Hogy viselkedjek egy conon, ha bunkó karaktert cosplayezek?
Tényleg igen fontos lenne a válasz.
Szóval.
Ne tessék nagyon ellenszenves szereplőre gondolni, csak szimplán olyanra, aki nem túl kedves, arrogáns, esetleg egy kicsit antiszociális stb. Egy cosplay akkor lesz igazán jó, ha az ember átveszi a karakter jellemét és szokásait. De ha mondjuk conon megkérdeznék tőlem mint ,,bunkó karaktertől", hogy ,,Készíthetnénk egy közös fényképet?" meg hasonlók, és a karakterhez hű - és nem túl kedves - mondatokkal válaszolnék, akkor onnantól kezdve tutira nem szimpatizálnának velem. Értitek, mit szeretnék mondani...
Még soha életemben nem voltam conon, így nagyon fontos, hogy pozitív élményeket szerezzek, ráadásul alapból a fent leírtaknak kb. a 180°-os ellentéte vagyok. xD (DE színészkedni egy igazán minimális szinten azért tudok. Remélem. :D)
Valószínűleg nem viselkednék teljesen úgy, ahogy majd eltervezem, de azért pár jó tanácsot szívesen vennék. Köszönöm. ^^
Köszi a választ. :)
Cosplayezni mindenképp szeretnék, de ezt a bunkó karakter-dolgot majd csak sokadik alkalomra tervezem. Konkrét szereplő nincsen, csak gondoltam, jó, ha arra a lehetőségre is felkészülök. ^^
De akkor majd nem fogom annyira durván komolyan venni a dolgokat. :)
Megszólalhatsz, hogy "Nah, már megint egy rajongó...", egy kicsit fáradt, legyötört hangon, aztán átkarolod Őket ( ha lányok ), vagy pózolsz valami karakter-hűt ( ha fiúk ) és vigyorogsz a képen. Utána vigyorogva megköszönik a képet, majd te is ugyanígy megköszönöd nekik, majd mész tovább a dolgodra. : )
Különben, nem kell az egész Cont végigantiszockodni, mert a karaktered olyan; élvezd, és elég csak a képeken úgy viselkedni, vagy mondjuk perf, és satöbbi közben.
Hát, nem tudom, hogy vagy vele, de gondolj bele, hogyha te mennél oda valakihez fénképezkedni és ő bunkó lenne, nem hiszem, hogy utána azt gondolnád róla, hogy huuu de jó fej. Meg nem feltétlenül csak azért mennek lefényképezni mert ismerik a karaktert, hanem azért is mehetnek mert tetszik nekik a cosplay-ed, és nem fogják jónéven venni ha ilyen hangnembe beszélsz hozzájuk.
Pl. engem sokan fotóztak le mikor mágusnak öltöztem, és egyáltalán nem viselkedtem úgy mint egy mágus és nem is varázsoltam. (mégis jó volt a cosplayem, mert hasonlított a kinézetem arra akinek beöltöztem). Helyette magamat adtam, hisz egyrészt ezért is van a con. Itt nem csúfolnak hogyha animés vagy, vagy imádod a számítógépes játékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!