Mushoku Tensei című anime miről szól?
Elkezdtem nézni még régebben de aztán (asszem) a 4. résznél abbahagytam. Viszont most egyik barátnőm ajánlotta hogy nézzem a 2. évadot, de nem akarom újranézni az 1. évadot és már alig emlékszem valamire belőle.
Miről szól az első évad? És a 2. tényleg jobb?
10, Összehasonlíthatatlan a kettő. Az egyiknél egy ország fővárosát egy másik, az országgal kifejezetten ellenséges viszonyban lévő ország fővárosával keverik össze, ami sokaknak valóban sértő lehet (hogy mennyire jogosan, az más kérdés)
Azzal, hogy a hikikomori szót elírtam és hikimorit írtam helyette az égvilágon senkit nem sértettem meg (ha valakinek mégis elég ennyi, hogy megsértődjön, annak egy pszichológust javasolnék), és rajtad kívül valószínűleg senkit nem is érdekel.
Annak is pszichológus kellene, aki képes olyat leírni, hogy Magyarország ellenséges viszonyban van Romániával.
De egyébként elég biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan felháborodás lenne, ha Moszkvának hívnák Bp-et, hogy egyik nagy barátunkat említsem.
13,
,,Annak is pszichológus kellene, aki képes olyat leírni, hogy Magyarország ellenséges viszonyban van Romániával."
Te egy barlangban élsz? Menj ki emberekkel beszélgetni egy vidéki kisvárosban/faluban de még csak az se kell, elég ha van interneted..
Komolyan azt gondolod hogy ez nem egy létező jelenség? Lehet kormányzati szinten jó viszonyban van a két ország (nem tudom, annyira nem érdekel a politika), de társadalmi szinten ez egy létező jelenség amivel mindenki tisztában van. Gyakorlatilag 6 éves korára minden magyar megtanulja, hogy a románoknak szőrös a talpa és nem fürdenek (jó, nyilván viccelek, de érted, hogy mire célzok)
Én nem állítom, hogy minden magyarra jellemző ez, sőt, még csak azt se mondom, hogy a többségre igaz, főleg edukáltabb helyeken/Pesten valszeg ez nem annyira jellemző (rám se amúgy, én pl full lesz*rom trianont és a románokat is, abszolút semleges ország), de így meghökkenni ezen a kijelentésen szerintem egyenesen szánalmas.
VÁRJ!! Ugye te nem ugyanaz a szerencsétlen vagy (amennyiben nem, akkor ezt a jelzőt visszavonom), aki egy másik Rudeusos kérdés alatt félreértett egy kifejezést és azon vergődött 20 kommenten keresztül? UGYE NEM?
Ha igen, akkor ne fáraszd magad, hanem éld szépen az életed, szeretném előre leszögezni: NEM ÚGY ÉRTETTEM azt, hogy ,,ellenséges viszonyban lévő ország", ahogy te gondolod. Úgy értettem, ahogy rajtad kívül a világ összes embere megértené, felfogná, és kötekedés nélkül továbblépne.
Rendben vagyunk?
Uhh, elég szánalmas ez a magyarázkodás. Kiderült, hogy rasszista vagy, aztán most próbálod lerázni.
Csak, hogy tisztázzuk. Egész életemben vidéken éltem, pár ezres falutól közepes városokig mindenhol és a valóság az, hogy nem gondolják ezt az emberek.
Te vagy rasszista és ennyi.
"aki egy másik Rudeusos kérdés alatt félreértett egy kifejezést és azon vergődött 20 kommenten keresztül? UGYE NEM?"
Nem tudom, az se rémlik, hogy láttam volna másik Rudeus-os kérdést.
"Úgy értettem, ahogy rajtad kívül a világ összes embere megértené, felfogná, és kötekedés nélkül továbblépne."
Még erre reagálva.
Nem, a szavaknak jelentése van. Én úgy értelmeztem, amit mondtál, ahogy a magyar nyelv szerint kell. Vagyis értelmes ember értelmezi így.
Akkor legalább tanulj meg magyarul, kis migráns.
,,Kiderült, hogy rasszista vagy, aztán most próbálod lerázni."
Őszintén, a kutyát nem érdekli hogy egy névtelen internetes senki akit 2 nap múlva elfelejtek és legközelebb akkor fog újra eszembe jutni, mikor egy újabb MT-s kérdés alatt vagy a pedo mc-t védi, vagy egy újabb kifejezést ért félre és ezért belémköt mit gondol rólam. Ha szerinted rasszista vagyok, akkor szerinted rasszista vagyok, sajnálom.
,,Egész életemben vidéken éltem, pár ezres falutól közepes városokig mindenhol és a valóság az, hogy nem gondolják ezt az emberek."
Az egy dolog hogy ott éltél, amíg csak akkor hagyod el a szobádat, amikor anyádék 2 hetente egyszer leküldenek a kisboltba hogy csinálj is valamit és egész nap loli hentaiokra rángatod, és gyakori kérdéseken éled ki a frusztrációdat minden baromságba belekötve, ahelyett, hogy élnéd szépen az életed, addig hiába élsz vidéken, semmit nem fogsz tudni a vidéki emberekről. Kezdem megérteni, hogy miért kezdtél el a hikikomori szó elírásán vinnyogni, ma is tanultam valamit, a hikikomorik nem szeretik, ha elírják a nevüket! Ahogy korábban is leírtam, annyira nem ismerem a japán kultúrát, mint az itt lévők közül néhányan, akkora animanga-fétisem sincs, mint sokaknak itt, de ha EGYETLEN egy hikikomorit vagy magát annak valló embert is megsértettem azzal, hogy úgy hivatkoztam rájuk, hogy "hikimori", akkor SAJNÁLOM! Tudtommal a hikimori szónak semmilyen negatív jelentése nincs, ellentétben az általad felhozott példával, amit sokak (megint csak, hogy jogosan-e vagy sem, az más kérdés, de alapja az van) vehetnek sértésnek, de mindegy.
Nekem volt ukrán (még csak nem is román) évfolyamtársam ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN és a srác olyan szintű bullyingot kapott 12-13 éves gyerekként, amivel ritkán találkoztam azóta is - a bullyingnak 90%-ban a származása volt a tárgya.
Sőt, Romániában is voltam, nem is egyszer, legelőször általánosban, később felnőttként is, és habár nyilvánvalóan nem éreztem magam veszélyben vagy bármi ilyesmi (nekem nem túl intelligens idősebb rokonaim közül mondtak olyat még gyerekként, hogy ha Romániában magyarul megszólalsz, megvernek, meg ilyenek, ami nyilván egy nevetséges baromság olyan emberektől, akiknek lövése sincs a világról), de ott is megtapasztaltam ezt a jelenséget. Persze gondolom magyarázkodásnak tűnik ez is, ami megint csak senkit nem érdekel, ha nem hiszel nekem, akkor sajnálom.
,,Én úgy értelmeztem, amit mondtál, ahogy a magyar nyelv szerint kell. Vagyis értelmes ember értelmezi így."
Te vagy autista vagy (tipikus tünete amúgy ez a showműsor amit előadsz), vagy tényleg nem szoktál emberekkel beszélgetni. Tudod előbb utóbb, ha eleget kommunikálsz emberekkel és nem vagy analfabéta, akkor kialakul az emberben az absztrakt gondolkodás, az elvonatkoztatás, és a következtetés képessége.
Te az ,,addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik" mondást is úgy értelmezed, hogy egy valódi korsó elmegy lábakkal a kútra aztán összetöri magát?
18, Megpróbálom magam visszafogni, mert az előző kommentem után kicsit megsajnáltalak, azért azt a többieknek szeretném hangsúlyozni, hogy ez a beszélgetés nem előzmény nélküli:
,,A magyar nyelv jelenlegi szabályai szerint vagy pedofil, ehhez az én személyes véleményemnek semmi köze."
Az előző kommentedben még rasszista voltam, a pedofília még csak fel sem merült, de nem tudom miért várok konzisztens érvelést. Egyáltalán a beszélgetés melyik kommentjében hoztam fel bármilyen pedofíliára utaló témát még csak említés szintjén is?
,,Nekem csak balkezes ismerősöm van, akkor a bolygón biztosan mindenki balkezes."
Szeretnéd, ha szemléltetném, hogy miért hívják ezt érvelési hibának?
Nem, nem ezt mondtam, sőt, még csak nem is utaltam erre, egyszerűen egy példát hoztam fel a saját személyes környezetemből. Nem ez volt az egyetlen érvem amúgy, de mindegy. Nincsenek hivatalos adataim erről, de a Népszava csinált kb 2 éve egy felmérést, hogy a magyarok melyik nemzeteket "nem kedvelik" és a románokat kb 35-40 százalékuk mondta. Ami megint nem reprezentatív hiszen elég kicsi a mérési tartomány, de az azért beszédes, hogy egy kifejezetten baloldali, liberálsi (vagy ebben nem vagyok biztos, nem követem annyira a magyar politikát, hogy kik olvasnak Népszavát, de én úgy tudom, hogy az egy baloldali lap) lap szavazóinál is 40% körüli ez az arány, a logika azt diktálja, hogy egy jobboldali, "patrióta" (lol) lapnál ez az arány még sokkal nagyobb lenne.
"Te vagy autista vagy (tipikus tünete amúgy ez a showműsor amit előadsz)"
,,Mármint az érvelés?"
Nem: ,,Szó szerint érti a dolgokat. Ha például valaki azt mondja, hogy "Elvesztettem a fonalat", vagy "Szúrja a szememet ", nehezen érti meg, hogy valójában mire gondol."
Elmondom mégegyszer: Nem ez az első alkalom, hogy szavak szó szerinti jelentésén lovagolsz, én pedig nem először mondom el, hogy EGÉSZ ÉLETEMBEN, soha, senkinek nem okozott különösebb gondot felfognia amit mondok rajtad kívül, sőt, olyan kifejezéseket, amikbe te korábban belekötöttél és szó szerint értelmeztél én SZÁMTALAN embertől hallottam mind a személyes környezetemből mind az interneten, gyakorlatilag köznyelvi kifejezésekbe kötsz bele állandóan, mert egyszerűen problélmáid vannak az értelmezéssel. Ezért mondtam, hogy vagy hikikomori vagy (nem sértésnek szántam ezt önmagában, de ha valaki nem adja meg nekem a tiszteletet, az ne is várja el) vagy autista vagy.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!