Elvontabb, különösebb, szürreálisabb, sötét hangulatú animéket tudtok ajánlani?
Olyasmikre gondolok, mint a Le Portrait de Petit Cossette, vagy akár olyan művész-animékre, mint az Angel's Egg, tehát ilyen egyedibb gyöngyszemekre.
De jöhetnek komolyabb, lélektani thriller témájúak is, mint a Perfect Blue (sok jó anime thrillert láttam de ahhoz foghatót még nem), esetleg olyan kisebb, furcsa horrorok, mint a Kakurenbo (Hide and Seek).
Nem kifejezetten sorozatokat és sokrészes cuccokat keresek, de akár azok is jöhetnek.
Legyen igényes, szépen kidolgozott, szemet gyönyörködtető grafikája, markáns, erős, sötét hangulata és képi világa. Mechák ne legyenek benne.
A Laint már láttam természetesen, nagy kedvenc. :)
A Rainbownak nekiestem, felénél járok, tényleg nagyon jó! Mondjuk elsőre elvontabbakat keresgéltem, de örülök, hogy ajánlottátok, kifejezetten tetszik! A többi ajánlásnak majd utána nekiesek, addig is várok még tippeket, főleg a kérdésben szereplőkhöz hasonlóakat :)
Befejeztem a Rainbowt, kifejezetten tetszett!
A Madora Magica-t elkezdtem, de sajnos nem lesz az esetem, ezt a fajta grafika típust iszonyatosan nem bírom, nem tudom mi a neve (tuttifrutti színes hajak tényérszemekkel, elnagyolt, kidolgozatlan fura arányú karakterek, sailor moon beállások, kis nyünnyögő lénykék, stb), ilyeneket képtelen vagyok végigülni és a legjobb sztorit is agyoncsapja ha így vannak megrajzolva a szereplők. :( Pedig látom benne hogy komoly téma lesz, de így nem fog menni komolyan venni.
Itt újra a 7-es.
Megnéztem a Mawaru Penguindrum-ot és nem sokról maradtál le.
Egy csomó mindent nem magyaráztak meg benne, amire most nem térnék ki.
Zrtsuen no Tempest, BTOOOM!, Battle Royale, Elfen Lied. Ezeket kipróbálhatod, hátha tetszik.
Higurashi no Naku Koro ni. Ez az anime egy játékból készült aminek ugye több megoldása van és ezeket külön csinálták meg ezért ne csodálkozz ha a szereplők felélednek. Az eleje az nagyon vidám (minden 3-4-5 résznek az eleje...) de valamennyire sötét a hangulata. Amin elbukik az a rajzolás.
Umineko no Naku Koro ni. Ez más ezt lehet hogy jobban tetszik.
Bocs hogyha nem sikerül segítenem, de azért remélem értékeled.
16: megpróbálok még pár részt megnézni csak tényleg rossz úgy ha agyoncsap mindent a rossz grafika (oké, nem "rossz", gondolom szándékosan ilyen, csak számomra rossz)
17: Köszi! Az Elfen Liedet és a Higurashit láttam már, nem rosszak, főleg az előbbi. :) Battle Royale: olvastam a könyvet és a filmet is láttam, nem tudtam, hogy animéje is van, majd megkeresem :) A többit nem ismerem, így rákeresve a Umineko tűnik a legígéretesebbnek, köszönöm!
Na itt megint a 7-es az az előző. Megfeledkezhettél a kérdésről vagy nem vagy otthon... Na mindegy itt van a Noragami, ami ugyan nem kifejezetten szürrelális, de hiába a sok (JÓ) poén én egész végig éreztem a sötéthangulatot.
És amit előzőleg említettem Dante Pokla azaz Dante's Inferno vagy esetleg Devil May Cry. (Nem igazán tudom melyik az igazi cím...) Ráadásul ez film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!