Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az anime mese? (Kérjük, hogy...

Az anime mese? (Kérjük, hogy a kérdés mezőbe írd a kérdésed, ne a magyarázathoz! Oda írtam, ahova kellet)?

Figyelt kérdés

Nekem megvan erről a véleményem, de kíváncsi vagyok, mások hogy látják.

(Kérdőjel a végére, mert máshogy nem engedi föltenni.)

2012. aug. 3. 20:37
1 2 3 4 5
 11/47 waland ***** válasza:
100%
Alapvetően az animék legjava valóban inkább mese különböző korosztályoknak (mint Pl. az amerikai comic is), de nem minden anime mese, és én itt nem a higurasira vagy az Elfen Liedre gondolok, mert ezek tényleg inkább felnőtt horrormesék (főleg az EL), hanem Pl. a Grave of the Fireflies, ami bizony kőkemény dráma. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy ha az animéket meseként kezeljük, akkor bizony rengeteg különböző amerikai sorozatot is így kell kezelnünk, mert nehezen látom okát, hogyha pl. a Helsing mese, akkor a True blood vagy méginkább a Buffy miért ne lenne az.
2012. aug. 6. 21:31
 12/47 anonim ***** válasza:
61%

Ha az antifacet idézem, akkor:

"-NEM MESE! Az anime jelentése: japán eredetű rajzfilm. Az angol animation szóból ered.

-Nem film, Rajzfilm! Tehát: MESEE!:D"

idéztem :D

2012. aug. 11. 03:37
 13/47 anonim válasza:
100%

Emberek nyugiii. Keveritek a szezont a fazonnal.

Mi a mese? Egy műfaj. Tanulságot tartalmazó gyerekeknek szóló történet. Akár tetszik, akár nem, a mese gyerekeknek szól, és igen, kitalált történet. És ennek nem feltétele az, hogy rajzolva legyen, hiszen a mesekönyvben is mesék vannak. Emellett léteznek mesefilmek is, amik mozifilmek élő szereplőkkel, a műfaja mégis mese.

Mi az anime, vagyis アニメ? Az anime a rajzfilm neve japánul (az animation-ból rövidítve) tehát nem műfaj, hanem egy kivitelezési technika, ami ez esetben azt jelenti, hogy rajzolt mozgókép, és nem élőszereplős film.

Az animét mégis a filmekhez tudnám hasonlítani, hiszen ugyanúgy vannak benne horror, vígjáték, sci-fi, akció, stb. műfajok, és legalább ugyanolyan változatosak, ha nem jobban.

És igen, vannak az animén belül MESE műfajok is. (Lásd, Kukucska, Laputa, Nausica, Konan, stb) de ez egyébként elenyésző része az egész sokaságnak.

Tehát ne keverjétek, a fogalmakat összevissza, és vágjatok egymás fejéhez hülyeségeket. Az anime/rajzfilm egy kivitelezési technika, a mese pedig azon belül egy műfaj.

Ha minden kitalált történetet mesének neveznénk, akkor mondhatnám, hogy a Karib tenger kalózai és a Twilight is mese, mert kitalált történet, leült a forgatókönyvíró, és kipattant a fejéből. Jó-jó, persze, mondhatjátok, hogy "de ezek nincsenek rajzolva". Akkor azt mondanátok a South Parkra, vagy a Family Guy-ra, hogy mese? Mert én még nem hallottam, csak azt, hogy rajzfilm. Mert ha jól tudom egyiknek az ismertetőjénél sincs a műfajnál ott, hogy "mese", max. az, hogy animációs film, vagy animáció, de azt is csak azért tüntetik fel, hogy tudják az emberek, hogy rajzolva van. Ezzel szemben pl. a Disney Hófehérkénél ott van, hogy mese.

Szóval szerintem felesleges olyan veszekedéseket folytatni, hogy "de mese" meg "nem, nem mese", mert mindkettőnek lehet igaza. A Kukucska anime pl. mese, de a Death Note anime egyáltalán nem.

2012. aug. 16. 20:14
 14/47 anonim válasza:
83%
Ja, és apropó.. Ha már a mesébe mindenki odaírta, hogy kitalált történet, akkor mi van azokkal az animékkel, amik egy-egy történelmi eseményt mutatnak be teljesen hűen? Pl. a Hijikata Toshizou Shiro no Kiseki, ami a Shinsengumi nevű japán szamurájcsapatról szól, akik a sógunt védték, és minden szereplő, aki az animében van, tényleg létezett, és tényleg azok történtek az 1800-as években, amit az anime bemutat. Egyetlen energiagömb, teleportálás, varázserő nincs benne, csak a puszta tények, megrajzfilmesítve. Szóval, valaki? Értelmes válasz? Ez is mese, mi?
2012. aug. 16. 20:30
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Mese: a magyar nyelvben többértelmű, de eredetileg tanulságos gyerektörténet. Filmek és könyvek esetén az eredeti értelmezést kell figyelembe venni. Ezáltal az animék nagy százaléka nem mese.
2012. szept. 17. 15:38
 16/47 Doo^^ ***** válasza:
0%
AZ ANIME NEM MESE!! SOK FASSZÓPÓ FOGYATÉKOS ,AKIK NINCSENEK TISZTÁBA A SZAVAK JELENTÉSÉVEL!
2013. márc. 19. 20:33
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy az anime nem mese , teljesen egyetértek , viszont moderálhatnád magad , le lehett volna írni kevésbé 10éves szinten is előző.
2013. márc. 19. 20:40
 18/47 A kérdező kommentje:

Doo^^

Szerintem pont te vagy az, aki nincs tisztában a szavak jelentésével. Én megrögzött animerajongó vagyok azóta, hogy először vetítették az RTLklubon a Dragon Ballt. És azt kell mondjam, hogy az anime mese. Sőt, azt is, hogy az anime nem különb a nyugati rajzfilmektől, csak a rajzolása egységesebb. Az animék jobban hasonlítanak egymáshoz, mint a nyugati rajzfilmek egymáshoz. És kicsit visszafoghatnád magad. Hány éves vagy? 14? 15?

2013. márc. 20. 08:38
 19/47 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, nem hiszem el hogy igazi animefan lennél.

És az anime, NEM mese.

A mese ahogy már sokan írták kicsiknek szólnak, vagyis a mai értelemben vett mese a kissebeknek kèszült, tanulságos stb.

Ezért a hentait, yaoit, meg lolicont, horrort, vagy akár a shoujot ne mesézze senki.

Van is egy ideillő storym.

2013. ápr. 24. 00:23
 20/47 anonim ***** válasza:
38%

Utolsó el tudta magyarázni ahogy nekem féléve nem sikerült .

Ha egy yaoi-t vagy hentai-t valaki mesének néz helyben fordulásból megfejelem a padlót.

2013. ápr. 24. 01:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!