Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen élőszereplős sorozat/an...

Milyen élőszereplős sorozat/animesorozat van a netflixen, ami a2-es szinten is érthető?

Figyelt kérdés
És egy mai gimis számára elvezhető

2023. máj. 11. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Bármi érthető A2-es szinten is - valamennyire.
2023. máj. 11. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Fogalmunk sincs, hogy neked mi mennyire megy. Csak kezdj el nézni valamit, aztán ha nagyon nem érted, keress másikat.
2023. máj. 12. 14:24
 3/6 D-Mano ***** válasza:
4%

A kérdező egyértelműen mondta, hogy A2-es szintnek megfelelő tartalmakat keres. Így teljesen irreleváns az, hogy aki számára a címajánló kérve lett, milyen szinten áll, mivel az A2-es szint, ami kimondottan a kérdésben szerepelt!! (egy bizonyos sávon belül) viszonylag konkrét megfogalmazás.

Az A2 szint kb. semmire nem elég, max. mérföldkő-jelzőnek jó nyelvtanulók számára.

Az alapfokú nyelvvizsga és a középfokú angol érettségi is a B1 szint.

Szóval a A2-vel maximum nyelvi oktatóanyagok vagy kisgyermekeknek készült mesék értelmezhetőek. Nem használok Netflixet, de ha valamit találhatsz Netflix-hez hasonló közegben A2-es szinten, az csakis kisgyerekeknek szánt mesefilmek, mesesorozatok lehetnek.

2023. máj. 13. 00:59
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

"Az A2 szint kb. semmire nem elég"

Dehogynem:

Az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserél információt mindennapi tevékenységekről vagy témákról. A nagyon rövid információcserére még akkor is képes, ha egyébként nem ért meg eleget ahhoz, hogy a társalgásban folyamatosan részt vegyen.

Egyszerű eszközökkel és mondatokkal tud beszélni a családjáról és más személyekről, életkörülményeiről, tanulmányairól, jelenlegi vagy előző szakmai tevékenységeiről.

[link]

Egyszerűbb információkat, párbeszédeket, a lényeget bármilyen filmből vagy magasabb szintű nyelvi oktatóanyagokból is megérthet A2-es szintű nyelvtudással is. Minden egyes szót meg mesékből se fog megérteni (valószínűleg még magasabb szintű nyelvtudással sem).

2023. máj. 13. 07:25
 5/6 D-Mano ***** válasza:

Ebben az egész kérdésben én voltam az első, aki értelmes választ adott a kérdezőnek (azaz: angol nyelvű oktató anyagokon kívül leginkább csak kisgyerekek számára készült mesék érthetőek meg JÓL ezen [az A2-es] szinten. Szóval pl. ha a Netflixen elérhető a "Bing" mesesorozat, azt nagyjából érteni fogja), ennek ellenére vajon miért én lettem 0-ra lepontozva??

A mesék után jönnek a romantikus vígjátékok és hasonló egyszerű történetű és nyelvezetű sztorik (mind filmekben, sorozatokban, mind szinkronizált animékben), de az már B1 szint, akkor is ha valakinek csak A2-es nyelvvizsgája van, de azóta elérte legalább a B1 szintet tudásban.

Nyilván A2 szinten, ha valaki leegyszerűsítve szól a nyelvtanulóhoz (pl. tanár vagy túrista), akkor nagyjából érteni fogja, amit mondani akarnak neki, a multimédiás tartalmakból is kiszűrheti nagyjából a témát, de a tartalmat még nem fogja közelítőleg sem érteni, hacsaknem jóval átlagalatt egyszerű tartalomról van szó (oktató anyagok, KISgyerekeknek szánt mesék, hasonlók).

Sokszor ajánlják nyelvtanulóknak egyszerűbb gyerekmesék nézését. Az képes rögzíteni az alapot és sikerélményt is ad, mert megért az ember egy nem külön nyelvtanulóknak szánt összefüggő idegennyelvű szöveget, multimédiás tartalmat.

Azt írtam, hogy nincs Netflixem, így ennél specifikusabb nem tudtam / nem tudok lenni a válaszomban. De pl. ha a Chi's sweet home anime fent lenne Netflixen angol szinkronnal, az 100% jó anyag lenne.

2023. máj. 13. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

"vajon miért én lettem 0-ra lepontozva??"

Azért, mert erre járt két olyan belépett felhasználó, aki nem találta hasznosnak, amit írtál (miközben lehet, hogy huszonöt másik meg hasznosnak találta, csak épp nem volt kedve szavazni, vagy épp nem volt belépve, és nem akart csak azért belépni, hogy szavazzon, stb.). De az is lehet, hogy azok ketten véletlenül kattintottak arra, hogy nem hasznos. Meg az is lehet, hogy nem a haszontalanságát, hanem mondjuk az ellenszenvességét akarták kifejezni annak, amit írtál. Miért nem tökmindegy?

2023. máj. 13. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!