Most gondolj bele milyen meséket ismesz! És most gondolj bele milyen animéket! Nagy a különbség nem?
2013. szept. 19. 19:41
22/39 anonim válasza:
meg azért mégsem mese. a mesének alapvetöen az a lényege hogy az ember tanulljon belőle. pl emberi tulajdonságokat ad az állaotknak növényeknek hogy "érdekesebb" legyen de azt leszámítva mintha ember tenné emberrel vagy mintha emberekröl szollna a mi világunkra az emberek hibáira mutat rá. még az animét véleményem szerint nem ez motivállja. az anime nem tanít és mégis alternatív világban vagy valoságban játszodik és nem az emberi hibákra mutat rá hanem inkább az érzelmekre ezt nemtudom másképp kifejteni. akinek megvan hozzá a szintje az érti miről beszélek vagy mire akarok kilyukadni. meg tény hogy a régi mesékben is van brutalitás pl ahogy mondtad bedobják a farkast a toba vagy hogy megeszi a banya jancsit és juliskát de azok nem a konkrét erőszkra akarnak rámutatni mintsem hogy megtanítsák hogy azt nemszabad mert az rossz a gonosz banya is ezt csinállta de közel sem egy kalap alá vehető egy horror animéval ahol a szereplő letépi az áldozat fejét a vérét issza levágja stb... ez már nem azt mutatja be hogy ezt nem szabat egész más a célja vele ugyhogy nem egymásmellé tehetők vagy összerakhatok véleményem szerint. az meg pláne hogy azért veszik őket egy kalap alá mert a mesék meg az animék ugyanugy rajzfilmek az csupán a bemutatás modja. a képregényt se keverik össze a mangával vagy a reklámok amik mini rajzfilmek pl a kistehén akkor ilyen alapon az is mese... érted szoval nem egyáltalán nem ugyanaz. más a téma más a mondanivalo és sokszor más közönséget is szolít meg csupán a közlési mod mindkettö esetében a rajzfilm ennyi... jah és szerény véleményem szerint sokkal több embernek kéne animékat néznie inkább mint ezeket az agyzsugoríto sikersorozatokat amikböl sem tanulni nem lehet sem semmi csak az agysejteket ölik, tény hogy az animések lényeges százaléka intelligensebb ember az átlagnál. csak sajna sokan emiatt a rajzfilmes közlési mod miatt letudják annyival hogy "én nem nézek mesét" vagy hogy "buta kínai mese" ezen emberek vagy tul alacsony értelmi szintel rendelkeznek hogy felfogják mi is az vagy csak túl büszkék hogy olyasmit nézzenek ami miatt kicsit is kiloghatnak az átlagbol... sajnos
2013. szept. 20. 14:47
23/39 anonim válasza:
"tény hogy az animések lényeges százaléka intelligensebb ember az átlagnál"
Bizonyítsd, ha tény. Szeretnék látni egy linket egy megbízható felméréshez, kutatáshoz, hogy az ilyen megszólalást akárcsak félig komolyan lehessen venni.
Én rendszeresen nézek animét, olvasok mangát, stb. Tehát nem a japán holmik ellen beszélek, egyszerűen csak nagyon utálom, ha valaki a hobbijával akarja bizonyítani a szellemi felsőrendűségét másokhoz képest. Plusz ez a fajta hipszter nagyképűség nem tesz jót az adott hobbi rajongóiról / művelőiről kialakuló képnek sem.
2013. szept. 20. 15:06
24/39 A kérdező kommentje:
Kedves 22.
Lehet hogy nem olvastad az elöbbi kommentemet de másoltam mese műfajának meghatározását és ott egy szó sincs tanulságról hanem a mitológiáró ami a legtöbb animében megtalálható.
Az pedig egy tévkébzet hogy minden mese lényege a tanulság vannak olyanok de azokat tanulságmesének hívjuk. Ha nekem nem hiszel kérdezz még egy irodalomtanárt .
Attól még nem lessz érzelmileg megrázóbb
2013. szept. 20. 22:04
25/39 A kérdező kommentje:
Az érintőképernyő átka (nem vagyok ám ennyire gyökér csak kb. 10 napja vettem új tabletet és még nem jöttem bele a használatába).
Na folyt. köv.
. . .hogy fejeket vágnak le (mint a mai "remek" horrorfilmekden amikben az a lényeg hogy minél több embert belezzenek ki és minél részletesebben mutassák) hanem csak undorító.
2013. szept. 20. 22:15
26/39 anonim válasza:
"s ott egy szó sincs tanulságról hanem a mitológiáró ami a legtöbb animében megtalálható. "
Írj tíz ilyet.
2013. szept. 21. 13:19
27/39 anonim válasza:
többé lószärt nem kommenteleg ilyen animés fäszságokhoz, mert akármelyik kommentemben mondom, h az anime szär, és egy későbbiben jelzem, h azt is én írtam, máris 2x0%-os értékelést kapok, ami már csak azért sem kóser, mert mind a 2 válasz értelmes, nem kifogásolható. A GYK szerkesztőségének meg ajánlom a pontozás jelentése lehetőséget elhelyezését az oldalon, és előre is köszi. az animebhuziknak meg csak annyit, ha nem tetszik a komment, akk pofa befog, és lapozz tovább, a bal egérgomb nyoma nélkül, és akkor senki nem lesz dühös a másikra, ergo nem sértegettem senkit, csak azt aki megsértődik már azon is, ha mesének nevezik az anime-t, őket meg inkább sajnálom, eléggé depressziósak lehetnek. szal újból grat GYK közösség, és köszönöm az "elismerést"
2013. okt. 17. 23:32
28/39 anonim válasza:
utolsó: és még csodálkozol hogy levagy pontozva.... inkább keress valami jó animét és csak utána szóld le az összeset! sok régi "mese" pl. pokémon, dragonball vagy sailor moon anime amiket régen néztél. szarak voltak? nem? akkor kuss! szarak voltak? igen? akkor is kuss! XD vagy nem láttad öket? akkor sürgösen nézd meg mert sokkal jobbak mint az amcsi szarságok amik mennek ma a tévében.
2013. okt. 18. 16:19
29/39 anonim válasza:
utolsó előttinek teljesen igaza van, te is csak a MESÉKKEL tudsz amúgy jönni, a pokemon egy szar (2 évtizede még nézhető volt, de most..) a yugiyoba meg kezdetektől fogva valós, létező démonok szimbólumait használták, és azok a kártyát rettenetesen káros hatással voltak a gyerekekre (ki tudja, tán azért ilyen ez az új generáció amilyen), amúgy például nekem sincs tévém, nem nézek tévét, így pl én sem találkozok a kereskedelmi csatornákkal, amiket egy előbbi fäsz említett, sem amcsi akármikkel, amiket meg te említesz. és tényleg felháborító ez a közösség, mert ez is kapni fog egy pár 0-s értékelést, az tuti. már egyáltalán nem lehet komolyan venni az értékelést, mert ha valakinek valami nem tetszik, akkor máris értékel. ez ellenben, ha valaki ad akárhova egy jó választ, 93%, hogy nem lesz értékelve, legalábbis pozitívan biztos nem.
2013. okt. 19. 17:17
30/39 anonim válasza:
:D Mennyien írtatok ^_^ de jó hogy nem vagyok egyedül
..
figyi. Egy egyszerű válasz. azért mert a mese a kisgyerekek szórakoztatására épül. az anime viszont olyan dolgokat tanít neked amit mindenkinek tudnia kellene... a rajzfilmek többnyire nem szólnak semmiről.. pl amikor jerry eltalálja egy kalapáccsal tom fejét meg spongebob táncraperdül az új sütőlapáttól. Ezek azért vannak hogy agyerekek ellegyenek... de az anime megtanít hogy hoyglegyél erős érzelmileg :) na jó... de az biztos hogy a rózsaszín párduc nemm ér fel a narutóval :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!