 7-es. Ugye valaki mondta előttem a Monster-t. Shiki egy érdekessebb horror és estleg Ghost Hunt. Nos nem tudom hogy segítettem-e vagy nem csak próbálok erre a kérdésre egy rendes kielégítő választ adni.
2014. szept. 8. 20:59
 28/33 A kérdező kommentje:
Death Note és Monster természetesen megvoltak, nagyon szerettem őket :)
2014. szept. 8. 22:32
 29/33 anonim ***** válasza:
Sayonara Zetsubou Sensei. Elég elborult de a grafikája nem biztos, hogy bejön.
2014. okt. 11. 10:29
 30/33 anonim ***** válasza:
Ja viszont azt elfelejtettem oda írni ez vígjáték tele sötét humorral. :D
2014. nov. 1. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!