Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Csak nekem van elegem már...

Csak nekem van elegem már ezekből az animékből? (Leírás)

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy van-e az ilyen animének külön "műfaj neve", mint pl. az reinkarnációs az isekai, de nagyon idegesítenek már ezek az animék:

Szóval van a gyenge, ártatlan fiú, aki valójában "különleges", de ő erről vagy nem tud, vagy nem akar vele dicsekedni, és akkor gyűjt maga köré egy női háremet, akik szintúgy erősek mint a fiú, de mégis a fiú a legerősebb. És akkor ha bármi történik az egyik lánnyal, Úristen, megkarcolja őt egy ellenség, akkor a fiú egyből rage üzemmódba vált, és a fiú minden egyes rage-s jeleneténél a háreme "csodálkozik", hogy milyen erős, stb.

Közben a fiúnak meg olyan idegesítő, nyálas, kislányos, tenyérbemászó pofája és személyisége van hogy legszívesebben belevernék egyet a fejébe. Bocsi a kifejezésért.

Csak engem idegesítenek az ilyesmi animék? Vagy van más is? Vagy én vagyok egyedül ilyen "beteg"?

2023. jún. 22. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%

Nézz felnőtteknek való animéket, pl pszichológiai, felnőtt dráma. Az isekai és a fantasy alapvetően gyerekeknek van, tiniknek is.

Csak akkor, ha majd felnőtt animéket nézel, nehogy az legyen a gondod, hogy csak a felszínét érzékeled, és nem érzékeled esetleg a mélységét, vagy hogy unod... ;-)

Felnőtt animék pl:

Mousou Dairinin

Satsuriku no tenshi

Happy sugar life

Psycho-pass

Serial Experiments Lain

2023. jún. 22. 16:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2023. jún. 22. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Hát ha nem jönnek be az ilyenek akkor ne nézd :)

Amúgy én már majdnem 40 vagyok, de az ilyen animék a kedvenceim. A személyiségem ugyanúgy el van csesződve, mint a főszereplőknek az animékben amikről írsz. Ezek nekem inkább ilyen álomvilágok amikbe néha elvarázsolódok kicsit :D

Az Isekai wa smartphone to Tomo ni-re is éveket vártam, mert nekem ez a fő kedvencem ezekben az isekai-okban. Most kijött és már többször megnéztem, már ilyenekkel álmodok :)

2023. jún. 22. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
Ja még azt akartam írni, hogy lehet neked azért nem jönnek be mert másabb (határozottabb) személyiségű vagy.
2023. jún. 22. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
24%
Jah engem is. Van úgy, hogy maga az anime jó lenne, csak a főszereplőt kéne kicserélni, mint pl. My Hero Academia.
2023. jún. 23. 11:48
 6/11 anonim ***** válasza:
30%

Mondjuk én ilyeneket kb. évek óta nem láttam. Mármint elég specifikus a leírás, hogy a legtöbb isekai-ra se legyen ez igaz.

Az mondjuk pont egy indokolt és még értékelhető főszereplő.

Akkor már jobb példa Naruto vagy Asta.

2023. jún. 23. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi, nekem pl naruto okés de asta és midoriya meg nem.

2023. jún. 23. 19:42
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 és #6

Naruto szerintem egy nagyon gáz főhős. Még egy halvány fingja sincs a szakmáról, amit 12 éves koráig tanult, pedig elképzelése, azért lehetne. Amúgy ha tényleg a legjobb akart lenni, akkor nem csínytevésekre pazarolta volna az idejét hanem a tanulásra és edzésre. Kurama csakrája nélkül pedig nem is lenne akkora ász.

Asta sem sokkal másabb, de a Black clover-ben jobban működik az, hogy a főszereplőnek vért kell izzadnia azért, hogy egyenlően kezeljék, mert Asta a maga világában tényleg páratlan, és mindenkinél nagyobb hátrányban van. Naruto-nak meg csak annyi problémája volt a technikákkal, hogy nem tudta kezelni azt az észbontóan nagy mennyiségű csakrát, amivel rendelkezik.

Midoriya Izuku pedig az egyik legjobb shonen anime főszereplő. Legalábbis egy fokkal egyedibb, mint a többség.

2023. jún. 23. 22:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Lehet kicsit félrevezetően írtam oda az isekai-t a leírásban, bocsi!

Az csak egy példa a műfajokra nézve.

Mert nem tudom, hogy ezeknek az animéknek, amik idegesítenek engem (amikről a leírásban írtam), van-e saját műfajuk. És azért írtam oda az isekai-t, mert az a reinkarnációs animék együttes neve.

Illetve köszönöm a válaszokat, úgy látom, ahány ember, annyi ízlés.

2023. jún. 23. 23:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Az azért vicces, mert Asta személyisége 100%-ban Naruto. Sőt, a Black Clover egy jobban kivitelezett Naruto. Egyik se kifejezetten jó, de a Black Clover egy fokkal jobban csinálja azt, amit a Naruto akart.

Midoriya azért működik a 3 közül a legjobban, mert a személyiségét annak megfelelően alkották, ahogy valójában történt volna. Ha abban a világban nincs képességed, akkor bizony te leszel az, akit szivatnak majd.

Ezzel szemben Asta és Naruto személyiségét a világtól függetlenül kitalálták és beleillesztették oda. Gyakorlatilag semmi tényleges jele nincs annak, hogy egy ilyen világban éltek, ahol úgymond ők voltak a tápláléklánc alján.

Mert ha most belegondolsz, akkor ez a hangos, hiperaktív viselkedés forma, általában az elkényesztetett gonosz maffia főnökök gyerekei szoktak lenni.

Amit leírtál Naruto-ról, azt kb. el lehet mondani Asta-ról is. Mármint, abban a világban ténylegesen az, hogy fizikailag edz, nem kellett volna előnyt jelentenie. Ő is azért tud valamit, mert megkapta azt az erőt (spoiler miatt írom így). Fizikai erőnlét egy varázslat által vezérelt világban normális esetben nem jelent semmit.

És Asta-t sem azért kezelték egyenlően, mert vért izzadt, hanem mert a képessége olyan különlegessé tette. Sosem a fizikai erőnléte volt a meghatározó.

"És azért írtam oda az isekai-t, mert az a reinkarnációs animék együttes neve."

Hát igen, csak önmagában az nekem kevés. Mármint ha az egész genre-t nem szereted, az oké, de nagyon nehéz mindet együtt kezelni és azt mondani, hogy mindből elege van valakinek, amikor isekai-on belül is vannak új animék.

Tehát ez olyan, mintha azt mondanám, hogy elegem van a Mahou Shoujo animékből és egy kalap alá veszem a tök átlagos animéket a Madoka Magica-val.

2023. jún. 24. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!