Miért szeretik annyian a yaoi animéket?
"Mert az otaku lányok a yaoiban lelik örömüket. Ez ugyanaz mint az Otaku fiúk yuri és ecchi animéket néznek. "
Ez nem igaz! Mindkét fél között megtalálható a normális réteg, akik nem néznek ilyen szennyeket.
Nem tudom, mások miért néznek yaoit, de az én indokommal teljesen tisztában vagyok. Speciel azért preferálom a fiú-fiú párosítású mangákat/animéket, mert a hímnemű karakterek személyisége fényévekkel jobb, mint a legtöbb női karakteré. És sokkal kevésbé idegesítőek, mint egy átlag shoujo anime főhősnője. Pláne, ha az az anime egy visual novel adaptációja. Nézzük csak példának az Uta no Prince-Sama vagy az Amnesia leánykáját. Szerencsétlen, butuska, kezdetben nem igazán veszi észre, hogy egy halom bishi odavan érte, stb. És akkor az érem másik oldala: Gakuen Heaven. Ez egy shounen-ai/yaoi visual novel, aminek viszont az animeváltozata igencsak izgalmas. Egyáltalán nem az a hardcore-fajta, és akciójeleneteket is csempésztek bele, emellett a főszereplő fiú a legkevésbé sem zavart.
És még egy plusz indok - amivel szerintem legtöbb fujoshi-társam egyet is ért: Két fiú kibontakozó szerelmét és esetlegesen elmélyülő kapcsolatukat minimum kétszer olyan jó csodálni, mint a hagyományos fiú-lány párosét, ugyanis ott csak a lány helyébe képzelhetnénk magunkat, és álmodozhatnánk arról az egy fiúról, yaoiban viszont egyből kettőt is kapunk. ^^
(Bocsánat az elfuserált válaszért, próbáltam valamit gyorsan összedobni~ x///x)
"mert a hímnemű karakterek személyisége fényévekkel jobb"
Ezzel még én sem tudok vitatkozni.
De szegény kislányt ne szoktasd már rá ilyesmire...
Bocsánat, bocsánat~ Ha nem szeretné, természetesen nem erőltetem. :D (Megjegyezném, zsenge animés koromban (bő két éve - későn kezdtem, sajnos, de próbálom behozni a lemaradásom ^^) még én sem szerettem a yaoit. De aztán egyik osztálytársam bemutatott neki, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. :"3)
Azért annak nagyon örülök, hogy egyetértesz velem, kedves előző válaszoló. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!