Manapság már mindenki néz animét és/vagy olvas mangát Magyarországon?
Bocs, akkor máshogy mondom. Ha ezek megerőltetőek és problémásak, akkor igazi könyvet se vegyél a kezedbe, mert fizikailag sokkal több mozgást igényel egy könyvet lapozni, tartani, mint számítógépen összesen kb. 3 ujját minimálisan mozgatni.
"Ez egy rettentően indokolatlanul bunkó komment vol"
Nem az volt. Ez tény volt.
" a számítógépen nincs optimalizálva normálisan a mangaolvasás"
Egyébként de, pont ez az állítás, amit neked nem sikerült cáfolni.
"ÉS a túl sok képernyőnézéstól kifolyik a szemem, nem szívesen olvasok gépen"
Szintén rossz érv, mivel létezik e-book is, ahol nem képernyőt nézel.
"ráadásul mangákat venni meg nagyon drága"
Az animék se ingyen vannak. Vagy ignyen lelopod, akkor ezt meg lehet csinálni mangával is.
"Felnagyítasz a kommentemből egy darab szempontot, és ocsmány stílusban nekemugrasz"
Ez mellesleg érvelési hibát, amit bizony ostoba emberek követnek el.
Valamiért még mindig nem cáfoltál, viszont gerinced se beismerni, hogy nincs igazad, ellenben szerinted tények kimondása ocsmány stílus, szánalmas.
Tény, hogy ahhoz, hogy valamit a gépen felnagyíts, le kell nyomni EGY ujjad és egy másikkal görgőzni kell. Ez két ujj megmozdítása, még a kezedet nem is kell mozgaznod.
Ezzel szemben egy fizikai könyvet tartanod kell, de még ha le is raksz, akkor is a teljes kézfejedet mozgatod, hogy lapozni tudj.
Neked az előbbi kényelmetlen, meg túl bonyolult, de az utóbbi nem. Ez bizony nevetséges érv.
"vagy csak egyszerűen nem vagy normális"
IGen, ez igaz. Én nem vagoyk normális, amikor elkezdtél pattogni egy teljesen normálisan megfogalmazott kommenten. :)
"de gyanítom mindhárom egyszerre"
És mielőtt jössz, hogy most milyen stílusban írok. Abban írok, amiben nekem írtak.
Igen, ez a gyerekes hiszti a részedről szánalmas, gerinc hiányáról árulkodik.
A gyerekes hisztid neked van, hát elég olvasni a folyamatos provokáló stílusodat - egy mangaolvasás kapcsán -, most is folyamatosan a gerincemet sértegeted, ez megint csak egy ocsmány stílus. Érdekes, nekem nem jutott eszembe gerinctelennek titulálni téged, a konkrét személyedet sértegetni, holott te vagy az, aki provokálsz engem. Szerintem nem kellene érvetléstechnikával dobálóznod, amikor te a érvelési stílusod hagy maga után kivetnivalót. Teljesen máshogy reagáltam volna, ha kulturált stílusban társalognál, esetleg, ha segíteni akartál volna, küldtél volna valamilyen programlinket, amiben szerinted jól jelenik meg a manga is, de nem, te a gerincemet több ízben vitatod és leostobázol kilométeres kommentben, azért be kellene látnod, hogy ez nem normális társalgási stílus, és ha normálisan közelítesz felém, még akár talán nekem is segíthettél volna, ha te ilyen profi vagy a mangaoptimalizálás terén. Egyszerűen képtelen vagy egy véleménykülönbséget, nézeteltérést elfogadni és továbblépni, helyette beleállsz egy emberbe és sértegeted, ez nem egy felnőtt ember reakciója és eszmecserélési stílusa.
Veszel nekem ebookot mangaolvasásra? :) Csak mert mondjuk mások pénztárcájában nem kellene szerintem turkálnod, és lazán kijelentened, hogy akkor vegyek egy ebookot a mangaolvasásra. Talán segítene, de bizonytalan dologért nem fogok ekkora pénzt kiadni.
Amúgy meg, azáltal, hogy leírtam, hogy a szemem sem bír ennyi olvasást mereven a képernyőn, tárgytalan már eleve az egész vitád, erre csak rátett egy lapáttal az, hogy nem tudom normálisan bevarázsolni sem olvasásra, de még ha sikerülne is, emiatt a probléma miatt nagy mangaolvasó karriert nem tudnék befutni, csak azt olvasnám el, ami nagyon érdekel, azt meg már csak mellékesen írom le mindezek tükrében újra, hogy említettem az első kommentemben, hogy nekem egy manga/képregény nem tud olyan hangulatot teremteni, mint egy igazi regény, emiatt a manga csak akkor érdekelne, amikor az animét elrontják, alapvetően soha nem terveztem nagy mangaolvasó karriert, már csak emiatt is az egész pattogásod értelmetlen.
Az érvelési hibákat át kellene gondolnod, nem tudom milyen cáfolást vársz el, amikor te sem bizonyítasz semmit pusztán azzal, mert leírod, hogy számodra tökéletes. Leírod ténynek, hogy nagyon jó a mangaoptimalizálása a számítógépeknek, én meg ugyanígy leírtam, hogy nekem nem sikerült jól beállítanom, ez fakadhat nálam szimplán egy rossz beállításból is, de nálam meg ez a helyzet, 10 kötetnyi mangát elolvastam, ez kötetenként kb. 200 oldalt jelent, ha nem tudtam megszokni, akkor sajnos nem tudtam, ennyi. Még csak annyit sem írtál, hogy milyen programban és beállításokkal olvasol, (ami talán nekem is segíthetett volna) csak nyomod folyamatosan, hogy milyen jól lehet gépen mangát olvasni, és még engem szólsz le, hogy nem bizonyítok semmit, vicc ez az egész, amit művelsz :D
Mivel segíteni egyértelműen nem is szeretnél a problémám megoldásán (már két kommenttel korábban is adhattál volna valamilyen tippet, tanácsot, ha ez lett volna a célod), csak engem sértegetni, provokálni és a vitát generálni, én részemről abba is hagyom ezt a vitát, nekem sajnos ennyi szabadidőm nincs egy ilyen apró dolgon ennyit pattogni (eleve az én problémám, nem a tiéd, a vitától megoldva meg nem lesz), de meddő vitákat egyébként sem érdemes folytatni, remélem ezt az álláspontot legalább elfogadod, és elengedjük most már a felesleges vitát.
Én azon csodálkozom, hogy a Gyűrűkúra, meg a Heripoter könyvek elterjedésekor, miért nem csapott le egyetlen kiadó sem a hazai manga fordításokra és kiadásokra.
Meg amikor mán van cigány csatorna a hazai TV-ben, akkor miért nincs anime? Vagy legalább 2-3 órás anime blokk, és nem ilyan Onpíc meg Narutó izékre gondolok. Pl: Kuzu no Honkai. Simán 2 részes filmmé lehetne vágni az intrókat lehagyva és összefűzve.
16-os vagyok
Animedrive-on tényleg sok az anime, bár nekem személy szerint jobban bejött az animék.hu. Az Indavideo és a JobbmintaTV még jó lehet azoknak, akik animéket akarnak nézni, magyar felirattal, ingyen. Angol felirattal az Animeplaneten, és a Bilibilin , meg persze a Netflixen(ez ugye fizetős) vannak fent animék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!